Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 324
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Да и аз слушалки и сешоар, сутиени за кърмене, следродилни превръзки. Също така Профенид си взех, че не знам дали дават в болницата. И в моята болница уж осигуряват всичко, но аз обичам да съм подготвена.

Жоржи падам с теб. Ще взема и аз да си сложа от тези шийт маските, е така за да не ми е толкова сериозно всичко 😁

За контракциите съм убедена, че така болят, че няма как да се объркат. Има едно приложение Contraction Timer може да се записва продължителност И ти казва кога е време да тръгнеш към болницата.

# 571
Отдавна не се бях включвала момичета. Моят бебчо не издържа до термин. Роди се 2050 кг, но свали доста след раждането. Все още е в кувьоз. Лекува се от инфекция и го учат да яде с биберон.
Родих секцио по спешност. След големи мъки да го задържат още малко. От всичките системи и лекарства вдигнах и високо кръвно, което не можеха да свалят, също и плацентата беше тръгнала да се отлепя. От цялата суматоха нямах време да се замисля дали ще ме боли. Поставянето на упойката изобщо не усетих. След ооставянето усетих топлина и така започна операцията. През цялото време се молех всичко с бебчо да е добре. Когато го извадиха само го чух как изплака, показаха ми го за две секунди и го отнесоха.

Започнах да си усещам краката около час след операцията. На 7-мия час станах. Не е страшно особено когато знаеш, че за да си видиш бебето трябва да стигнеш сам.

Единствено ви препоръчвам да си вземете обезболяващи. Аз си взех профинид и наистина много помага. Първите два-три дни трудно ставах и сядах. За седмица вече си се движех спокойно.
Първите дни ми бяха мкого тежки обвинявах се и не спирах да плача, но трябва да сме силни заради бебчетата. От това не можеше и да ми тръгне кърмата.
В момента се опитвам да поддържам лактацията докато изпишат бебчо. Поне това да успея да направя за него.

Ох момичета цялата бременност тежка, раждането тежко имам чувството, че най-хубавият момент в живота ми е откраднат.

# 572
Velinaa22 да ти е честит, малкият герой! Най-важното е да е здрав, цял живот ще трупате моменти!❤ Бързо възстановяване!

# 573
  • София
Мила Велина, вярвам, че всичко е за добро. Наистина е важно да се държиш и да сте добре с бебето, другото ще се нареди! От сърце желая всичко да е наред и да сте добре и здрави скоро вкъщи Heart

# 574
Велина, честито и успех! Стискам палци всичко да се нареди и от много трудно да премине всичко в много, много лесно и приятно! 🍀

# 575
Velina, тепърва ще трупате прекрасни спомени като семейство. Всичко едва сега започва. Най-важното е да сте здрави, всичко друго са бели кахъри. Не се обвинявай за нищо. Пожелавам ти бързо възстановяване, а на бебчо да натрупа килограмчета и в най-скоро време да ви изпишат ❤

# 576
Велина, бебчо си е избрал труден старт, който варвам ще го направи силен и борбен! Сигурна съм, че ви предстоят само щастливи моменти.. бъдете здрави! Пожелавам ви съвсем скоро да се гушкате вкъщи! Ти си дала живот на герой! ❤

Иначе и аз реших да не мъкна 8272828 бутилки вода и си взех такава на Аквафор и ще си я пълня. Тъкмо да имам стимул да ставам по-често, че аз пия по 4-5 литра вода на ден..

Лина, възхищавам се на хора като теб, които имат положителна настройка дори и след такъв болничен престой! Аз лежах 3 дни в 7ми месец в местната болница и още не проумявам по-голямата част от него.. просто някои неща наистина не ги приемам в 21ви век..

Иначе багажа съм го организирала в торбички за багаж и това ми спести мнооооого място! Също съм махнала от кутиите всички неща като подплънки за гърди, превързки, еднократно бельо.. Помпата съм я стерилизирала и сложила в торбичка. От зоя.бг си поръчах сурови барчета и крекери, както и едни бебешки бисктки, които вече са в багажа.
Цялата козметика съм прехвърлила в travel size опаковки .. и това спести дооста място.. в общи линии най-много място заемат дрехите на бебето 😀, тъй като одеалцето и космонавтчето заемат доста място .. Общо за целия престой съм си взела само 2 нощници, понеже от болницата също дават..

# 577
Velinaа22, честито! Бъдете здрави с малкия герой, пожелавам ти съвсем скоро да сте заедно вкъщи и да създавате най-вълшебните моменти Heart
Така е било писано да стане, не се упреквай - със сигурност е било най-доброто за теб и за бебчо. Най-трудното е вече зад гърба ви и ви предстоят безброй хубави моменти! Heart

# 578
Velina22 Честито бебче, пожелавам му да е силен, здрав и да ви радва много ❤ На теб бързо възстановяване 🥰❤

# 579
  • Пловдив
Велина, честито бебче ❤️ Най-прекрасните моменти сега ви предстоят ❤️ Първа усмивка, първи моменти заедно, чиста любов ... И това е най важното. Ти ще си една прекрасна майка и ще имате още много хубави моменти.
Хубаво е, че живеем в модерни времена, лекарите могат да реагират на мига и ти и детето да сте добре, а това е най важното. Всичко друго са бели кахъри и се забравя. Не се обвинявай. Благодари на тялото ти, че премина през всичко това. Четох една книга, там пише, че бебетата избират сами родителите си и важни неща от своя живот. Приеми, че твоето бебе е знаело какво и как ще се случи. Не се обвинявай за нищо и дай цялата си любов на бебчо, на теб и на мъжа до теб ❤️ Поддържай лактацията и се опитай да си спокойна. Хапвай силна храна и чайчета. Сестра ми роди 1900 бебче, то беше месец в кувиоз, а след това, за мое огромно учудване, бебчо засука без проблем и така 2 години 😁 Пожелавам ти го и на теб ❤️

# 580
Велина, честито бебенце, тепърва предстоят хубавите моменти! Blush

# 581
Една приятелка ми даде ето тази раница:
https://sgusheni.com/produkt/%d0%b5%d1%80%d0%b3%d0%be%d0%bd%d0%b … 0%b5%d0%bc%d0%b0/

В описанието пише че става за дете от 3.200, което е горе долу новородено. Вие какво мислите по въпроса?

# 582
Велина, честито бебче Blue Heart Да е живо и здраво и много да ви радва, бързо да наддава и скоро всичко да е зад гърба ви Hug
На теб ти желая бързо възстановяване и да бъдеш силна Hug Най-хубавото предстои Tada

# 583
Велина, честито бебче! Hug То е истинско юначе, предстоят ви много щастливи моменти, които съм сигурна че ще те накарат бързо да забравиш трудното начало!

Момичета какви термометри взехте за бебоците, нещо тези електронните дето мерят от разстояние не ми вдъхват доверие. Препоръчаха ми обикновен електронен с мек накрайник, но не знам дали няма да ми е трудно да го ползвам.

# 584
Към момента ще използвам нашия, който е ето този:

https://galen.bg/digitalen-termometar-omron-flex-temp-smart?gcli … WchEaAuWyEALw_wcB

Докато го сложиш и вече е измерил, много е бърз. Ако видя зор с него ще взема такъв от разстояние, но и мен ме притеснява, че дават отклонения и за това се въздържам.

Общи условия

Активация на акаунт