Мартенската изненада подрани, дъжд от бебенца вали 💙💗 Тема 10

• 44 184
  • 658
  •   1
Отговори
# 150
Деси щом и тапата е паднала сигурно ще започне скоро. Не се притеснявай. Стискам палци!

Европа хахаха, посмях се, защото се сетих за ММ.  Знае, че термина ми е за 18.03 и упорито твърди, че няма да родя преди Тодоровден (тогава е именния ден на дъщеря ни). Аз му обяснявам, че секциото се планира по-рано, той си знае неговата.
Дано и до 10 см разкритието да го направиш леко и лесно! Стиснати палчета!🍀

# 151
Деси, с първото дете не знаех какво р подхотвителна контракция, болки в срамна кост или каквото и да е. Една вечер си легнах и се събудих след няколко часа с комтракции ма 5 мин.

Абсолютно по същия начин и аз бях.Точно на 4тия ден след термин беше.В 2ч през нощта ставах до тоалетната и получих яко болезнена контракция, след малко пак и пак и бяха така на често.В 8:45 родих като нито тапа ми е падала преди това,а мехура ми го  спукаха преди да ме качат на магарето.
Успех,Деси!
"Повлечи крак" както се вика ,че и ние след теб ❤

# 152
Деси, с първото дете не знаех какво р подхотвителна контракция, болки в срамна кост или каквото и да е. Една вечер си легнах и се събудих след няколко часа с комтракции ма 5 мин.

Абсолютно по същия начин и аз бях.Точно на 4тия ден след термин беше.В 2ч през нощта ставах до тоалетната и получих яко болезнена контракция, след малко пак и пак и бяха така на често.В 8:45 родих като нито тапа ми е падала преди това,а мехура ми го  спукаха преди да ме качат на магарето.
Успех,Деси!
"Повлечи крак" както се вика ,че и ние след теб ❤

Ох силно се надявам да стане и при мен така, и да завалят здрави и щастливи бебчета!!! 🍀❤

# 153
Благодаря ХЕРА, освен и аз да гледам от смешната страна, че иначе ще се побъркам. Първо раждане ще ми е и съм като в небрано лозе, какви ли не сценарии четох и приятелки разказваха, но пак не се чувствам подготвена.
+ Снощи се ядосах, защото ми се стори че изпраните нови бебешки дрешки не миришат добре, а сме с нова пералня бош и бебешки персил, какво повече. Но още не сме взели сушилня и на терасата май са се вмирисали на гаден въздух. ММ отиде пак да ги пуска, този път ще съхнат вътре, сигурно ме мисли за луда вече, но още не сме в новия апартамент и това така ме напряга. С две думи - кълбо нерви съм днес.

# 154
Europa и аз съм постоянно нервна, може би хормоните в края наистина си оказват влияние. За дрешките не се притеснявай ще ги изпереш пак и готово, знам че е неприятно но… Ако ги гладиш може да сложиш в ютията бебешка вода за гладене и пак се ароматизират.

# 155
Деси, каква е тази бебешка вода за гладене?

Европа момиче, напълно нормално е да си кълбо от нерви, кой ли не е в този период на бременноста, изплашен от непознатото и чакаш нещо да започне, без да знае точно какво очаква. Но сценариите, каквито и да са ти ги разказали, истината е, че при всеки е строго индивидуално.

# 156
Деси, каква е тази бебешка вода за гладене?

Европа момиче, напълно нормално е да си кълбо от нерви, кой ли не е в този период на бременноста, изплашен от непознатото и чакаш нещо да започне, без да знае точно какво очаква. Но сценариите, каквито и да са ти ги разказали, истината е, че при всеки е строго индивидуално.

Ами аз съм в Англия и тук мамите масово използват ето тази и четох, че е подходяща за гладене на бебешки дрешки. Предполагам че в България има същата или подобна.

https://www.ocado.com/products/comfort-intense-vaporesse-ironing … &gclsrc=aw.ds

# 157
Благодаря много за подкрепата Деси, Хера. Опитвам се да се успокоя, не искам да раждам още, има седмица до термина. Може би се напрегнах и от днешния преглед за разкритие - текна ми доста кръв от шийката, док каза че и корема може да започне да ме стяга. В леглото съм вече, почивам си и се опитвам да съм спокойна, но май корема започна да ме стяга или по-скоро много ниско долу.

# 158
Благодаря много за подкрепата Деси, Хера. Опитвам се да се успокоя, не искам да раждам още, има седмица до термина. Може би се напрегнах и от днешния преглед за разкритие - текна ми доста кръв от шийката, док каза че и корема може да започне да ме стяга. В леглото съм вече, почивам си и се опитвам да съм спокойна, но май корема започна да ме стяга или по-скоро много ниско долу.

Само се опитай да бъдеш спокойна, кръвта е нормална след такъв преглед поне на мен така са ми казвали. Почивай си възможно най-много, защото след броени дни ще е трудно.

# 159
Mira8925, моето бебче също е с жълтеница. За 10 дни от изписването е качила едва 100 гр. Неонатоложката каза, че бебетата на кърма карали по-дълго време жълтеницата. Препоръча ми или за 4,5 дни да мине на АМ или да преварявам кърмата. Аз лудата реших да ги съчетая и двете. Та надявам се до седмица да поотшуми. Яде и много малко колипество. Опитвам се да й вдигна мл, но запопва веднага да връща.

VikiPa, неприятна гледка е, обаче по-добре така, отколкото неадекватно бебе у дома като моето. Първите 4 дни у дома беше като парцал. Ти мурдаше, ни отваряше очи, храненето беше мъка. В болницата им казах, ама й направиха само една фототерапия.

Спането у дома с две деца е мит. Хубаво, че вечер прави почивка и ме оставя да подремна 3-4 часа. Общо взето това ми е съня з 24 часа.

От както сме се прибрали ме гони вълчи глад. А като хапна гърдите веднага ми стават на камък.

SimD23, не мисли черногледо от сега за бъдещето. Може нещата да са по-добре следващия път. И все пак имам позната, която на влезе в лекарски кабинет мозъкът й изключва. Нищо не помни от разговора. Започна да си включва диктофона преди да влезе на кабинет. В родилна зала позволяват телефони. Пускаш диктофона и после ще чуеш бебчо. Зная, че емоцията не може да се сравни и звучи като небивало предложение, но все пак е някакъв вариант на утеха.

Габка Жабка, АГ на две познати не си падаха по меренията. За това и двете родиха естествено. Едната 4100, другата 4500.

Yoana, тези херпеси принципно не са заразни. Аз си ги получавам от ученичка при стрес или падане на имунитета. Въпреки това децата не ги целувам, ако имат. Аз на бебетата си още при изписването им връзвам червени гривнички. Бях пила преди години билкови иминумодулатор за 4 месеца. След това малко повече от година не са ми никнали. Слава Бого не са имали проблеми.

Desi1994, при мен беше изведнъж. В 11:30 бях на преглед с 0 разкритие и без контакции. В 13 попнаха контракциите, падна ми тапата, водоте изтекоха и в 15:20 бях родила.

Гладенето на дрехите е с цел дезинфекция, а тя се получава при висока температура. При Прибавянето на вода при гладене според мен не се получава дезинфекция.

# 160
Mety, за пръв път чувам това с преварянето на кърма... звучи ми безумно лично на мен. Кърмата е най-полезното нещо, което можеш да даваш на бебчето си, а това да препоръчват АМ... думи нямам. Моят съвет е да си кърмиш, и то на поискване. Рискът е да не се обезводни, защото жълтеницата ги унася. Мен ме бяха посъветвали да не оставям бебето повече от 4 часа да спи без да го кърмя и ако се наложи да го будя, трябва да има минимум 8 кърмения на денонощие.
Физиологичната жълтеница не е страшна. Ако е по-сериозна, щяха да сложат бебето на лампа. Моят син беше почти месец с жълтеница, нищо му няма. Бил е само на кърма, никога не е и близвал АМ.

# 161
Моето момиче още е със жълтеница. Роди се на 14.02, а на 18.02 ни изписаха. От тогава е унесена постоянно. Само спи и яде. Само на кърма е, така ме посъветваха от болницата - по-бързо минавала жълтеницата. Но и да бяха казали да давам АМ, нямаше да го направя. Не помня колко време баткото беше със жълтеница, но пък помня, че го будих постоянно да яде ( по съвет на АГ в чужбина). Сега го отчитам като грешка. Имах нервно дете, а аз бях кълбо от нерви, че и будилник навивах да ме буди. Сега се водя по малката. Кърмя на поискване и съм много по-спокойна.

# 162
Тука в Испания ни казаха на всеки три часа задължително, ще я будете и няма да я оставяте да спи. Мъка си е, кърмя я един час, после докато заспи минава време и хоп, то са минали три часа и будилника звъни. Ако спя по 2 часа на денонощие пак е ок. Да минава тая жълтеница и да вдига кг, че е... много тегаво положението. София също само спи и яде, като си отвори очите е защото и е студено когато и сменяме памперс. Загуби 300 гр от раждането, едва 100 е възвърнала.

Абе, всичко ще е наред, само трябва да мислим позитивно!

# 163
Нямам опит с кърменето, но от мои познати и приятелки, както и по лекции и в книги пише едно и също относно жълтеница-кърмене-сън и аз лично ще следвам този съвет, защото е и медицински обоснован:

# 164
И аз така зная - често кърмене и по малко глюкоза между кърменията. Даже първите дни гледах на 2 часа, 2 часа и половина да я храня. Ама вече е на 12 дни и така и не се оправя. Все пак са лекари от неонатологията и колкото и безумно да ми се вижда си помислих, че може да има доза истина. В петък сме и при педиатърът й ще видим и тя какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт