Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 45 237
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Моят хемоглобин е много добре, но желязото е ниско. Но аз взимам и ударни дози витамин б 12 от месец декември, а б12 сваля желязото. Питах последния път аг-то дали е окей с това желязо да раждам (12 ми е) и тя каза, че може последните две седмици преди секциото да и увеличи на две таблетки дневно - сега съм на 1 таблетка малтофер дневно. Желязо малтофер приемам по 1 таблетка още от 6-ти месец някъде. Малтофер приемам всеки ден в 15.00 часа следобед със съвсем малко фреш от портокал, само така се усвоява. Това ми го каза д-р Стратиева от Оскар клиник. Благоприятно е за желязо да се яде и по 1-2 блокчета черен шоколад дневно, което също правя. Иначе храни богати на желязо почти не ям, освен по два жълтъка дневно сутрин.
Днес стана чудо и успях да получа обещание от педиатър, че ще ни запише като се роди бебето. Направо не мога да повярвам. Минавах от кабинет на кабинет всички ми отказваха, подхилкваха ми се, жената от регистратурата ми обясняваше как да се откажа и че никой няма да ме запише...накрая един педиатър, за който пише по форумите, че е много добър и че не записва, ме съжали и каза, че ще ме запише. Много съм щастлива, дано нещо не се обърка в последствие и след един месец като му звънна да си спомня! хахаха
в аптеки со фарма имат месечна промоция на мустела, аз накупих от всичко понеже ми е любима марка. Отделно памперсите памперс също са намалени и са доста изгодни в момента там. Може и онлайн поръчка с безплатна доставка е.
Чудя се в какъв куфар да си слагам багажа - дали от тея големите на колелца или да ползвам малък с колелца? Кка мислите? Почерпката за отделението кога се дава - като се роди бебето или на изписването?
И ние взехме стерилизатор на Мапи за 100лв за 8 шишета, има и функция сушене. Изглежда много надежден, според мен е все тая какъв ще се вземе. Бебебфонът е на същата марка.
Аз след 1, 2 седмици ще коментирам с аг дата за секциото. Нямам намерение аз да избирам дата, ще й кажа когато й е удобно на нея - тогава. Достатъчно е стрес животът, за да се съобразява тя с мен, а не аз с нея. Важното е на нея да й е удобен деня, да е на смяна по график и да е всичко наред.
Все още нямаме име за момиченцето ми, мм отказва изобщо да се коментира тази тема, а то няма време. Ако някоя от вас има предложения за момиче с буквата Б ще съм благодарна да ги сподели.

# 136
Моят хемоглобин е 112, желязото последно беше 10, но то и преди бременността все толкова беше. Не съм много редовна в пиенето на таблетки желязо, но всеки ден си правя смути със спанак и спирулина, правя си и пудинг с чия, в нея знам че също има желязо. Добре е стойността за 35 г.с. още повече, че не ям месо.
Аз съм днес на преглед и мисля да коментираме вече датата за секцио. Стерилизатор се чудя още какъв да взема. За багажа мисля малък куфар, но не знам дали ще побере всичко, в болницата осигуряват много неща, но все пак помпата ще взема, превръзки, следродилни гащи…знам ли

# 137
Waterviolet, къде ще раждаш?  И аз мисля с малък куфар на колелца, като май ще го напълня предимно с шишенца вода Joy
Гети, веднага ти казвам Благовеста ( на галено Блага) или Божидара ( Божи или Дари или Боги). Това ми бяха на мен вариантите и едно име с друга буква, като май на него се спряхме отначалото, но аз все се чудя дали да не е Божидара, защото това дете наистина ми е дар от Бога Heart
стерелизатор взехме на Чико 3в 1, похвалиха ни го в магазина и може и за по-малко неща и за повече и за микровълнова. Надявам се да върши работа...

# 138
На мен хемоглобинът ми е 110 и не мърда, но поне се радвам, че го вдигнах от 104, пак е нещо. Ако го задържа така, ще е супер - така ми каза и АГ, да следя да не пада под 110, както е сега.

Желязото от 8 преди да забременея в момента е 36, което на мен ми се струва скандално много, но и двамата ми лекари не го коментират и казват, че е супер.

Пия сорбифер веднъж дневно, билкова кръв и още няколко неща за желязото. Мисля си, че прекалявам, но не ми спират нищо, така че ще си продължавам.

Иначе за желязото - ако някой не знае, кафета и чайове също го смъкват, още повече ако се приемат с храна, защото не се усвояват тогава нещата. Може и това да ограничите, ако пиете кафе/чай, докато се храните.

# 139
Аз взех малък стерилизатор (+ функция нагревател) с идеята да не го използвам. Може и да е грешка, ще видим. 😀

Тези, които ще раждате секцио имате ли си дати вече?
Последният път АГ ме пита дали съм си избрала дата и му казах, че не държа на тези неща и той да ми избере и честно казано много ми харесва датата, 9 дена преди термин, само се моля бебето да не пожелае да излиза по-рано.

Скоро смятам да стягам и багажа, ще се опитам да се побера в куфар за ръчен багаж, тъй като пижами, дрехи за бебето и т.н. не ми искат, основно лични принадлежности.

Наблюдение над тези два продукта? Чудя се кой да взема и дали малка или голяма опаковка.

# 140
Аз си взех среден куфар и все още не съм започнала да го оправям. Отделно ще си приготвя малка раничка за реанимацията. Надявам се да ми побере всичко.

Аз с дрешките много се чудя колко и какъв размер да поръчвам. Очаква се да се роди доста преди термин, но пък дали има смисъл да се затрупвам с 50-ти размер.

От кремовете за зърна всичките ми приятелки препоръчаха крема на lansinoh и поръчах голяма опаковка.

# 141
  • София
Аз смятам багажа на бебето и моя да са отделно. Моя в малък куфар с колелца ако се побере, ако не имаме и по-големи. А на бебето в сакче или една спортна чанта на Reebok, която си бях купила за йога точно преди да забремения и не е ползвана. Отделно мисля в една малка раничка да сложа документи, зарядни, киндъла, каната за филтриране на вода и няколко сладки неща. Дано плановете за багажа ми се получат така както си ги мисля и да не тръгна с много багаж Grinning

Аз си поръчах крема на Lansinoh и този на Mustela. Не съм ги пробвала още и не мога да кажа, но съм чела много позитивни отзиви за тях.
Купих си и мокри кърпи за гърди на Чико понеже прецених, че няма да мога всеки път в родилното да се измивам след кърмене. Ако някой мисли, че ще са му полезни прилагам линк: https://www.emag.bg/mokri-kyrpichki-za-higiena-na-gyrdite-chicco … earch-Action=view в момента имат и код за отстъпка.

Аз още нямам дата, но се надявам в срядата да се разберем с Вецев и да мисля и за него какво да взема за подарък. Вие как сте се настроили за изписването, ще черпите ли някого или ще дадете подарък само на доктора? Аз задължително ще му приготвя на него, а пък за екипа ще помисля още малко.

# 142
Winter в Селена, Пловдив. До последно се чудех, много исках при Вецев, но реших, че ще ми е по-спокойно някъде наблизо, а и ако тръгне раждане да мога да разчитам на АГ от ЖК.
Днес говорихме за датата на секциото, пада се седмица преди термин и вече имаше записани момичета. Та ви препоръчвам ако сте си харесали дата или държите на точно определена, да говорите с АГ, да не се окаже, че е заета.

И аз мисля да взема крема на Лансинох и протектори за зърна, да си имам за всеки случай.

# 143
  • Пловдив
С първата бременност взех стерилизатор от приятелка, така и не съм го ползвала повече от 2 пъти. Сега не съм купувала. Много се надявам с кърменето да се справя и този път, ако пък не пращам ММ за стерилизатор и сме готови.

На Лансинох крема е доста пестелив, първия път си взех голяма опаковка и го ползвахме поне 4 приятелки, така че според мен няма нужда от голям.

Гети на мен женски имена с Б много ми допада Бориса и Бояна. Аз не обичам на галено да казвам и използвам целите имена на хората. А тези двете са ми в челните редици.

Момичета, да ви попитам, виждали ли сте някъде мънички чаропогащници. Търся бял за О м, намерих в НМ, но там са им уголемени и ми се иска да не взимам от тях. Навсякъде другаде са 0-3 м, а мисля че това ще е огромно. Та да ви питам ако някоя от вас е видяла...

# 144
С какъв перилен препарат мислите да перете дрешките? Аз засега съм се спряла на Тео бебе зеления и мисля да не използвам омекотител.

# 145
Аз взех на персил течен за бебе и тео капсули за бебе (сега са нанпромо в Лили дрогерия).
Някой има ли такива "топки" за сушилня да каже дали си струват парите?

# 146
Аз взех на Frosch, но нещо не ми харесва, следващия път ще избера друг препарат. Май се подведох по това, че една позната много похвали спрея за петна, който също взех, както и препрат за съдове и спрей за повърхности (с него мисля количката да напръскам, защото смятам да не я пера, още ни стои опакована).

# 147
Хоп момичета връщам се от преглед. АГ е спокойна вече, каза че когато и да тръгне вече е ОК, бебочката е 2500, а аз съм 34гс., сега обаче за майтап тя ще вземе да се запъне. JoyJoyJoy

Крем съм взела на лансинох и с каката го ползвах, горещо го препоръчвам. И подплънките са на лансинох и авент, миналия път ползвах чико, сега смених. За болницата съм напъхала всичко в един малък куфар на колелца, мисля че ще ми е най-удобно.

Гети, кажи какво име търсиш, по-традиционно или по-модерно - Баяна, Беата, Белослава, Бела… с Б има много хубави имена Heart

# 148
  • София
С какъв перилен препарат мислите да перете дрешките? Аз засега съм се спряла на Тео бебе зеления и мисля да не използвам омекотител.

Ползвам Персил, Тео бебе капсули и Фрош. И от трите съм доволна като Персил ми е най-силен като аромат. Омекотител ползвам на коколино, но пускам с двойно изплакване пералнята. Досега не съм прала бебешки дрешки и пробвам върху нашите дали ще реагират кожите ни и дали ще е натрапчив аромата.

Аз взех на Frosch, но нещо не ми харесва, следващия път ще избера друг препарат. Май се подведох по това, че една позната много похвали спрея за петна, който също взех, както и препрат за съдове и спрей за повърхности (с него мисля количката да напръскам, защото смятам да не я пера, още ни стои опакована).
И аз взех всички бебешки препарати на Фрош и засега само праха за пране съм ползвала веднъж и ми се струва окей.

От имената с Б на мен много ми харесват Беатрис, Бетина и Биляна. Simple Smile

# 149
Аз се спрях на Lansinoh, но в малка разфасовка. Мисля в малък куфар с колеца и една чата върху него, в която да е козметиката и тоалетните принадлежности.
Пера със Sano  на прах и май съм доволна.
*Soulmate* аз имам 2, но мама ги е купувала, много са сладки, но според мен за толкова малко бебе ще е страшно неудобно. Ще я питам все пак и ще ти пиша.

Общи условия

Активация на акаунт