Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 291
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
И нашият термометър е същият на Omron сигурно повече от 11-12г го ползваме , засичала съм го с живачен от едно време, мери същото. Синът ми откакто е на 2 г го ползваме. Но и като бебе ползвах живачен, от разстояние не им вярвам. Февруари като бях болна от Ковид, в Ковид центъра ме измериха 36.5 , прибрахме се и да ви кажа чувствах отпаднала и реших да си я измеря пак с Omron-a ми имах 38градуса .

# 586
Аз исках да ви питам за багажа, няма ли да се възползвате от опцията да ви донесат дрехите за изписването на бебето впоследствие, а не да ги носите в куфара? Аз ще съм с малък куфар и не ми се иска да ги мачкам в него...Иначе не знам какво ще взимам много ми е объркано, за шоколада щях да питам - задължително ли е или може и нещо друго като бисквити например? За водата съм решила да нося от малките води няколко и после да ми донесат още. Видях че им носят специално вода на 5 етаж в коридора може да се срещнеш с някой близък и да ти донесе каквото трябва - за Токуда става въпрос.

# 587
Тъкмо вече се чудех къде сте цял ден, че никой не е писал.

DareAngel, аз доколкото съм запозната с процеса по бебеносене.. препоръчително е детето да се слага след 4та седмица. Също така съм на мнение, че слинга е доста по-подходящ за малки бебета, тъй като му дава по голяма свобода да се свива и държи главичката, а раницата е добре да се ползва, когато детето вече може стабилно да си държи главичката. Тук има група, в която пишат доста и има полезна информация. Ако те интересува мога да ти изпратя линк за групата.

Winter, аз се чудех дали да кажа на мъжа ми да донесе всичко за бебето, но в край на сметка след като го събрах в багажа реших, че по-добре да си го нося и да не го ангажирам. Всичко е прилежно подредено в плик и след това допълнително в плик за багаж. Относно шоколада, аз не съм взела.. не мисля, че ще ми трябва. Предпочетох сурови барчета от Зоя, крекери и бебешки бисквитки. Иска ми се това, което взимам да е максимално пречистено като продукти.. особено за след секцио. Не ми се иска да натоварвам стомаха.

Иначе аз да ви кажа днес дойде нов диван.. минах всички килими с парочистачка, майка ми дойде и изми прозорците, изпрах пердетата и в общи линии от страна на чистота съм почти готова за бебчо. И все пак бих искала да не бърза да излиза и да си изчака датата за секцио, че много си я харесвам 😀

# 588
Аз взех безконтактен на Омрон. Доволна съм мери вярно и бързо, за 2 секунди. Взех го от Амазон на половин цена отколкото вървят тук.

За дрехите и аз се чудя. Последно това, което се спрях за бебето не се мачка, обаче роклята, с която аз мисля да бъда се мачка доста и се чудя на варианта моят мъж като дойде да ни забира да ми я донесе.

Аз за хапване съм взела солетки, шоколад, също сурови барчета, много ги обичам.

За слинг аз искам да взема задължително, но още се чудя какъв. И предпочитам да е такъв, който може възможно от най-рано да се слага бебето, заради коликите.

# 589
И ние сме с безконтактен на Омрон. Много сме доволни, защото мери вярно и бързо. Все пак като има висока температура детето вадя всички налични термометри… те са от хигиенния комплект на Авент един електронен и още един имаме галиев - на принципа на живачните от едно време. Галиевият също е мн готин, ама трябва да го държиш 5-7 мин, за да отчете.

И аз се чудих за дрешките дали да не накарам някой да ми ги добесе след това, но сигурно ще ги сложа в чантата.

Winter, аз съм с наточила на шоколад, защото цяла бременност ограничения и просто много ми се яде и искам да си хапна един без угризения, който си е само за мен. Няма друга причина. Иначе не е много подходящо да се тъпчеш с такива неща особено покрай кърменето. За Токуда и аз се чудя с тая вода.. как може да дават само по литър на ден и да няма диспенсър на етажа 🤷🏼♀ Сигурно ще взема някаква бутилирана. Четох, че масово си взимат бутилка с филтър на Аквафор. Чудя се и за това. Нощници реших да не си купувам, защото хич не са ми удобни и няма смисъл само за родилното, при положение, че дават там.

Аз се чудя трябва ли ми маска в родилното? Може би трябва да си попитам там в болницата.. също так с маска ли се ражда? 😀 звучи ми абсурдно честно казано, но нищо няма да ме учуди.

# 590
Хмм... Тези бутилки за филтриране на вода + филтрите са на -40% намалени тази седмица във Фантастико. Чудя се дали си струват?

# 591
Чухте ли по новините, че от 1.Април отпадат всички мерки , включително носене на маски на закрито и забраната за свиждания по болниците🙄. Аз ще раждам в частна такава , където със синът ми като раждах в същата , преди години пускаха таткото в една стая за посещения специално направена. Дано сега да се поднови това ….Но дори и като имаше мерки , не ми се вярва да карат родилката да е с маска в родилна зала 😏…

# 592
Караха ги родилките да са с маски… мега тъпо, но факт.

В Токуда като лежах молех някоя от санитарките да ми вземе вода от кафето ако не ми стига или вечер смяната ме пускаха до вендинга и си взимах от там. Също те пускат и за кафе, ако помолиш.

# 593
Е все пак и аз го чух това че от 01.04 отпадат всички мерки, така че ще трябва и в Токуда да отпуснат поне малко нещата. Пише и за свижданията в болниците, но съм сигурна че ако всяка болница си има правилник, в Токуда последно ще разрешат Grin

# 594
Да, и аз видях, че отпадат мерките, но честно казано за мен лично е малко странно. В момента има много болни - кой от грип тип А/Б или там какъвто се води, кой от ковид. Като знам колко безотговорни хора има... Отделно другите вирусчета - повечето приятелки с деца, които ходят на градина, също споделят, че масово са си вкъщи. Аз лично ще си продължа с маската на обществени места - точно тези дни ще пазарувам финално и си ме е шубе. А хем от днес най-сетне съм "свободна" Grinning Свърши ми карантината!

Иначе раждане с маска е повече от абсурдно. Моя близка ражда така още в началото на пандемията - каза, че едвам е дишала, отделно нали не дават вода, та съвсем ѝ е било зле. Отвреме навреме са ѝ повдигали маската и са ѝ навлажнявали с кърпа устните... Сега януари роди друга приятелка и си беше без маска. Поне в това отношение ще сме късметлийки Blush

Шоколад и аз мисля да си взема - пак така по препоръка - в случай че ми падне много кръвното. Знам, че не е супер идея да се ядат такива неща, ама... Ще взема като краен вариант. Плюс някое сурово барче, солети. Аз ще разчитам на ММ да носи хапване или ще поръчвам през Глово, че не ям месо, а не вярвам в Майчин дом да ми предложат вегетарианска храна Joy

Замислих се сега и аз за бутилка на Аквафор Simple Smile Планирах да си нося няколко бутилки вода от тези спортните - с биберона (уж било по-удобно, ако ти се наложи да си в легнало положение по-дълго). Ще мина обаче през Фантастико или през Кауфланд - от понеделник видях, че ще са намалени и там.

За дрехите още не знам и аз - на бебка мисля да ги взема, а моите... Даже не знам какво ще обличам, в какво бих влязла като размер. Но по-скоро ММ ще ми донесе, за да не са ми измачкани Thinking

# 595
Ох, аз снощи прочетох новините преди лягане и честно казано не съм спала от притеснения…. Как така всичко отпада точно преди да родим ние… моите роднини са супер несъпбразителни. С първото раждане майка мк дойде на свиждане в родилното болна. Не ни оставяха с ММ да се видим. Свижданията бяха в рамките на час и през цялото време се бутаха бабите да идват да гушкат новороденото. Персоналът в болниците без маски да преглеждат също ме притеснява. Да влизат в стаята разни санитарки, акушерки и те без маски… Свекърва ми пък има едно грандиозно събитие работно сега на 3-4 април със стотици хора от работа - през деня конференция, вечер - прием и иска у нас да идва да спи, че е от друг град. Също така се набутаха да ни правят изписване и като казах, че се притеснявам и предпочитам да не правим панаири ми беше казано как аз не съм важна и те нямало как да не си посрещнат бебето, така че мен никой не ме пита. Майка ми работи с над 1000 човека, свекърва ми с тая конференция и си представям как ще идват да целуват бебето в родилното още…

Буквално сън не ме хвана снощи. 😕 като споделих на ММ той ми каза, че прекалено мн се притеснявам. Сигурно нещо от хормоните, но…

# 596
За бурилките на Аквафор съм с две ръце “за”! Те са от този тип спортни бутилки и са доста удобни ако трябва да пиете в легнало положение. Като недостатък мога да кажа, че самото всмукване е малко по-трудно.. тъй като минава първо през филтъра.. но се преживява, тъкмо се приема на по-малки глътки водата 😀

И аз ще съм в Токуда и даже мисля да пиша в групата на болницата тук да видим дали някой ще има информация относно отпадането на мерките. Много се надявам таткото да може да дойде да ни види и все пак не съм оптимист като знам как държат нещата под контол там..

# 597
Да ви кажа момичета хич не ми е зор някой да идва да ме вижда в болницата, предпчитам да си почивам и ако има нещо да се чуваме на видео връзка. Три-пет дни все ще се оправя някак, но искам спокойствое и сън.

ВМР относно семейството ти, понеже моето са същите навляци, съм им казала от сега, че няма да има парти на изписването и не ща никой освен мъжа ми и каката, и че ако не се съобразят,  Изобщо няма да им кажа кога ще ме изписват, ще си взема такси и ще си се прибера сама. Гледаха ме като изтребители, сърдити и накриво, но да ти кажа по ми е важно да не ми донесат някоя болест от това дали ми се сърдят. Бебето има време да го гледат. Мен хормоните са ме направили още по-зла Joy

# 598
BMR, все си мисля, че персоналът няма да тръгне да преглежда малките бебета без маски, поне като съм ходила при личната още преди ковид винаги е преглеждала децата с маска. А и не мисля, че толкова ще запуснат всичко и ще пускат хора по отделенията.

Честно да ви кажа не държа да идват да ме посещават, само таткото бих пуснала.

Аз пък се надявам на хубаво и топло време, за да си сложа рокля на изпсиването. Grinning Всеки с проблемите си. Grinning

# 599
Fiffy, дано си права. Аз сравнявам с 2019, когато раждах сина ми. Тогава нямаше още ковид и абсолютно нито един неонатолог, акушерка или санитарка не слагаше маска. Само по време на самото раждане АГ беше с маска, другите - не. Дано болниците задържат някои мерки, че все пак не е напълно отминало още… и аз не държа никой да ме вижда, още повече различен от мъжа ми и детето.

Общи условия

Активация на акаунт