Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 45 228
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Определено две деца не са като едно. Едното не го усещах. С две с малка разлика вече съм звероукротител.

Мен сега ме плашат с третото - че с третото нещата направо се сгромолясвали и край - вече нямаш живот, нямаш никакво време за себе си.

Но първо, според мен си е до характер на децата и второ има значение каква им е разликата.

Синът ми откакто проходи е много самостоятелен. Тогава изобщо не усещах, че имам дете и определено си мислех, че две такива ще отгледам без никакъв проблем. Точно затова се реших на второ с малка разлика.
Но ако синът ми беше като дъщеря ми - олеле! Такава лепка, нищо не иска да прави сама, само капризничи. То и затова изчакахме тя да стане поне на 3г, преди да започнем опитите за трето. Ама тя и на три, и сега на 6, пак не се е очовечила - продължава си с тръшканията и капризите.

Сега разликата на двамата с бебето ще е по-голяма и предполагам, че ще има по-малко дразги, защото няма да има какво толкова да делят.

Ох, а за спането, и аз си мислех, че съм тренирана. Аз съм нощна птица, дойде ли вечер и имам прилив на енергия. За всичките си изпити в университета се готвех все нощно време. Имало е случаи, когато не съм спала по две денонощия и съм ок. Ама недоспиването заради бебе не мога да го сравня с нищо. Но пак, до бебе си е. Някои си къртят цяла нощ.

# 106
  • София
Малко по-спокойно ми е като си говоря с жени по темата. Определено няма как мъж да ме разбере, даже приятеля ми повтаря как трябва да съм по-спокойна и че както вие казвате всичко става едно по едно и не трябва да бързам. Не знам защо от малка съм такава, но без план, организация и списъци не се чувства готова. Даже вече за кръщене си мисля Grinning
На 24 съм от скоро. Не знам каква е нормална възраст за дете, но аз не се поколебах дали да го задържа или не. За нас той е малко чудо, което се появи неочаквано, но още преди да се роди преобърна животите ни и изпълни сърцата ни с любов и грижа. Докторите казваха, че няма как да забременея лесно - имах кисти, двурога матка и бях на противозачатъчни. Пропуснала съм само веднъж и хоп два положителни теста.
За кучето осъзнах колко сте прави - от 11 годична гледам капризна порода. Сега си взехма същото и ми се е налагало за няколко часа да го оставя на някого когато все още не бяхме в София и те ми викаха носиш ни бебето си, защото аз му подготвях чанта с пелени, храна, вода, играчки, одеялце, кърпа, почистващи кърпички за очи и т.н. Буквално все едно за бебе съм подготвяла багаж Grinning
Определено ще искам второ и се надявам момиченце защото това съм си мечтала от малка. Може би до голяма степен страховете ми идват от това, че ще е момче и съм на едно мнение с YanevaM. Но пък баща му има опит с отглеждането на момче, а аз се надявам с любов, грижа и дисциплина да успея да се справя. Със сигурност имам желание, но има и страх в мен, който се надявам като го видя да изчезне.
По-добре се чувствам като споделям, благодаря ви момичета! Heartpulse

# 107
Брин и мен ме разсмя с пришълеца Joy Hug
Жирафче, благодаря ти за искреността, да си кажеш че не се е сбъднало. Имам чувството че просто са длъжни да ни наплашат дори и да са спали пак ще кажат че не са. Малко са ми омръзнали такива изказвания, зависи и от детето и от родителите. Ние след толкова години борба и сега нелека бременност, еми не ми се слуша колко е страшно. Толкова съм си го мечтала каквото и да е ще си го изживея и за мен ще бъде най-вълшебния миг дори и неспането. Някакси с ММ сме преживели доста по-страшни неща от недоспиване?! Не разбирам какво толкова има да се коментира и на всяко изречение колко страшно става като се роди, спи сега че после - глупости, глупости....Animal Speak No Evil
Лина, въобще не си малка, прекрасна възраст е 24 Hug И като чета за кучето, въобще не се притеснявай, ще се справиш! И на мен ми се вижда една идея по-трудно с момче, но виж Брин какво пише, че дъщеря й е по-капризна. Така че всичко си зависи от детето 😉 Всеки човек е различен, няма момче момиче...Да сме живи и здрави и бебенцата всичко ще се подреди ♥️ Прекрасно е че си споделяме Hug

# 108
Бе аз съм много смела, да видим накрая 🤣
Няма да забравя първите 3 месеца като ми се повръщаше по 24 часа и не можех да си вдигна главата от възглавницата,  толкова зле се чувствах, хормоните бушуваха, представях си как ще стана 100 килограма и всяка вечер ревях на моя мъж, че ми е зле и че да съм бременна не е за мен 🥴🙈 Ужас, не ми се смейте. Той горкият само вдигаше рамене от шок. Та, като ти дойде на главата, пък и като те налегне депресия и кой знае. Но всичко отминава, човек се научава да се справя, важно е да сме здрави и да имаме здрави бебенца. Затова най-добре да не се тормозим от сега Simple Smile

# 109
Макар, че ще ми е второ раждане страха и при мен си го има.. Всяко раждане и всяко дете е различно все пак. С момченцето ми нямах кой знае колко трудност при отглеждането. Беше кротичък и сега е така вече на 5 години е.Все пак отглеждането на дете си има свои трудности, но характера на детето играе много важна роля. Много хоеа покрай мен казват, че вторите били по-непослушни 😄и момичетата са по-капризни. Ще видим сега очакваме момиченце.. Иначе една приятелка има момиченце и за всяко нещо голям рев, з щяло и нещяло плаче.. много силни нерви трябва при такива дечица😁😁
Засега най-големият ми страх е самото раждане.. Все си мисля, че имам някаква неразкрита болест и при раждането ще получа някакви усложнения😐😐Психически малко не съм добре май 😄

# 110
Аз не съм имала подобни мисли с първото. Много ми беше хубаво. Не ме е било страх и не съм се чувствала като в небрано лозе. Имаше драми с мъжа ми от време на време от недоспиване, че и двамата ставаме зли 😀 първия месец беше период на напасване - там с кърменето, какво да се прави вечер. Бебето ни имаше рефлукс. Кърмих по 20-30мин през нощта, после още толкова оригвах, да не говорим, че в началото нацапват памперса на всяко хранене почти (кърмачетата), та общо взето докато го приспиш и обслужиш ставаше време за следващо кърмене. Те и в началото нямат много ритъм. Не знаят кое е ден и кое нощ, та си е хаотично. После от 2 месец натам толкова спокойни сме си били и никакви проблеми не сме имали (освен редовните - зъби, регресии в съня и разни настроения).

Аз имах в родилното някакво странно чувство. На мен всички през цялата бременност ми говориха как като го родя и изведнъж ще изпитам най-силната любов на света… само че при мен не беше така. Родих го и очаквам да преливам от любов и щастие, а реално просто гледах едно бебе все още чуждо за мен. Много странно усещане беше, даже не мога да го опиша. Любовта дойде с грижите след това, но в първия момент се самообвиних, че не си обичам детето, защото това ми беше насадено от всички познати. Та, ако на някоя мама това й се набива, да знаете, че дори да сте като мен, тези майчински усещания идват с времето, прекарано с детенцето. Да не се стряскате и самообвинявате като мен. Може би има и майки, които наистина като родят веднага са на седмото небе, но аз не бях така.

# 111
Бахар, аз миналата година след изкаран Ковид имах чувството, че все съм болна, пък докторите не могат да открият какво ми е. То вярно, че възстановяването е по-гадно от болния период ама и мислите ми помогнаха да се чувствам зле около 4 месеца след това и “умирах” поне 7-8 пъти тогава 😃 Пък гледам още съм жива.. че и бременна 😂 Затова се старая да се оставя на течението, че хубаво си изпатих, като цял живот съм била спокойна личност. Повтарям си, че каквото трябва ще се случи, в крайна сметка и усложнения да имам едва ли ще ги спра с притеснения. Мисля си само за бебока, че не ми се пати повече.

# 112
Момичета оставете се по течението, сега ни е паднало. Според мен е до нагласата на човек, като почне някой да ми обяснява каква трагедия е, как няма да можеш да се изкъпеш, до тоалетната да идеш, край, светът свършва… еми каката я отгледахме, да беше палава, всичко се тикаше в устата, само белички й бяха в главицата, но ето я сега е дразнещ тийн… разликата може би наистина е важна, при нас ще е 11 години, но се отглеждат тия деца Heart може би съм с такава нагласа, защото е дълго чакано бебето, но някак ми е едно такова-каквото дойде Stuck Out Tongue Winking Eye

# 113
waterviolet все едно описваш ситуацията у нас първите три месеца 😁 Сега ми е смешно, но тогава бях на ръба на отчаянието и се чувствах като ужасен човек, защото вместо да се радвам на новината, бях супер депресирана и се чувствах като парцал, не знаех дали ще изкарам до края чисто психически. При нас обаче и нещата се получиха много бързо. Аз се бях подготвила за 6-9 месеца опити, мъжът ми казваше, че ще стане от първия път, но всички мъже така говорят 😁 Отидох на лекар за изследвания, защото се бяхме разбрали да започнем опити след сватбата. Прегледът се падна точно на овулацията ми и лекарката реши да провери за фоликули, при което каза, че този месец нямало да стане, имало и такива месеци и хоп - след няколко седмици сватбен подарък точно преди самата сватба. Изобщо не си я спомням как мина толкова ми беше лошо, дано поне гостите са си изкарали добре 😁

Иииии много благодаря, че споделяте, най-вече мамите с по едно и две дечица вече, защото и мен на моменти ме обземат страхове и е супер окуражаващо някой от личен опит да ти каже, че всичко ще е наред ❤ Аз много искам поне две дечица и ще се постарая да се случи. Със сестра ми сме с година и 10 месеца разлика и определено родителите ми не биха могли да ни направят по-хубав подарък от нас двете - тя е най-близкият ми човек, мога да разчитам на нея за всичко на 100% и тази връзка наистина не може да се сравни с никоя друга. На мама със сигурност не й е било лесно, но в момента връщайки се назад, не помни трудностите. Ние сме били навсякъде с тях когато бяхме малки, но това не им е ограничавало контактите и пътуванията. Не е било най-лесният вариант за тях, предполагам, че е било много по-лесно да ни оставят при баби и дядовци, но пък сега си имаме супер много спомени заедно и много добра комуникация, по-скоро като приятели. Така че гледам да превърна страховете си относно отглеждането във вълнение и нямам търпение да видя малкото човече в какъв възрастен ще се превърне с наша помощ и насоки ❤

Бе аз съм много смела, да видим накрая 🤣
Няма да забравя първите 3 месеца като ми се повръщаше по 24 часа и не можех да си вдигна главата от възглавницата,  толкова зле се чувствах, хормоните бушуваха, представях си как ще стана 100 килограма и всяка вечер ревях на моя мъж, че ми е зле и че да съм бременна не е за мен 🥴🙈 Ужас, не ми се смейте. Той горкият само вдигаше рамене от шок. Та, като ти дойде на главата, пък и като те налегне депресия и кой знае. Но всичко отминава, човек се научава да се справя, важно е да сме здрави и да имаме здрави бебенца. Затова най-добре да не се тормозим от сега Simple Smile

# 114
Някой по-напред ме беше питал колко тежи бебето. 32+4 г.с. 2170 грама. Така че големината на корема не е определяща за килограмите на бебето. В момента съм 51 кг.

Иначе вече се е обърнало, ама то ще е секцио, само ми е интересно как успяват да се завъртят и не ги усещаме. 😀

А за притесненията - аз много се шашкам, но всичко ще е тип-топ! Само си помислете тази година живот и здраве ще сме с бебе на море. 😀

# 115
Наистина първите 2 месеца не разбираш ден ли е нощ ли е, но после всичко се оправя и бебето свиква все пак на някакъв ред и по-лесно става..После всички трудности се забравят, стига да има здраве другото се оправя ☺️☺️Иначе искам да имам 3 деца, аз имам и брат и сестра може би затова искам 3. Отношенията ни са супер и според мен много хубаво чувство е човек да си има брат или сестра

И аз изкарах ковид, може би затова мисля така.. Дано всичките ми притеснения да са напразно 😐Като прочета някаква новина за болест и веднага си викам аа и аз може да съм болна от това 😁😁

# 116
  • София
Понеже fiffy91 спомена за море, колко от вас мислят да ходят тази година? Ние тотално го бяхме изключили, защото приятеля ми почва нова работа, а и с малко бебе и куче ми се вижда голяма сложнотия, но пък ако всичко мине добре първите месеци не пречи август/септември да отидем.
Между другото миналата година точно на морето разбрах, че съм бременна и беше август месец Grinning

# 117
Ние сме големи любители на морето. Имаме лета, които изкарваме по месец и малко. Това лято живот и здраве се надяваме пак да имаме възможност да отидем дори и за по-малко.
Мои близки приятели отидоха с бебе на 40 дни на море. Мъжът работеше като лекар на морето и семейно отидоха за цяло лято. Никакъв проблем не са имали.
Нашият бебок е направен на морето хаха.

# 118
Ехаа, Фифи много хубаво звучи с бебе на море Heart Eyes Живи и здрави, ние мислим да ходим края на август или началото на септември Surfer Може и да е трудно, но пък няма да издържа само вкъщи, ние сме свикнали да пътуваме доста, а сега от началото на бременността не сме пътували....

# 119
Здравейте, прекрасни! Много благодаря на мамите с дечица за окуражаващите думи и за успокоението, което ни давате Heart
И аз на моменти се притеснявам, но гледам да съм заета с нещо, щом ме налегнат подобни мисли, за да не се филмирам.

Ние решихме, че дори и ММ да може да присъства на раждането, това не е добра идея, доколкото се познаваме. И аз ще съм притеснена, и той.

За самото изписване брат ми напира да идва с родителите ми - те живеят в друг град. Работят с хора, мен ме е шубе не само покрай ковид, но то и други вирусчета си има в променливото пролетно време. И идеята след това да сме вкъщи с хора, ММ да се занимава с подготовка на храна и прочие, хич не ми допада. Хем се чувствам гузно, че така разсъждавам, понеже хората също се вълнуват, първо внуче, но от друга страна, наистина ми е притеснено. Ще го мислим още... Отделно едното ни куче е малко по-своенравно, ще се превъзбуди от нашите (хапе баща ми и брат ми Joy )... Искаме спокойно да си се приберем и да свикваме един с друг с бебонка. А за кучето приятели ни споделиха какво ги е посъветвала тяхната лекарка и при тях е проработило - този, който е т.нар. "алфа" за кучето да влезе първи в жилището с бебето и един вид да запознае кучето с бебчето, да поседят 5 минутки заедно и чак тогава да влезе другият родител. Не си представям как ще стоя отвън и ще чакам, ама като не съм аз "алфа" нямам избор Joy Добре поне, че другото ни куче е голяма добродушка, та за нея не се притеснявам.

Леле, исках още неща да ви кажа, обаче много забравям напоследък... Страшна работа. Като се сетя, пак ще пиша... Не знам дали и при вас е така, но направо ми изхвърчат мислите. Като ме попита някой как съм, имам ли оплаквания, все казвам, че забравям и че ми се е появил пърхот и ми се смеят Joy Килограмите гледам да не ги мисля - все ще ги свалим после, като проходят бебоците ни, нали?! Hug

Общи условия

Активация на акаунт