Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 250
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Това с отпадането на маските и спазването на дистанция е мега тъпо, ще се издрайфам просто... То остави, че по принцип никой нищо не спазва, ами представете си сега.. Българинът не е дорасъл за такива неща. Все пак казаха по ТВ тази сутрин, че маските ще останат за градския транспорт и някои други сгради на затворено, предполагам ставаше въпрос за болниците. Не че като влезеш в градския и всички носят маски де просто няма кой да съблюдава какво се случва и на никой не му пука. Аз лично ще си нося маската. В болниците в самото АГ отделение не се носят маски от никого, но ако се разкарват из самата болница може би ще слагат от време на време. Като цяло те са си ваксинирани там повечето и им е писнало от маски. Не мисля, че ще са позволени свиждания, поне за гр София. В провинцията свижданията не са били прекратявани. Жената на брат ми роди в най-голямата пандемия и локдаун и си влизахме свободно при нея в стаята с бебето. За София мисля, че това няма да се промени и ще си остане забранено. Съобщиха за зверски грип, който върлува в момента, който ако го пипнеш е адски опасен - с много висока температура и разстройство. Даваха, че много малки деца са болни сега. Аз ще се постарая за болницата да си взема всичко с мен, защото няма да има кой да ми носи. Най-големият ми проблем е, че сутрин като стана веднага трябва да пия кафе, иначе не мога да дишам. А то сутрин като м донесат бебето няма как да мога да сляза до кафето да си купя, освен да моля някого, не знам. Това ми е най-големият дерт за престоя там. Отделно ми се активира годишната алергия и сега съм със задна хрема, храчки нон стоп и това ме притеснява много за секциото. Другото, което ме притеснява е, че утре ми е прегледът при аг и той каза, че иска да ми прави преглед за разкритие. Да, обаче аз съм свръх чувствителна и предполагам, че това ще ми е адски, адски болезнено. Чудя се нужно ли е ? Нали след 1 седмица ще ми е секциото, защо 1 седмица преди това да се прави този преглед, ами ако се ускорят и предизвикат нещата? Как мислите вие?
Отделно от няколко дни сънувам, че ми изтичат водите и само ставам до ВЦ и си гледам гащите. Ужасно е, през 1 час ставам да проверявам, нещо на психическо ниво леко съм се бъгнала явно. Отделно целият гръб много ме боли и дори утре за болницата ще си хвана такси, защото едвам вървя, не искам да се влача с метрото. Дано бебо седи до април месец, мм е роден април, кучето ми също и искам април да стане целия в семейни празници.
Казват, че жената преди да роди 1-2 седмици преди това губи апетит, а при мен обратното - слон да има ще го изям. Цяла бременност нямах силен апетит, на моменти се хранех на сила, а сега не мога да се спра.

# 601
Разбирам ви и аз за несъобразителните членове на семейството... При нас моят брат е така. Ние септември се преместихме в къща и първо беше голям зор да идва да види къщата, после било му домъчняло и за един уикенд да дойдел на гости (седмица след изкаран ковид, за което впоследствие разбрах, но отделно той работи с много хора...), сега зор за изписването. За въпросното гости за уикенда ни обясняваше как щял да си направи тест и така да дойде... Хубаво, че се размина. Аз даже се обвинявах дали не е у мен проблемът, че хората все пак също се вълнуват, но... С тези вируси наистина съм притеснена. В крайна сметка решихме с ММ, че ако искат да дойдат - ок, ще отидем до вкъщи, ММ ще купи готова храна, бърз обяд, след което ще ги изпратим в апартамент, нает от ЕрБиЕнБи... Може да греша, но аз така ще съм по-спокойна. Отделно очаквам кучетата ни да са превъзбудени, едното 100% ще пробва да хапе баща ми - винаги го прави, ще лае и просто... не, мерси - искам спокойствие Flushed

# 602
И при мен роднините се натискат да идват на изписването и след това вкъщи.. а пък тъй ми се иска да си останем малко насаме в нас след изписването , а не постоянно някой да има в нас  и да дава непоискани съвети. Тъкмо им казах че няма да ги пуснат на изписването , което си беше така и сега като отпаднат мерките не знам.. 100% ще се изнервя и ще се скарам с някого 😄 особено ако хормоните ми играят много след раждането 😄

# 603
Аз въобще не “цепя басма” за това ще дойдат единствено моите родители с брат ми и мама ще остане за около 2 седмици, за да помага. Аз по принцип не обичам гости даже и за погачата не знам как ще се прежаля, колкото и да ми харесва традицията. И понеже родните ме познават са наясно, че първите 2 месеца ще я гледат на снимки😂 sorry not sorry

# 604
При мен няма проблем.. казах на родителите ми, че искам само мъжа си на изписването. Те ще чакат вкъщи заедно с кумата. Никой друг няма да идва.. баби, лели, братовчеди и т.н .. Свекървата ще дойдат уикенда след изписването и няма да спят вкъщи.. запазила съм им апартамент. Иначе нямам проблем бабите да идват през другите дни да видят бебето. Само се надявам всичко да е наред с мен и бебето .. пък роднините не ме притесняват толкова ❤

# 605
BMR, много си толерантна към родата. То ясно, че за повечето хора вирусите и Ковид не са фактор за каквото и да е, но тук говорим за новородено. Ти ако не поставиш граници какво може и какво не може и не е редно, явно няма кой да съобрази. Бъди смела Grinning.
При мен никой не си е отварял устата дори да пита как ще се случва изписването, защото знаят, че няма смисъл. Не позволявам на никой да ми влиза в личното пространство, да ме безпокои, да ми се натрапва и да ми дава непоискани съвети. Половинката е същата. Та на изписването, взима ни таткото от родилното и вкъщи. Без роднини, стрини, лели, то не че много останаха... Баткото, по стечение на обстоятелствата, ще е на спортен лагер и дори той няма да види бебето.
Гети, при планово секцио не виждам какъв е смисълът от преглед за разкритие. Аз не бих се съгласила. И не защото съм някаква специална превземка, а защото дори при взимане на цитонамазка прокървявам и ме боли ужасно. А и самият лекар, който ще ми прави секциото, ми каза да не позволявам преглед за разкритие при приемането в болницата. За изтичане на водите и аз съм така, постоянно се проверявам и съм нащрек, защото предното ми раждане започна без контракции, с леко изтичане на води 2 дни преди плановото секцио. Чак се чудя как точно съм разбрала, че са води, а не нещо друго, защото изтече съвсем малко. При прегледа в болницата установиха спукани горни сакове (не знаех, че водите са разположени в различни сакове?) и айде на операционната. Най ме беше яд, че бях избрала специално датата на раждане Joy, но малкия реши друго.

# 606
Как дезинфекцирате стерилизаторите? Една приятелка ми даде и сега се чудя как да го почистя, след 2 часа трябва да нося кърма на бебчо.

# 607
Аз да си призная нямам проблем да дойдат на изписването. Напротив даже за мен е една идея по- добре. Ще дойдат на изписването (когато и без това ще ми е шаш) и в следващите дни ще сме си сами, мм ще си вземе и бащинството и отпуска. Нашите и свекърите ще са на работа, та ако идват, ще идват на групички от по 2- ма човека и сме се разбрали за всеки случай да са с маски. Не се притеснявам от вирусите, предполагам е защото и майка ми и свекърва ми са много строги от към чистота и спазване на мерки (маски, дезинфектанти, обувките се събуват пред вратата и направо в шкафа и тн.). В болницата ще дойде мъжа ми евентуално с племенника (много е привързан към нас и се вълнува толкова, колкото за сестра си миналата година), но за детето в последствие ще се разберем. А вкъщи по време на самото изписване ще са братовчед ми с жена си и малката. Аз държа да има някой вкъщи и да ни посрещне по бабешки с питка, мед и там още какво беше, така правим за всички деца, дядо ми, бог да го прости, много държеше на тези неща и ни го предаде и на нас.
Останалите роднини ще го видят когато започнем да излизаме навън. Ако имам нещо си казвам и не ми пука кой какво ще каже, напоследък гледам, че и мм е започнал така (той иначе е много добричък и винаги гледа да не обиди някой).
За прегледа за разкритие- На мен ми направиха нещо такова с пръст, тъй като трябваше и други неща да се видят, ами беше преди две седмици и нямам проблем, не ме е и боляло, взимането на секрет ми беше по- неприятно.

# 608
  • София
Момичета, помагайте. Гърлото ме боли и имам влажна кашлица. В аптеката са дали на приятеля ми Стодал и тентум за смучене, но и на двете пише, че не се препоръчва по време на бременност и не знам какво да правя… моля кажете какво сте взимали вие за гърло и кашлица.

# 609
За изписването не искам струпване на хора, но вкъщи може би ще дойдат бабите и дядовците, за едните е първо внуче и се вълнуват. Чудя се още и аз. Иначе и аз мисля в началото да внимавам малко с гости и роднини, Ковид, грипове, не ми се рискува.

И какво ще кажете да махнем вече линка за фейсбук групата от първа страница, защото вече се подават заявки от момичета, които не съм виждала тук да пишат. А нали идеята беше да сме си тези, които пишем тук. Също така можем и скрита да я направим, мисля че вече почти всички сме вътре.

# 610
Лина, на мен АГ ми беше дал таблетки за смучене детски Джуниър-ангин и сироп пак детски Grintuss Pediatric и ми помогнаха. Таблетките имат вкус на ягода, сиропът беше малко по-неприятен.

Velina, честито бебче и да имате много щастливи моменти оттук нататък ❤ За стерилизатора аз не съм го чистила, защото не намерих вариант с този кабел. Напръсках с дезинфектант и забърсах с кухненска хартия. Не знам дали е достатъчно, но нали се предполага, че като заработи от температурата умират всички гадини.

Момичета, помагайте. Гърлото ме боли и имам влажна кашлица. В аптеката са дали на приятеля ми Стодал и тентум за смучене, но и на двете пише, че не се препоръчва по време на бременност и не знам какво да правя… моля кажете какво сте взимали вие за гърло и кашлица.

# 611
Аз съм ЗА, са сме си само момичетата, които сме тук. Не знам кой е админа и може да ограничи достъпа, а и дали само Merry може да модифицира първата страница.

За изписването не искам струпване на хора, но вкъщи може би ще дойдат бабите и дядовците, за едните е първо внуче и се вълнуват. Чудя се още и аз. Иначе и аз мисля в началото да внимавам малко с гости и роднини, Ковид, грипове, не ми се рискува.

И какво ще кажете да махнем вече линка за фейсбук групата от първа страница, защото вече се подават заявки от момичета, които не съм виждала тук да пишат. А нали идеята беше да сме си тези, които пишем тук. Също така можем и скрита да я направим, мисля че вече почти всички сме вътре.

# 612
И аз много го мислех за това изписване, бях се нахъсила да скандализирам роднините, че идват само отпред на болницата - за снимка и после чао. Обаче като гледам на всички колко им е мерак и как се надъхват (първо внуче и за двете роди), и как купища неща взимат и въобще - трептят си на тая вълна, може би ще направим и почерпка вкъщи.

Мисля да дам на майка ми инструкция какво да вземе, да няма готвеници и луди приготовления - кетъринг лек от една позната, питка, торта и нещо за пиене. Да дойдат за няколко часа (че ще има хора от провинцията) и после да се спасяват.

Знам, че вероятно много ще се натоваря, обаче мисля да се прежаля в името на това всички да са щастливи. Пък после да сме си сами със съпруга ми и вълненията да са попритихнали.

За първите няколко дена не искам иначе никой у нас. 😂 Това вече ще мисля как да го отстоявам.

# 613
Махнах линка вече тук от първата страничка 🤗
Ако някоя мама от вече родилите иска да я впиша в първата страничка с бебчетата с имената нека да ми пише на лично 🤗🤗

Аз съм ЗА, са сме си само момичетата, които сме тук. Не знам кой е админа и може да ограничи достъпа, а и дали само Merry може да модифицира първата страница.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 20:40 от Merry94

# 614
Да пиша и тук: вчера в 18:18 проплака нашият втори син - Йоан, роден 3980 гр, 53 см, напълно естествено без упойки, с 3 напъна и без никакви разкъсвания ❤ Веднага засука 😍

Общи условия

Активация на акаунт