Мартенската изненада подрани, дъжд от бебенца вали 💙💗 Тема 10

• 44 232
  • 658
  •   1
Отговори
# 165
Оги няма много силна жълтеница. Даже често се буди да търси да яде, но не винаги му давам, защото го храня с изцедена кърма (не иска да засуче) и като знам, че е изял доста на храненето не му давам 😁 иначе като цяло е кротък, дори когато будува си седи в кошарката и гледа 😁 чак ми е нереално за момента колко е кротичък, но ще видим по-нататък 🤣 снощи му беше първата баня вкъщи, страшен рев, беше много гладен 🤣 изпи си млякото и стана чак след 4 часа да яде пак 🤣🤣🤣

Да добавя за наддаването при него. На 25.02 се роди 3030гр, на 26.02 не знам колко е бил, защото ми го доведоха на обяд, на 27.02 сутринта беше 2950гр, на 28.02 - 3010гр (акушерката се очуди как е качил толкова), на 01.03 като ни изписваха беше вече 3050гр, беше си върнал рожденото тегло и даже беше качил над него 😁 надявам се и занапред да си качва така добре 🤭

# 166
Момичета, привет от гинекологично отделение.
В 5:30 ми изтекоха водите и от 6:30 съм тук.Обаче контракции нямам кой знае какви и си чакам.🤷‍♀️
Стискайте ми палци да минава всичко,че това чакане ме убива ❤
Девойката ми е чакала празника 😁

# 167
Честит празник! 🇧🇬
@Red*Rose, стискаме палци и още как!
Много късмет и щастие в най-скоро време

# 168
Успех Red rose,  страхотна новина!
Стискаме палци всичко да бъде наред и да имаш едно безпроблемно раждане! Успех, мила! Hug Flowers Four Leaf Clover

Това с преваряването на кърма ми се струва странна препоръка. Никъде досега не съм чувала за такова нещо. На мен ми звучи доста противоречиво. Лично аз бих се посъветвала с консултант по кърмене, но това е мое мнение. В никакъв случай не искам да звуча като да давам съвети, тъй като не съм компетентна по този въпрос.

# 169
Аз съм го чувала това с преварената кърма, но знам, че и при определени градуси някои свойства изчезват. Различни източници има, някъде казват, че кърмените бебета са с по-силна жълтеница, другаде се казва, че кърмените бебета по-бързо се борят с жълтеницата. Лично аз мисля, че както всяко друго нещо това просто трябва да мине и си зависи от организма колко бързо ще мине. Надали някой ще си остави бебето гладно, всички ги храним на около 2-3 часа. Лично аз не виждам пък логика в даването на вода заради жълтеницата 😁 ама всеки си знае и всеки следва различни съвети. Например голямото дете го кърмех на поискване още от родилното и имаше силна жълтеница даже мислеха да го слагат на фотолампа последните 2 дни в болницата, но го оставиха да се пребори сам. Сега с второто спазвам горе долу 2.5-3 часа за хранене, защото яде кърма от шише и знам колко е изял и жълтеницата не е толкова силна. Не знам и с двамата вода не съм давала, разликата е единствено в храненето.

Red*Rose успех и дано всичко да мине леко и бързо ! Стискаме палци скоро да се похвалиш с бебчето ! 🍀

# 170
Много се притесних днес на записа на тонове.
Бяха между 120 и 130 и нещо. Два пъти само скочи до 140 и нещо. В началото акушерка каза това бебе много заспало, после накрая ми каза "добри са". Извика доктор, който също каза, че са добри и ме пусна да си ходя вкъщи.
Притеснява ме, защото обичайно скачат до 160, никога не са били толкова ниски.
Доктора ме гледа и на ехограф, доста набързо, защото имаше операции в отделението, но все си мисля, че ако имаше проблем нямаше да ме пуснат да си ходя.

# 171
Red rose, стискаме палци всичко да мине възможно най-леко и безболезнено и скоро да се гушкате с принцесата 🤞🏻🍀❤

MG, моят АГ ми каза, че тонове между 120 и 170 са добри. В 36та седмица моят младеж беше заспал и тоновете бяха между 120 и 132 и чак накрая последните няколко минути се събуди и скочиха. Най-вероятно бебчето е било заспало, но ако си притеснена и за твое спокойствие може да отидеш утре на друго място по друго време и след хранене. ☺

Аз си чакам още, онази вечер цяла нощ имах контракции, които усещах в кръста и таза, от тогава пълно затишие. В 39+4 съм, ще го видим малкия човек дали ще реши да излиза до понеделник 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 13:13 от Габка Жабка

# 172
Аз сутринта имах 3 болезнени контракции, като все едно ще ми дойде всеки момент, но реших да полежа още даже съм заспала пак 😁 и сега всичко е наред. Надявам се да няма бързане от страна на младежа и да си вървим по план 😅😅

# 173
Здравейте, и нас ни няма в списъка, ама това е защото не съм мама, а съм таткото Simple Smile
Вчера нашият син реши, че му е писнало и иска да излиза 3 седмици по-рано. Та след 22 часа мъчения за мама и бебо и за разкош и едно секцио накрая, вече е при нас Simple Smile

# 174
Честит празник! 🇧🇬
Аз два дена бях притеснена, защото започнах да усещам бебка много вяло и все по-рядко. Днес отидох да ми видят тоновете. Първия път бяха 140 , но равна линия. Пратиха ме на разходка и добре, че втория път бяха между 146-166. Бебка се беше активирала. Все пак утре съм на преглед при АГ и ще чуя и неговото мнение. Малко си отдъхнах.
Остават ми 10 дена до термин. Не ми се мисли какво ви е и на вас, момичета, с още по-малко дни до термин.

За жълтеницата - и аз знам, че на кърмените бебета им минава по-бързо, заради по-често изхождане. Веднъж само чух,  по време на лекция, акушерката каза, че препоръчва веднъж,  2-3 дена след раждането, на бебето да се даде 20-30мл вода, за да "промие" черния дроб и по-бързо да му мине.
А за преварената кърма не бях чувала. Зачетох се и така разбрах за кърмаческата жълтеница.
Дано бързо им мине на вашите бебчета!

Честито на новоизлюпения татко! Да ти здраво и палаво бебчето и по-скоро да го гушнеш вкъщи! Бързо възстановяване на мама!

Rose red чакаме новините! Стискам палци всичко да мине леко и бързо!

# 175
Здравейте. Ние от февруарче (термин 26.02) станахме мартенче на 1 март в 17:15 проплака Крисия 3250 и 52см. Тръгна нормално раждане, което завърши със секцио, но накрая резултата е важен.

# 176
При мен няма развитие 😔
От 6:30 съм в болницата, има болезнени контракции през 3-4 мин ,ама до там.Няма нищо общо с първото ми раждане....

Нямам търпение да се приключва вече 🥺

# 177
Red*rose стискам ти и аз палци, да не се мъчиш още много и да си гушнеш бебчето, възможно най-скоро!

# 178
Red*rose стискам палци много силно скоро да се похвалиш, че е минало!🍀❤️🍀

# 179
  • Варна
Честит  празник!
Честито на Costructive..., да ви е живо и здраво бебчето!
Marya1205, честито мартенче Heart
Да е много здрава и щастлива Крисия Heart
Red*rose, стискам палци всичко да мине бързо и леко Hug

Общи условия

Активация на акаунт