Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 44 347
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
http://varna-birth-suppo-reg.eu.350/2022-/2017/08/14/skala-na-bishop/
Скала на Бишоп. То е по-скоро при преносване, но реално ако си имаш данните в амбулаторния лист можеш да си сметнеш точките сам горе долу.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 15:15 от Гети75

# 646
Момичета днес бях на изследвания утре за секциото, еми какво да ви кажа страх, рев, от 20 санитарки, докторки все на ме  ще се падне да ме приеме някоя с извинение недо*бана дърта вещица. 1 час не мога да спра да плача в отделението, всеки се опитва да ме успокой, ама тая ми разказа играта и то за глупости, а утре не знам как ще съм. Такъв страх откъде се взе направо не знам, упойката пълба ли, спинална ли,ще коментираме и това, доколото мога да говоря с анествзиолога. Незнам как  ще се спи тая нощ.... 😪😪😪

# 647
Тина, защо те е разревала тази жена, какво толкова ти е казала? Хич не се връзвай. Иначе яки нерви си трябват при постъпване в болница  то е ясно... Стискам палци, всичко ще бъде наред, сигурна съм. Ще чакаме добрите новини!🍀

# 648
При първия преглед за разкритие имах зацапване около 2 дена, но при втория нямах.
Терминът ми е 1 април, днес се обадих на лекаря за преглед, утре ще отида да видим какво ще каже. Иначе ми вика, що не дойде събота за предизвикване щеше да родиш и вече да си забравила 🤔🤔
Искам да чакам колкото се може ако нямам проблеми де..
Той след утре излизал в отпуска. Ако до утре не родя после няма да го има 🤔 и така ми притеснено, незнам какъв лекар ще ми е на късмет..

# 649
Алекса аз знам, че с 1 см разкритие може още доста време да изкараш. Почивай повече, пий магнезии и стискам палци за още някоя и друга седмица.
BMR ако бебето е с главата надолу и в таза, много е вероятно да не го мери правилно. Едва ли е 4 кг. Моят термин е 18 април и в 36+2 бебето беше 3.200. Със сигурност е измерено правилно, защото е седалищно и хубаво му измери главата и другите части. Имам още време до секциото и чакам голямо бебе. Каквото такова, не се притеснявам.

Тина по-добре се успокой, не ти трябват такива емоции преди раждането. Не си ли им свикнала вече, винаги има лекари, които да се чудиш как работят още. Мен една ме разрева (завеждаща отделение) отидох с направление за издаване на болничен от ЛКК, защото комисията откъдето взимах бяха в карантина. Накара ме да платя частен преглед при нея, за да ми направи болничния и ме направи на 2 стотинки, защото не се следя при лекар от тяхната болница. То не бяха приказки, то не бяха коментари. И аз под влияние на хормоните се разревах. Но пък ми хрумна да си включа телефона и я записах, и накрая я заплаших, защото е противозаконно това, което направи. Пребледня цялата. Не им обръщай внимание, някои са просто недоволни и дребни душици. Мисли си, че скоро ще гушкаш твоето съкровище, това е най-важното. Стискам палци и успех!

# 650
Изобщо не им обръщайте внимание, в една болница винаги ще се появи някой станал с дупето нагоре. То и на мен анестезиологът ми направи забележка, че не се казвало стомашна херния, а диафрагмална Grinning, ама какво да се впрягам, няма смисъл.

Тина, ако правилно съм разбрала утре ти е секциото, аз ти пожелавам да мине успешно. Blush

Момичета, дали се усеща бебето като е по-надолу, аз периодично проверявам къде по корема се усещат движенията и така се самоуспокоявам. Simple Smile Иначе за натоварването на тялото в последния месец, според мен е индивидуално, при някои спомага за по-бързо раждане, при други не.

# 651
Момичета днес бях на изследвания утре за секциото, еми какво да ви кажа страх, рев, от 20 санитарки, докторки все на ме  ще се падне да ме приеме някоя с извинение недо*бана дърта вещица. 1 час не мога да спра да плача в отделението, всеки се опитва да ме успокой, ама тая ми разказа играта и то за глупости, а утре не знам как ще съм. Такъв страх откъде се взе направо не знам, упойката пълба ли, спинална ли,ще коментираме и това, доколото мога да говоря с анествзиолога. Незнам как  ще се спи тая нощ.... 😪😪😪
. Трябва наистина да се успокоиш, сега не е момента за такива емоции . Щом Утре е секциото, това ще е най- хубавият ден в животът ти , мисли затова. И аз минах през нещо подобно със здравната ни система , но без рев 🙄 , като се замисля трудно плача аз, но пък вдигам кръвно. Може и да съм ви го разказвала преди не помня , но след скапаното изследване БХС / статистика смотана/в ранна бременност се видях в чудо с тези доктори и искането им да правя амниоцентеза или Пренатест ….. С един изтъкнат специалист се скарахме даже 🙄. Наложи се да отида на 2-3 ФМ в 13-14 гс , че да го изключат уж/ защото 100% гаранция не дават , около 94% някъде/ . Даже АГ- то по здравна каса , която ме води,ми се скара как няма да искам да правя Пренатест ,набута ми визитка и ми каза ТАМ ще ОТИДЕШ!!! После ме пита как ще го гледам това дете ако е с Даун и аз като умра на кой ще го оставя …. Ей такива хубави неща ми наговориха, а аз просто не исках това изследване не заради парите…. Просто вътрешно усещане , че всичко е наред, а и имам позната майка пък правила Амниоцентеза и със сбъркан положителен резултат .Май ме беше страх да не ми объркат теста 🙄. Както и да е отплеснах се, извинявам се за което, но като се сетих и отново леко настръхнах от злоба 😩. Така че , Тина , главата горе и да не ти пука!!!

# 652
Аз пък да ви кажа .. и аз днес бях на тонове. С АГ се разбрахме да отида в моя град, за да не пътувам до София.. и така отидох в градската болница, колкото и да не ми се иска. След доста чакане пред вратата на отделението най-после някой се появи. Вкараха ме в родилна зала и санитарката ме предупреди да не мърдам много, че стола бил счупен 🙄 .. както и да е.. дойде сестрата, включи ме на тонове, излезе и до там… забравиха за мен 😂 След  около 40 минути гърба започна да ме боли зверски от неудобната поза на стола… виках, виках.. никой не дойде.. след час вече не издържах и се престраших да стана сама.. станах, разкачих се от аксесоарите и тръгнах из коридорите да търся някой да дойде да ми даде записа 😀.. открих санитарката да мие чинии .. казах и, че сама съм станала и имам нужда някой да съдейства за записа .. а тя ми каза .. ооо ма ти тука ли си, аз реших, че си си тръгнала… от там извика акушерката и нейният отговор беше .. ооо, аз се занимавах с бебето и съм забравила за теб.. еми добре 🤷🏽♀ .. и така.. моят пълен абсурд с градската болница продължава… с всяко посвщение там съм все по-благодарна, че имам възможност да се следя в частна болница при прекрасен лекар ..

# 653
Violet, уау каква история 😀 хем смешно, хем тъжно… как може да те забравят!!!! Ужас!

Tina, какво ти е казала тази жена днес? Не й обръщай внимание! Винаги ще се намери някой кривак, който да ти се ребчи за глупости. Всеки път си казвам “колко са нещастни тези хора” и решавам, че няма да им позволя да ме напрягат.

Утре ти е секциото и след това ще гушкаш бебенце. Някакви сърдитковци изобщо не са важни, така че стягай се, момиче, и се настрой позитивно. То и хормоните сега ни бушуват… аз също се усещам как изпадам в някакви нехарактерни за мен емоции.

# 654
Благодаря момичета за подкрепата!
Ами какво да ви кажа относно случая?!
Първо, че съм стресирана от това, че ще е секцио и не знам каква упойка да избера и дали ще имам избор! Второ прага ми на болка е толкова нисък, че не знам с тази рана как ще е! Трето и по същество от днес.... началника на Мбал Благоевград д-р Митев с който е говорено да ме оперира, ме изпрати за изследвания ден преди да реша датата за секцио, т.е. днес. Отивам аз нахъсана до колкото мога, исках сама ама понеже свекито познава там педиатърка и някоя друга, та с мен(тя е от типа нахални и бутащи се с високо вдигната глава, а не като мен да си трайкам и да ме мачкат в името на доброто)! Та влизам вътре, видях позната физиономия(старшата акушерка) и се надъхах, че всичко ще е ок! Обачеее отивам в предродилна зала и от 10 жени (акушери, доктори-всяка пита дали знаят, че съм там и аз-да! усмихнати дружелюбни) идва 11та, която ми вика влизай за прием, е там в тая стая сваляй дрехите и обличай нощница и с мен към предродилна за прием! Свекито я попита дали може да влезне с мен, като ми видя физиономията и явно я издразни и това! Аз стъписана и казвам, че Митев ме е пратил само за изследване и няма да оставам там! Тя- ама момиче, ти ли ще ме учиш, каква ми е работата! Аз пак повтарям, че няма да оставам там и тая като се разстенка, че аз ли щяло да я уча какво да прави и тем подобни, на доктора да не съм звъняла, а нарочно и казах, че после доктора държи да му звънна след изследванията! Изобщо не се и трогна, че и говоря за началника!
От там насетне реването започна, а тя влезна в другата стая почна да разправя за мен и случката на всички! Пребледняла отидох в предродилна да чакам и почна документите да попълва с мен едно подигравателно!!!
Та от там насетне набързо да кажа взеха ми кръв и тази игла беше вече за тоталния рев, направиха ми ковид тест, кардиограма, дойде доктора, който е на смяна за ехото и за тонове и да говорим. И това беше всичко!
Накрая смекчи подигравателното си изказване след 2 часа, то и всички 10 други жени видяха за какво става на въпрос и се опитваха по всевъзможни начини да ме разсеят и успокоят, ама тая пачавра просто развали всичко!
Мъжа ми чакаше да му звънна и като ме чу по телефона, че рава, а той беше на работа и не можа да дойде с мен, избесня просто! Наще ме питаха-защо по дяволите съм и обърнала такова голямо внимание на тази?! Ама, а де! Винаги съм гледала да правя път и на мравката, та затова си патя- от страха и найвността!
Извинявайте, че поста ми стана толкова дълъг, но пиша и рева и се чудя- как Господи утре ще отида?! Благодаря ви за подкрепата и ви пожелавам най-усмихнатите и положителни акушерки, санитари и доктори, когато дойде на важния ден в живота!

# 655
Tinavasv, ще видиш, че утре денят ще бъде много по-добър и всичко ще е наред Heart Има такива кривотии, които само гледат да развалят нечий ден и си трупат лоша карма. Трудно е да не се обръща внимание, и аз ревах наскоро понеже АГ ми се накара, че слушам личния лекар. Явно от хормоните. Поплаках си и после си казах, че няма да се разстройвам за такива неща, защото бебка ме чува в корема, че плача. На мен ми подейства, ако искаш пробвай и ти така да си дадеш кураж Heart Знам, че утре/вдругиден ще ни напишеш колко е хубаво да гушкаш бебе Heart Eyes Успех, мила, всичко ще бъде наред!

VioletK, признавам си, че се смях с глас на първо четене и на второ вече осъзнах колко е безумна ситуацията Cry Добре, че с усмивка ни разказваш историята и ситуацията не те е разстроила.

Алекса, магнезият в комбинация с излежаване много помагат. Аз съвсем скоро се бях разчистила и ме стегнаха коремът и кръстът, пийнах си магнезий, легнах си и много бързо ме отпусна. ММ ми забрани да пускам прахосмукачка даже и каза, че той поема оттук нататък Joy Почивай повече и се възползвай мъжът ти да се заема с домакинската работа Stuck Out Tongue Winking Eye

BMR, а какво е това с фурмите - раждане ли предизвикват? Flushed Понеже аз днес изядох поне 10 - много ми се доядоха вчера и си купих.

# 656
  • Sofia
Ехоо, Tina, успокой се ❤️! Много добре те разбирам защо си била/си в такова състояние - хормони, стрес от неизвестното, от болката, от операцията и т. н. Знам, нервите вече не издържат и се разстройваш и от най-малкото. Опитай се да евакуираш стреса и притеснението по някакъв начин, било то и с рев (но само ако помага).
Ако те натоварва, се опитай да се успокоиш. Ще ти кажа само, че аз съм с мнооого нисък праг на болка, голяма лигла съм и се плаша от най-малкото нещо, като подплашен заек съм. Имам панически страх от операции и раждане. Е, минах през две секцио, нямам идея как ще мина през третото. Но това ти го пиша, за да знаеш, че няма защо да се плашиш от болката - ти ще си с упойка и нищо няма да усещаш по време на самата операция. Като те отпусне упойката (преди раздвижването) ще започнат контракции (те са като по-силен МЦ). По някое време, ако не са се сетили, можеш сама да си поискаш болкоуспокояващо. Така бяха забравили братовчедка ми след първото секцио и тя си търпеше болката. След второто секцио вече беше на болкоуспокояващи и нещата бяха съвсем различни. На мен за болките също ми позволяваха да си слагам свещички Профенид. Така че ако те боли след операцията задължително си питай за болкоуспокояващо, недей да търпиш, ако се мъчиш.
След раздвижването болката е като много силна мускулна треска. Не е режеща, а точно мускулна. Не е приятно, да. Но болката е силна най-вече първия ден, докато се раздвижиш хубаво. С всеки изминал ден ще усещаш как намалява и много зависи колко се движиш. Колкото повече се движиш, толкова по-бързо ще се възстановиш, демек - от теб зависи.

Упойката - аз както казах много ме е страх от операция и исках пълна упойка. Но АГ ми обясни, че пълната упойка може да поуспи бебето и то да не може да реагира адекватно като го извадят (по-трудно и мудно да започне да диша самостоятелно). Което не е задължително да се случи, но ако се позабавят малко с изваждането, упойката може и него да го хване. Със спиналната упойка не е така. Но там ти си в абсолютно съзнание. За мен това беше проблем и най ме натоварва от всичко. Но трае само половин час, минава бързо. Просто трябва да си наложиш да мислиш за нещо друго, което те кара да се чувстваш по-спокойна. Тренирай някакво дишане за успокоение. Минава и заминава.

И последно, знам че си много чувствителна в момента, но гледай да не се впечатляваш от неадекватно поведение на персонала. Тепърва ще се сблъскваш с такива хора. Това им е ежедневие и са толкова претръпнали, а понякога и изнервени, че някои изобщо не им идва на акъл, че с бременни жени/родилки е хубаво да се отнасят малко по-внимателно. Приеми, че това не е лично отношение, а просто или работата им идва в повече или стресът от нея и на тях също им е трудно все да внимават как се държат с всяка една от нас. Просто си го пускай покрай ушите.

Стискам палци за утре! Вярвам, че всичко ще мине добре. ❤️

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 21:32 от Brin de muguet

# 657
Аз чух, че фурмите уж предизвиквали и помагали за по-лесно раждане и започнах да ям всеки ден 😁😁Незнам доколко е вярно, дано да има ефект😀
После и за кърмата било полезно..

# 658
Tina, желая ти всичко да минава по най-лекия начин!! Тая случка, която я разказа я забравяй по най-бързия начин! Чакай си рожбичката и си мисли само за това 😊 Чакаме утре да се похвалиш!!

# 659
Благодаря още веднъж, че ви има и знайте, че сте ми огромна подкрепа! Надявам се всичко да мине и замине!  Дай Боже само хубави новини, не само от мен, а и от още от вас!

Общи условия

Активация на акаунт