Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 45 232
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Аз честно казано не се притеснявам. И с първото не се притеснявах. Най-големите ми притеснения са били единствено когато хората ме плашеха "Спи, защото после няма да можеш", "Трябваше да си поживеете с мъжа ти още, да попътувате", "Ти повтаряш, че искаш много деца, сега като се роди и вече няма да искаш". Ми да ви кажа, нищо от това не се сбъдна 😃 Не сме имали нито една "безсънна нощ", да, разбира се, че е имало такива, в които по-често се будим, като му растат зъби или е болничък нещо, но като цяло винаги си е спял добре. За пътуването - беше на 5 месеца като отидохме барабар с бебето на едномесечно пътуване в Щатите, обиколихме доста, и си изкарахме страхотно, изобщо не съжаляваме, че бяхме с него. А относно децата - все още искам 4, както винаги съм искала 😃 Сега се опитват да ме плашат, че 2 деца било много по-трудно от 1 и вече със сигурност няма да искам повече... ми да видим 😁 Дотук не бяха прави за нищо 😃 Моят съвет е да не се филмирате предварително, независимо какво ви казват. Всичко минава, бебенцата растаъ много бързо, даже прекалено, така че им се наслаждавайте максимално 😊❤
Аз съм на 25 и сега ще имаме 1во бебче. И мен не ме е страх нито от раждането, нито после от отглеждането на бебето. Не си мисля, че ще е лесно и няма да има проблеми, но някакси съм положително настроена и смятам, че ще се справим..Тази година като бяхме на море и после на още една почивка си мислех как не си представям другата година да сме без бебе. Някакси смятам, че всичко ще бъде много по-смислено с него, въпреки всички грижи.
От една седмица съм в 9ти месец и всички познати, които са раждали вече или са бременни ме питат ама как така не те е страх от раждането, чак виновна се чуствам, че не се притеснявам. Ами не ме е страх.. притесненията ми са по-скоро всичко да е наред с бебето. Наясно съм, че много неща могат да се случат, ама защо трябва да съм негативно настроена..

# 121
Ох, момичета, аз се прибирам от среща с приятелките ми. Едната роди преди четири месеца и днес ми връчи две торби, пълни с толкова много дрешки, уникално сладки - носени 1-2 пъти от нейното бебче, което се роди по-едро - подбрала ми е така, че ги е съобразила със сезона, като ще раждаме ние, април. И въобще... Направо се разтопих 😂😍 Толкова са мънички и сладки. Обля ме розово-лигавата вълна рязко. ❤

А иначе аз много се надявам да ни се получи морето с бебка - името, което сме избрали, има връзка с мястото на морето, на което преди две години се сгодихме и където всяка година ходим. И много искам да я заведем и нея, да и бъде там първото море. 😍 😁

Миналата година август месец (няколко дена след като разбрах, че съм бременна всъщност), срещнахме едни приятели с децата им на плажа супер случайно - малката е родена някъде средата на април (тоест  била на 4 месеца тогава), баткото точно беше станал на 2. Ми да ви кажа - мега много им се изкефих как си бяха супер спокойни и децата бяха много лежерни.

Оттогава това семейство са ми пример, постоянно са нанякъде, децата и те с тях, нищо ни ги спира - абсолютно няма такова нещо да им е спрял животът, много са свежи. Та - искрено се надявам и ние поне мъничко от тях да прихванем. 😁🙏Вярвам, че си зависи и от родителите. Естествено, и от детето, ама няма невъзможни неща.

# 122
Здравейте,
мамчета и бъдещи такива.

Записвам се и аз с априлска маймунка❤️, термина ми от феталната е 30.04.2022/това е рожденната дата на таткото, на тати късметчето е😊
Ние сме от Видин и се следим във щерев, там и ще раждаме, живот и здраве! Успех на всички мамита!

# 123
За морето да ви кажа - ние с мм сме луди фенове на морето, там се запознахме (на к-г Градина), на същия плаж ни беше и сватбата. Къмпингари сме и седим по цяло лято на караваната. Миналата година отидохме с 6-месечно бебе, тази година живот и здраве ще ходим с 18-месечно и 3-месечно 😃 Миналата година си изкарахме супер, стояхме месец и половина, там захраних малкия даже, навън на пясъка 😁 тази година с две ще ни е малко по-сложно, ама непременно мислим да отидем, просто не ни се пропуска 🥰

# 124
  • София
Момичета, за хемороиди с АГ-то ли се коментира или трябва на специалист да отида?
Усещате ли бебето да хълца? Аз го усещам, но не съм сигурна дали е това. Знаете ли какво кара бебетата да хълцат в корема, че аз се притеснявам и колко често усещате хълцанията?
Иии мога ли да приемам капки на Бах докато съм бременна?

# 125
Момичета, за хемороиди с АГ-то ли се коментира или трябва на специалист да отида?
Усещате ли бебето да хълца? Аз го усещам, но не съм сигурна дали е това. Знаете ли какво кара бебетата да хълцат в корема, че аз се притеснявам и колко често усещате хълцанията?
Може и Аг да погледне хемороидите. Хълцането е полезно... Бебчето "тренира" за живота навън... Все по често ще хълца към края на бременността 💕

# 126
Капките на Бах са разрешени, да.
За хълцането на третата фетална ми казаха, че така си развива белите дробчета за дишане.

# 127

Аз първо се консултирах с личната, а после и следящия АГ ги погледна. Моите са доста зле и даже от месец и нещо съм на хапче през устата. 😒 Бебчо хълца доста, понякога се случва по няколко пъти на ден, но не съм ги броила. Знам, че си хълцат и не съм се замисляла.

За ходенето на море- Силно се надявам да отидем, но за сега не сме резервирали нищо, искаме първо да видим, че всичко с бебчо е наред.
Иначе и на нас ни е първо дете и мен ме е страх от всичко- раждането, отглеждането и тн. Не от самите процедури и това дали ще се справим, а от неизвестното. Аз обичам да знам и да съм планирала всичко.

# 128
Какви са ви стойностите на желязо и хемоглобин?
Хемоглобинът ми е 118, желязото 5,44. Пия хапчета иначе, но май по - вече няма да се качат резултатите. АГ каза, че е нормално при бременните да са по-ниски стойностите

# 129
  • Sofia
На мен хемоглобинът ми е 105 на фона на прием на Малтофер 😟!
АГ ми го смени на Сорбифер (1т на ден). Тези, които сте на Сорбифер, по колко пиете и как го приемате - на гладно или не, на отстояние от други медикаменти и кои?

# 130
На мен ми е 107 при прием на Сорбифер 2*1, мисля че по 1 не е достатъчно, но при теб може и да има ефект. Чудя се дали не стои ниско от аспирина, като ни го спрат няма ли шанс да се качи? Не знам, иначе желязото ми е почти на горна граница, но хемоглобина не мога да го вдигна и това си е Frowning1 Пия и цвекло, морков и ябълки, какво ли не опитах, надявам се при следващите изследвания да се е вдигнало 🙏 На разстояние от магнезий поне 2 часа, от еутирокс поне 4 и от аспирина гледам да е на 2 часа поне въобще цял ден гълтам хапчета Frowning1

# 131
Момичета, ма какъв стерилизатор сте се спрели?
Характеристиките  на долния изглеждат много обещаващи, но приемам препоръки 🤗

https://dundio.com/cangaroo-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80 … 82%D0%BE%D1%80%20

# 132
Аз взех точно този. Препоръчаха ми го, защото освен като стерилизатор се ползва и като уред за готвене на пара. Удобен е за направа на пюрета. Доста е голям, събира и големи и малки шишета.

Момичета, ма какъв стерилизатор сте се спрели?
Характеристиките  на долния изглеждат много обещаващи, но приемам препоръки 🤗

https://dundio.com/cangaroo-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80 … 82%D0%BE%D1%80%20

# 133
Ние имахме Авент със сина ми, но мъжа го изпече на котлона и подпали кухнята 😀 в последствие си купихме точно този на Cangaroo и върши абсолютно същата работа като този на Авент. Не намирам никаква разлика. Така че според мен който и да изберете, все ще върши работа. Има и такива за микровълнова, а доста от моите познати изобщо не са ползвали стерилизатор - поливаха само с вряла вода.

# 134
  • София
С АГ-то ми е трудна комунукацията, защото е далеч от София, та ще попитам АГ-то за хемороиди дали може да помогне или да търся специалист. За хълцането и аз прочетох, че е полезно, благодаря!

Аз Солбифер пия по една таблетка на ден, за съжаление не знам колко точно ми е хемоглобинът, защото комуникацията с АГ-то ми е по вайбър и снимката не се е изпратила. Пия го по време на ядене, защото в листовката пише следното Таблетките трябва да се приемат преди или по време на хранене, в зависимост от стомашно-чревната поносимост.

Ние купихме стерелизатор на Mappy, който може да се използва за стерилизация и сушене на бутилки, поддържа готовата храна топла, вряща вода до 100°C и готвене на пара. Не сме го пробвали честно казано, но ни изглежда надежден.

Общи условия

Активация на акаунт