Мартенската изненада подрани, дъжд от бебенца вали 💙💗 Тема 10

• 44 233
  • 658
  •   1
Отговори
# 180
Част от нещата за жълтеницата сте ги изяснили, но и аз да се включа по темата. Първородната ми дъщеря беше с кърмаческа жълтеница, която продължи до около 40-ти ден. Като цяло за тази жълтеница се казва, че не е някакъв особен проблем, ако бебето се храни добре и наддава добре. Може да продължи до 12 седмици. Причината е наличието на хормони в кърмата, които подтискат ензима в черния дроб, който отговаря за метаболизирането на билирубина. Срещат се препоръки за цедене и даване на преварена до 85 градуса кърма, което спомагало за разграждането на въпросните хормони. Другата препоръка е за даване на АМ вместо кърма за 2-3 дни. И при двата метода си има рискове, и затова в уебинара, който гледах на д-р Бояна Петкова не се препоръчваха.

И за глюкозата или водата със захар също го отрече, тъй като това не помага за повече изхождания, а напротив - заблуждава се бебето, че е нахранено и се влиза в порочен кръг, в който то започва да търси по-малко кърма, намалява стимулирането на гърдите, става още по-успано и трудно се буди да яде. Като цяло препоръча да се кърми на максимум 2 ч и половина, помагат по 5-6 изхождания дневно.

# 181
+1 за всичко написано от cloudoflove относно лечението на жълтеницата.

# 182
Ред Роуз стискам сигурно вече гушкаш бебче, но сега  се включих . Дано всичко при теб е минало леко !
До непознатия татко: А майката познаваме ли я ? Пише ли в темата ни ? Честито бебче и на Вас ,)

# 183
Ред Роуз стискам сигурно вече гушкаш бебче, но сега  се включих . Дано всичко при теб е минало леко !
До непознатия татко: А майката познаваме ли я ? Пише ли в темата ни ? Честито бебче и на Вас ,)

Не, мама я няма в бг-мама. Аз съм повечко по интернет форумите и т.н. Ама може и да се присъедини вече, след като е и тя една бг мама Simple Smile

# 184
Mariya, честита да е малката принцеса!
Constructive, честито бебче и на вас!
Нека малките ви рожби бъдат много здрави и усмихнати! 🌷🍀💙❤️

Red, изпращам ти много положителна енергия! Надявам се че всичко минава гладко и по-късно да ни се похвалиш! ❤️

# 185
Red чакаме новини
Constructive разкажи малко повече, за кога беше термина, колко кг е бебчето как се казва, 3 седмици по рано отразили ли са му се? Честито 👶 и бързо възстановяване на новата мама 😊

# 186
Честито на новите бебоци.
Ред Роуз- много време мина от последното ти влизане тук. Надявам се всичко да е наред и да гушкаш своето бебче вече ❤️

Момичета, стискам палци всяка неродила още, да има бързо и възможно най-безболезнено раждане.

Нямам много време да чета назад, защото е някаква лудница у дома. Бебка е кротка за сега, но баткото не го свърта, все мрънка да излизаме. Дори до тоалетна не мога да отида, защото ме е страх да не вземе да вдига бебка от леглото. Той много й се радва, милва я и постоянно иска да я гушка. А не искам да му се карам, защото днес като обеснявах ( за пореден път), че обичам много и двамата, но тя е бебе и има по-голяма нужда от мен, той изръси - Аз мисля, че вече не ме обичате... И се разплака милия. А на мен ми се скъса сърцето... Поплаках си... Сега като пиша пак ми става едно криво... Хем е голям ( на 7год.), но е свикнал да е само той. През цялата бременност говорих, но определено е много чувствителен...
Извинявайте, но просто имах нужда да споделя...

# 187
kremenu6a От това май много ме е страх, сина ми да не се чуства по малко обичан или пренебрегнат. И аз много обяснявам от сега.... Но онзи ден докато говорехме, каза, че ако обичаме бебето повече, ще ревнува, ще плаче, но няма нищо... Но го каза с една такава тъга на примирение, олелеее заболя ме нещо душата. Толкова го обичам, че чак ме боли, като си помисля, че може да се чуства пренебрегнат в някакъв момент, сега откакто не мога и да го вдигам, да играем някакви безумни игри и като цяло нямам толкова енергия, търси повече татко му(което е хубаво, че създават силна връзка и по между им) но в това време ми липсва, някак аз да съм тази, която винаги успява да го успокои, развесели, да измисли нова игра... Сега все му отказвам и някак отлагам за след раждането за да съм по енергична уж, а всъщност знам, че тогава съвсем няма да мога.... Не знам, по скоро мисля в началото, таткото вечер след градина да е с бебето, а пък аз със сина ми, защото бебето в началото още няма да осъзнава тези неща, докато голямия ми е много важно да се чуства все така важен и оценяван... И аз да си го излея малко... 💕

# 188
Значи все пак и на други места препоръчват АМ или преваряване на кърма.
Честити бебчета на Costructive и Mariya1205!
Ред, дано мъките са свършили и гушкаш вече бебчо!

# 189
Добро утро от мен.
Много ме измъчи моето момиче, ще разкажа подробно после.Час не мога да кажа точно,но към 23ч някъде се появи и нашето чудо Виктория с манекенски размери 3550/50см. (Само където плашеха, че ще е над 4кг🤷‍♀️) Нужни бяха само 2 напъна ,ама докато дойде момента за тях...
Благодаря на всички за подкрепата и успех на чакащите ❤ Всичко ще бъде наред !Всичко се преживява и минава, макар да има и критични моменти.

# 190
Добро утро от мен.
Много ме измъчи моето момиче, ще разкажа подробно после.Час не мога да кажа точно,но към 23ч някъде се появи и нашето чудо Виктория с манекенски размери 3550/50см. (Само където плашеха, че ще е над 4кг🤷‍♀️) Нужни бяха само 2 напъна ,ама докато дойде момента за тях...
Благодаря на всички за подкрепата и успех на чакащите ❤ Всичко ще бъде наред !Всичко се преживява и минава, макар да има и критични моменти.
Честита ти госпожица! Да е здрава и много да Ви радва!

# 191
  • Варна
Ред, честита дъщеричка Heart Да е много здрава,  щастлива и обичана Heart Бързо възстановяване ти желая!

# 192
Честита Победа! Да ти здрава Виктория! С нея да расте щастието и гордостта ти, а тя да е много лъчезарно бебе!
Бързо да се възстановиш, че гушкане ви чака!

Аз засега не се притеснявам как ще приеме сина ми бебето. Аз и сестра ми имаме само година разлика и докато живеехме заедно, все имаше борба за внимание. Все нямаше угодия или на едната, или на другата.
Надявам се, е като са от различен пол ще е по-лесно. Но и да не е, ще се опитам да бъда супер мама.

В последните дни вкъщи забелязах, че като всяка бременна, и аз имам моменти да не съм в настроение, на разклащане... И имам нужда да ме поглезят, да ми е спокойно, а не все в напрежение какво да правя и какво не съм правила. Еми едни караници се завихриха, едно чудо... За пореден път се убеждавам, че ( поне при мен) хората са звезди и слънца. Слънцата светят със своята светлина навсякъде, а звездите я отразяват. И от едните има нужда, и от другите. Но понякога вкъщи ми се иска да съм от другите. Моите мъже са ме свикнали да съм супер мама, затова ще видим как ще мине изпита на живота съвсем, съвсем скоро.🤰🤱🍼
На някой може да му прозвучи смешно, но се притеснявам повече за психиката на мъжа ми. В сина имам по-голяма вяра.

# 193
Red*rose, честита дъщеричка Gift Heart Да сте живи и здрави, бързо възстановяване и много прекрасни моменти.
HeartHeartHeart

# 194
Честито на Ред за дъщеричката! Да ви е жива и здрава!
Честито и на потайния нов татко!

Момичета, мисля, че и моя ред се задава! А толкова безгрижна бременност си карах досега! Вчера се разделих с част от тапата, през деня всичко нормално, вечерта - лошо ми е, не ми се яде, хвана ме разстройство изведнъж, к като си легнах - едни повтарящи се крампи като при цикъл - ниско долу, без втвърдяване на корема, без болка в гърба.... Ми четох, четох, не било контракция това (аз и контракции нямам цяла бременност, та не знам).  Беба се скъса да рита. В началото бяха 4 за час, през ранната сутрин бяха по 1 на час та успях да подремна. Нямах и но-шпа .. Абе изобщо кофти нощ  но само чакам да ми изтекат водите и да се раждаме вече... мрън....

Общи условия

Активация на акаунт