Мартенската изненада подрани, дъжд от бебенца вали 💙💗 Тема 10

• 44 119
  • 658
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И аз имах такова еднократно прозрачно течение каквото описвате. На следващия ден беше пак еднократно жълтеникаво. Реших, че е вагинално течение. На следващия ден ми изтекоха водите. Не знам дали е било тапа. Simple Smile

# 121
Пи моята тапа нямаше нишки. Беше си жълтеникаво желе. Различава се доста от обилно течение и според мен не може да се сбърка. Моята падна на два пъти- в понеделник сутринта и в четвъртък следобед, а в петък рано сутринта ми изтекоха и водите.
Ние с Михаела още сме си в болницата. Задържаха ни заради жълтеница, трябва да стои под лампа. Днес като я видях с превръзката през очите да лежи под лампата, не можах да се сдържа и си поплаках. Не очаквах така да се разстроя, но.... явно събитията и хормоните си казват думата.

# 122
Вики в повече са ти емоциите, нормално е да се разстроиш, но по-добре, че си си поплакала и си го "изляла". Хайде, съвсем скоро да сте вкъщи!❤️🍀❤️

И ето, че най-накрая дойде дългоочаквания месец март!
Честита баба Марта, момичета! Бъдете здрави, засмени и благословени!
С трепет ще очакваме през този месец да напълним темата с още пухкави и здрави бебчета!🍀❤️🍀

# 123

Добро утро,момичета и Честита Баба Марта! ❤

Вече сме си в нашия месец,нека да започва бебевалежа 😊😍🥰

При мен всичко е Ок,няма симптоми. Термина ми е в петък,чакаме си.
И вече лекичко започвам да се изнервям от уж тактичните проверки дали съм си в къщи и изобщо какво се случва...

# 124
Нямам време да чета, така че ако се е родило още някое бебче, честито да е!

И на мен емоциите са ми в повече, но по-добре да си поплачем, а не да го държим в нас. Аз вчера доста плаках и днес малко. Видях се с доктора и той ми обясни колко лоша е била ситуацията при мен, как матката ми е била изтъняла като хартия от разпъването от бебето, защото е стояло настрани и че се е деформирала от това и най-вероятно всяко следващо бебе също ще застава така, така че най-вероятно никога няма да мога да родя нормално, а и най-вероятно винаги ще трябва с пълна упойка, но поне вече като знаем ще може да се използва по-щадяща. Това обаче означава, че никога няма да видя и да чуя първият плач на никое от децата ми, а за мен това е един от най-важните моменти, така че доста ме разстройва този факт.

# 125
Бейбибу, на мен с първото раждане част от тапата ми падна 10-тина дни преди раждането, поне така мисля, беше прозрачно точно като течение, но имаше и малко нишки, някакви кафеникави. Но когато ми почнаха контракциите, точно след първите две, ми падна по-голямата част от тапата, тогава вече нямах съмнения, че е това. Принципно тапата може да пада на няколко пъти. Освен това тя не означава, че започва раждане. Чела съм за случаи, в които пада седмици преди раждането, така че не се филмирай, не е гаранция за нищо Simple Smile
Габка Жабка, голямото бебе изобщо не е предпоставка за секцио... първо, на ултразвука не могат да го измерят точно (на мен ми казваха, че ще в над 4,300 кг, но беше 3,960) и второ, аз съм казвала и преди, със скромните си 166 см ръст, много тесен таз и 56 кг (когато не съм бременна), родих 4 кг бебе. Имах разкъсване единствено на шийката, и то защото напъните ми започнаха преди да достигна пълно разкритие, на бебчо му писна да ме чака да го направя това разкритие 😃 но на перинеума нямах никакво, не са ми правили епизиотомия, нямах шевове. Моят съвет е да си правите масажи на перинеума, тези, които сте след 36 г.с. И мислите да раждате естествено. В интернет със сигурност можете да намерите инфо как се прави (лесно е, с палеца). Можете да си купите масажно масло за перинеум на Веледа. Аз в петъка мисля да започна (че съм още назад със седмиците). Като бонус, може малко да подпомогне да забърза раждането Wink то затова и се прави чак след 36 г.с. Също пробвайте чай от малинови листа 😊 аз моя си го поръчах от Зоя.бг

# 126
Честита баба Марта, момичета! Пожелавам на всички ви много здраве, щастие и да започваме да пълним темата с още повече бебета ❤🤍🍀

Жирафче, при мен не е само, че бебето върви големичко по ехограф, а аз съм с доста тесен таз и също като теб съм по-дребничка и все пак лекарят ще изчака 6-7 дни да тръгне самичък младежът, аз ще
пробвам всичко, за да го подканим да се ориентира към излизане тези дни 😃 Имам и имплант в сърцето и съответно преносването си върви със своите рискове, също започнах от 2 седмици да вдигам малко по-високо кръвно и да не се влоши също и това, предложи вместо предизвикване, да преминем към секцио ако до другия понеделник не съм родила. Иначе масаж на перинеума, малко ме е страх, но ще потърся още инфо в нета. В книгата на Олга Дукат също помня, че беше добре обяснено как се прави правилно.

Бейбибу, На мен течението ми стана много обилно и полупрозрачно, на моменти на тоалетната хартия имам точно както ти го описа (сори за по-гнусливите), АГ каза, че това не е тапата, по-скоро влагалището се самопочиства и “смазва” за предстоящото събитие. И да падне тапата, може да си откараш така доста време преди да родиш, затова повечето АГ-та не го смятат за сигурен знак, че раждането е започнало. Моят лекар ми каза като ми падне тапата, да изчакам контракции и обичайната схема като са на 5 мин с продължителност 1 мин при неизтекли води да тръгваме към болницата.

# 127
Честита Баба Марта!
Да сме здрави, весели и засмени
и по душа големи!

Само едно уточнение - преценява се вътрешния таз за естествено раждане. Може да съм с дупе като Джей Ло, но ако вътрешния таз е тесен, няма как да излезе голямо бебе. И обратното - може да съм с дупе една шепа, но вътрешния таз да е с големи възможности. Но и колко голямо да е бебето - всеки лекар преценява риска за майката.
Sim23 сега ситуацията е нарисувана доста черногледо и сигурно за момента е така. Но няма как да се прогнозира при една бъдеща бременност, че бебето ще е пак толкова голямо, ще застане напречно, че матката няма да се възстанови изобщо и т.н. Много е важно и колко време след първата ще се случи.

При мен един доктор вика: "Ау какво голямо свличане имаш, как не се напикаваш по принцип... За секцио си!" Еми няма как. Бебе е минало от там. Поражения ще останат. След време ще се напикавам като всяка бабичка, къде от едно, къде от друго...
Аз дълго време страдах от това как ще се съблека пред моя мъж, защото когато бебето се раждаше, ми разкъса на две външната срамна устна. Зашиха ми я, но на втория ден конеца падна, и така остана. Сега все едно съм с три. Ами направихме второто бебе, не ни попречи...🤭

Не само ниските имате проблем с мястото. Аз сега 10 ден преди термин съм 56кг - на диета за качване от месец.😆 Висока съм 168см. Такова преразпъване на мускулите си прилагам, че риска от разкъсвания е огромен, а изтъняване със сигурност има.
Бебето сега е по-малко килограми, друг пол е, позицията му е различна от тази през предната бременност. Аз съм на други години - едно е да родя 2 деца на 20+, друго е на 30+. Начина на живот винаги е бил важен- какво ям, спортувам ли...Това се отразява на всеки мускул. След всичко това, АГ прецени, че ще мога да родя нормално, но все пак се подготвя и за секцио.
Ще спортуваме после много и всичко ще се върне на мястото си.

# 128
И включване от мен .. вчера бях на консултация при АГ и се уточнихме на 09.03 да влизам в болницата за раждане, естествено. Ще видим моята съдба. Така че на всички не ни остана много до гушкане на бебенцата.
Аз също съм с доста болки в срамната кост, вечер едвам се обръщам на една страна, появява се също и болки ниско в кръстa, все едно нещо е прискрипано.

# 129
  • София
Момичетата с тапата, това падане през няколко дни ли ви беше или всеки ден по малко ? Моето се появи снощи веднъж, после нищо , и сега отново. Течение не е със сигурност защото все си мисля, че щях да имам нещо по бельото.
Чудя се дали да пиша на следящия или още не ? …

# 130
На мен една част от нея ми падна след преглед за разкритие. Беше Събота около обяд. В Неделя падна и останалата. Късно следобед започнаха болезнени контракции . В Понеделник се роди дъщеря ми ❤️

# 131
Babyboo, чела съм, че тапата може да пада на части в продължение на седмици. Ако няма кървави или кафеникави нишки, според мен не е цялата тапа, а може би част от нея. Все пак говори с АГ. Имаш ли болки?

# 132
Честита баба Марта бъдете здрави 💞
Минах тонове днес, не се чуствах чак толкова мъртва, колкото кръвното ми ме изкарваше 70/40...
Докторката каза да се завъртя, че нещо се мъчи човека и явно наистина си има значение, да се лежи повече настрани... Аз нощем лежа от време на време по гръб, несъзнателно явно... Каза настрани, че не му е добре нещо по тоновете си гледаше. Успокоих се малко, че се разбрахме за още един преглед с нея преди да отсъства, после само едни тонове при онзи доктор, който хич не искам, но... Дано не зараждам, докато я няма, защото ще е пак той... И остава само да и искам онези изследвания за спин, сифилис... Оказа се, че при нея ги имам, мислех, че щом съм и дала и не помня, значи и при мен в папката имам, но не... Та да ми ги даде да ги преснимам, щом пък аз трябва да си ги нося.. И така няма друго при мен 💞

# 133
  • София
Babyboo, чела съм, че тапата може да пада на части в продължение на седмици. Ако няма кървави или кафеникави нишки, според мен не е цялата тапа, а може би част от нея. Все пак говори с АГ. Имаш ли болки?

Не болки нямам, имам пристягания на корема от време на време , но цял ден гледам да лежа. В момента в който поседя права, за да свърша нещо и ме стяга. Но болки определено нямам за момента.
Аз и не бързам да излиза, честно казано, още една седмица поне да седи вътре, за да съм в 38ма седмица 😂

# 134
Честита Баба Марта на всички! Бъдете живи и здрави и не забравяйте да вземете по една мартеница за бебоците, да им сложите като се родят Hug
Аз мисля да закача една живот и здраве на самото пухкаво гащеризонче, което съм предвидила за изписването. За гривничка не съм много сигурна дали е безопасно. Вие какво мислете? То по-скоро не дали е безопасно, ами дали няма да дразни бебешката кожа и затова си мислех нещо на дрешката да е.
Иначе аз да се оплача - днес за празника осъмнах с два огромни херпеса на устата. Тъкмо миналата седмица преборих един, а сега цели два. Направо съм като бушонирана в устата и съм страшно сдухана. Представям си да тръгна да раждам сега и да не мога да си целуна бебчето заради тия грозотии на устата Frowning1 Цял живот все херпеси имам, не знам какво е това проклятие, пък сега точно накрая...  Усещам и умора и си мисля, че или е някакво вирусче или просто тотално физическо изтощение на организма.
Иначе от няколко дни наблюдавам засилено течение, започна да ме боли ниско долу. Вечер особено е нещо ужасно, особено като се опитвам да стана от леглото. Сигурно странно ще прозвучи, но имам чувството, че главата на бебето ми е между краката. Просто отдолу усещането е много странно и неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт