Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 430
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
На мен с тоновете ми се случи преди две седмици следното. Бях закусила обилно и бях пила кафе. Сложиха ме в една неудобна поза и това бебе като започна едни лупинзи в корема ми. Тоновете се губиха, апаратът пищи, поглеждам - 180+. 30мин запис и то не престана. Ако се успокои за малко, падаха до към 160+, но през 90% от времето това бебе просто не спря да скача. АГ видя тоновете и каза, че няма нищо притеснително, а аз така се бях изплашила... А сега последния път като бях стана обратното. Казаха ми да легна както ми е удобно и хубаво се настаних. Бебето заспа и тоновете 140 през цялото време.. жената буташе корема, караше ме да се размърдам, седях около 45мин да ме записват, защото било заспало и можело да ме върнат за нови тонове. АГ пак каза, че вс е наред 🤷🏼♀

Winter, по принцип в небременно състояние твоят пулс тр да е някъде 70-80 нещо такова. При бременните е по-различно. Не знам точно норми, но при мен е около 90-100 и ми казват, че е ок. Бебетата имат по-ускорен пулс от нас.

# 541
Аз не пия кафе от началото на бременността и вече съм с ниско кръвно, но доскоро си бях с нормални кръвно. И при мен го чакаха да се събуди, АГ каза че всичко е ок.

# 542
  • Sofia
Като каза близнаци - какво става с Краси? Призовавам всички, които не са се включвали скоро да се включат....
Наминах във ФБ групата тези дни. Краси вече си има бебчета 😍. Дано да има време да пише и тук.

# 543
Брин аз се обърквам с тези ФБ групи, в нашата нищо не пише, нищо не виждам от Краси Disappointed важното е тя и бебоците да са добре, много се радвам за нея.

За пулса е нормлно по време на бременността да се вдигне защото и обема на кръвта в тялото се увеличава и става с около литър отгоре. Тялото се подготвя за раждането и кръвозагубата.

За тоновете на мен АГ последния ми каза че са ОК, бях ги накъдрила от 130 до 180, но бебешорите са с доооста по-висок пулс от нашия. Ако за нас нормално се счита 60-90 пулс, при тях по време на раждане е 110-160.

След днешния преглед при мен нещата изглеждат добре. Бебе 3кг, но АГ каза че измерванията вече са +/-, скъсена шийка на 50%, нямам разкритие и махна песара Heart направо съм нов човек, имах много неприятно усещане от него, а сега направо летя Innocent

# 544
Много се радвам за Краси Heart Eyes Да са живи и здрави и ще чакаме да се включи и тук Grinning
Ехаа, Жоржи, май си близо до големия ден Stuck Out Tongue Winking Eye А това как ти го казва че нямаш разкритие и шийката че е скъсена, с такъв преглед за разкритие или с видеозон? Защото аз съм само на тонове и ехограф и нищо не знам, което хем е добре хем ме гложди какво ли е положението Dizzy Face

# 545
Аз си пиша с Краси във ФБ. Има си момченце и момиченце - Никол и Павел такива симпатяга са че нямам думи. Имаше планово секцио за 22ри те избързаха и излязоха на 20ти 🥳🥰  Добре са и тримата 🥰

# 546
Мамини душички, да са им живи и здрави палавниците Heart

Winter с преглед за разкритие… според мен не е нищо особено този преглед. Да, не е мечтата в живота, но си е обикновен АГ преглед. Според мен просто сме по-сенситивни в момента и за това има момичета, които се напрягат от него.

# 547
Краси писа и в малката фейсбук група, има и снимки, бебоците са прекрасни ❤

При мен на тоновете ми слагат колана и после се завъртам както ми е удобно, понеже по гръб е абсурдно да лежа, става ми много зле. И аз така знам при бременност пулса на майката е по-висок, при бебоците накрая не знам колко трябва да е, при моето на тоновете е 130-140, на моменти 160.

Нещо и при мен с разходките започва да става трудно. И не защото толкова ми тежи, колкото коремът яко ме опъва и ми се схваща. Не мога да разбера контракции ли са или просто кожата е много опъната…

# 548
Да са много здрави Никол и Павел Heart Чудесна новина, че и тримата са добре Heart

Аз веднъж съм била на тонове досега, но ми казаха да застана както ми е удобно и все пак на лявата страна би било най-добре. На мен така си ми е удобно по принцип, де. Не запомних цифри, даже не знам АГ дали ми ги каза Thinking Запомних, че всичко е наред  на следващия преглед ще обърна внимание...

Аз пък сега реших да пусна прахосмукачка, минах кухнята, хол, коридор и така ме стегна коремът. Директно се изстрелях към леглото и си почивам. После ще чистя в спалните. Не ми се беше случвало досега, явно вече трябва по-внимателно да действам.

# 549
  • София
Много се вълнувам като чета за бебчовци и в същото време се страхувам за себе си как ще мине при мен всичко докато се появи моя юнак. Надявам се да устискаме до 37-ма седмица(демек до 7ми април) и след това вече ще ми е спокойно каквото и да стане.

Чудя се какъв куфар да си подготвя и прегледах моите всичките са доста износени и се налага да си ги подменя така или иначе. Вие какви подготвихте като размери и откъде ги купихте ако сте си взели нови?

Да дам обратна връзка за кремче за хемороиди, за което едно момиче беше писало - Апимед Хемопро - еми откакто го ползвам болката изчезна, подуването става все по-малко и на мен много ми помогна като цяло. Препоръчвам го и е изцяло на билкова основа.

# 550
Момичета, които имате и по-големи дечица, ще ги пускате ли на градина /ясла като се роди бебето??
Имам син на 5г,посещава дет.градина,но ме е страх да не носи някакъв вирус от там. От една страна пък мисля докога няма да го пускам, все пак е вече задължителна група.. 🤔
Иначе сега е болен с някаква хрема, дано и аз да не се заразя. Че хич не искам да отивам в родилното болна😁😀

# 551
Супер, радвам се, че ти е помогнало кремчето! Heart

И аз съм така с вълнението. Даже днес като ме пристегна коремът, че и кръстът малко след това, се притесних, че съм доникъде. В неделя ще съм като луд с картечница, за да купя нещата от списъка за родилното.

За размера на куфара и аз се чудя - имам един за ръчен багаж на Естил (много съм го ползвала, препоръчвам марката с две ръце), но не виждам как ще събера всичко в него... Другият ми куфар пък е много голям. И аз се чудя дали да не купя нов в среден размер... Ще се радвам тези от вас, които са готови с багажа, да споделят.

Много се вълнувам като чета за бебчовци и в същото време се страхувам за себе си как ще мине при мен всичко докато се появи моя юнак. Надявам се да устискаме до 37-ма седмица(демек до 7ми април) и след това вече ще ми е спокойно каквото и да стане.

Чудя се какъв куфар да си подготвя и прегледах моите всичките са доста износени и се налага да си ги подменя така или иначе. Вие какви подготвихте като размери и откъде ги купихте ако сте си взели нови?

Да дам обратна връзка за кремче за хемороиди, за което едно момиче беше писало - Апимед Хемопро - еми откакто го ползвам болката изчезна, подуването става все по-малко и на мен много ми помогна като цяло. Препоръчвам го и е изцяло на билкова основа.

# 552
Аз си приготвям голям куфар на колелца и хич не ми пука как ще изглежда отстрани... Няма да ме върнат, я. Хем ще съм в чстна болница и за бебето не трябва нищо, хем то си се събира багаж за 5 дни престой и то най-необходимото...

# 553
Момичета, аз едно малко ….такова… странно въпросче имам, към мамите с по- малки деца,тези витамини Ка- Вит / витамин К1 / за новородени, които се дават на два приема през първият месец на бебето….. и никъде ги няма 🙄 по аптечната мрежа , как ще се намерят според Вас. Аз честно казано със синът ми грам спомен нямам да съм давала от тях, помня , че Вигантол му беше изписала само педито. А  една приятелка роди скоро  и преди 2-3 дни ги издирваше под дърво и камък тези Ка- Вит. И съответно и аз почнах да търся, Абонирах се аз за наличност в 2-3 аптеки и в едната ми отговориха и ми предложиха пак витамин К1, обаче на Омега Вита , само че са други мг и не знам, просто се зачудих…

# 554
При нас през 2019 му даваха вит К в родилното и после като беше на 30дни при педиатъра пак. Не съм го давала вкъщи. Не са ми и казвали, че трябва

Общи условия

Активация на акаунт