Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 232
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Честито бебче, Недасон. Бъдете здрави и бързо възстановяване на теб.

# 631
-Lina-, не се упреквай, че си се разболяла. И на мен това ми беше първата реакция, но после осъзнах, че даже добре се е получило. Представи си да беше хванала това в болницата - щяха и бебчо вероятно да отделят от теб и да ти е по-кофти.

Моят личен лекар също ми се развика, че съм отишла и си ме изгони, но поне с талон за ПСР - трябвало по телефона да му звънна, той щял да ми издиктува кода за ПСР-а... Даде ми го на място, защото и аз малко му повиших тон и му припомних как преди два дена е прегледал ММ и му е казал, че нищо му няма...което си беше факт... И те с тоя ковид са се побъркали. Днес бях профилактично на пулмолог и жената ме предупреди да стоя далеч от кихащи, кашлящи, и малки деца, които ходят на градина, защото грипът, който в момента върлува, даже по-тежко се карал от ковида. А все пак сме с паднал имунитет в последния месец, а аз и след ковид...

Не съм лекар, но моят съвет е да уведомиш АГ какви медикаменти си приемала. Особено ако ще раждаш при нея. На мен вчера АГ ми даде документи за раждането и изрично вписа в единия (май в обменната карта, не съм сигурна) какво съм пила (вкл. авирон рапида, който си е хомеопатия). В крайна сметка АГ носи отговорност за теб и за бебето и явно това си е важна информация и за лекаря, който ще води раждането.

Ще се оправиш и всичко ще е наред, не се тревожи. Аз си правех чай с парченца джинджифил, между другото, и инхалации с лайка, сода и кармолис (не знам дали ти писах затова, много забравям напоследък).

Честити рожби, Жирафче и Недасон! Да са ви живи и здрави! Heart

Благодаря момичета за съветите! Все още няма да притесянвам АГ-то, а личния ми е извън София затова днес си запасих час при една лекарка... е такова чудо не бях виждала - изгони ме с 38 градуса температура без да ме прегледа, защото съм нямала PCR тест. Помолих я да каже поне нещо за температура докато чакам теста и тя ми каза да си ходя. Приятеля ми искаше да се разправя с нея и с болницата като цяло, но ми беше толкова зле, че отидохме в друга където ме приеха веднага като видяха, че съм бременна и с температура и ми чуха дробовете и предписаха за температура и за отпушване на нос. Надявам се до утре да имам подобрение ако не звъня на АГ-то и правя тест.

Много кофти се чувствам, че си позволих да се разболея на финалната права... дори подготовката зарязах и се чувствам гузно. Дано бебчето е добре - между другото той от няколко дни е много активен и ни радва с татко му като опре краче и ми опъне корема. Heart Eyes  Grinning

# 632
  • София
Roni_, права си, направо настръхвам при мисълта да ни разделят при раждането.
Аз тези дни изобщо не съобразих да се пазя защото извенъж от минусови температури стана голяма жега и аз хоп само по рокля вкъщи и хайде сега мъка. Ама като не мисля...
Имаш право за медикаментите, ще му звънна утре тъкмо може да даде съвети за по-бързо оправяне и ако има протеснения.
Ние сме големи фенове на кармолиса, но уви в новото ни жилище все още нямаме. Благодаря за идеите, ще ги направя и тях със сигурност. От ефералгана се чувствам доста по-добре и се надявам възстановителния процес да се случи бързо като съм взела мерки навреме.
Един плюс на цялата тази мъчителна история е, че пробвах различните термометри вкъщи и този на бебето засега е супер точен. Много съм доволна и го препоръчвам ако някой се чуди за термометър - Hartmann Thermoval. Имам го за под мишница както и безконтактен.

# 633
Lina спокойно, всичко ще е наред. И аз преди 8 дни цъфнах с положителен ковид тест. Направо се разплаках заради бебчето и как съм го допуснала, много гузно се чувствах. Но после си казах, че няма смисъл по-добре да направя всичко по силите си да се излекувам и да съм спокойна, за да е добре и бебчето. Аз направо на АГ звъннах, толкова ми беше зле, че не съм ходила до ЛЛ. Изписа ми авирон, биозин мама и витамини имуноактив. Каза ми температура само над 38 да свалям с парацетамол. Слава богу само 1 път се качи толкова, после всичко се нормализира. Сега ми остана само кашлица, за нея ми каза, че сироп Стодал ставал за бременни и наистина значително облекчава. Пий и много течности, хапвай лимон с мед, чайове, аз си поръчвах постоянно и фрешове. Ще се оправят нещата, само почивка си дай. Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

# 634
Момичета, днес се върнах от тонове и се оказа че съм с контракции и 1 см разкритие. Увеличиха ми магнезия и ми казаха да лежа. Термина ми е чак на 1ви май. Стискайте палци да задържа поне 2 седмици още. Бебчо все още не е достатъчно голям - 2,700 Confused

# 635
Алекса, най-важното е да си спокойна, защото аз преди няколко седмици се бях напрегнала и определено имах болежки и стягания.

По отношение на теглото, според мен не е критично, моето го измериха 2700 в края на 8ми месец и АГ каза, че е супер и не очаква от мен огромно бебе, предвид, че аз съм дребна и съм + 6 кг за сега.

Вчера да ви кажа нещо ме прихвана и такова чистене му ударих, прозорци мих, бани, тоалетни, все едно не съм в 9 месец. 😀 Днес продължавам, това бебе сигурно се побърква с мен. 😀

# 636
Стискам палци!

Аз също бях на тонове и ехограф днес, а при мен точно обратното… никакви наченки за раждане, бебето е високо горе - изобщо не е тръгнало да слиза, шийката си е още добре затворена, а ехографът го измерва 4кг вече в 36+6… докторката се притесни предвид разширените ми вени и хернията. Мери го 3-4 пъти поне и все толкова излиза. Каза, че я съмнява да е чак 4кг, но при всички положения вече е над 3,5кг и да се готвя психически за секцио. Каза, че не й се иска да ме режат като цяло и засега нищо няма да предприемаме, ще наблюдаваме как се развиват нещата, но може да се наложи секцио. 

Нещо се притесних честно казано…. Термин чак 20 април, а отсега е такова грамаданско това бебе… понеже моята аг няма да е в София от 2 до 6 април днес й казах, че предпочитам да я изчака да се върне, а тя ми отговори да се моля да родя преди това 😬

# 637
Бмр с теб се следим при едно АГ и може да сме се засекли днес Blush
Надявам се и двете да изчакаме АГ да се върне, че и мен това отсъствие ме притеснява.

# 638
BMR,  защо не пробваш нещо за започване на раждането? Слизане и изкачване на стълби, разходки, люто, секс....Не знам, но според мен секциото е по-страшно от това докторката да я няма....А пък може да успееш да го предизвикаш преди 2.04 🤞Стискам палци, на мен ми предстои преглед и го мисля какво ли е....
Алекса, на тоновете ли те хванаха че си с контракции и после са мерили шийката или как? Защото аз имам само тонове и въобще не знам какво става с шийката, слезнало ли е и такива работи...
Стискам ти палци, не се притеснявай, с магнезий и лежане доста жени са успели, ще устискаш поне 2 седмици, аз цяла бременност съм така Grinning 🤞Flowers Four Leaf Clover

# 639
Bmr, моята аг казва, че 9-ти месец не може да се измери правилно плода с никакъв апарат. Всички е крайно относително.
Преглед за разкритие се прави само с ръка от аг. Така се прави оценка на разкритие, дали шийката е изгладена, както и дали е центрирана. На база тези няколко неща може да се прогнозира кога ще е раждането. Моите приятелки дето са с естествено раждане им го праввт по 2-4 пъти тоя преглед като влязат в 45-дневния болничен. При секцио не е толкова наложително да се прави прегледа, освен ако няма ясни индикации за раждане, както е при мен, и да се насрочи по-ранна дата за секцио евентуално.
Другото е, че когато бебето е много слязло надолу  както е при мен, абсолютно не може дс се измери колко кг е. Аг пробва да му обхване главата, но каза, че абсолютно няма как щом е толкова надолу да се каже. Иначе шийката се мери с вагинален най-точно. То на всички ни вече е скъсена в 9-ти месец.
След някой друг ден трябва да си направим групичка за родените през април бебета, защото ще започне бебевалежа. Принципно може и вайбър група и там на mute известията, за да ги четеш когато искаш. От приятелки знам, че е много полезно, защото в началото майката особено не опитната има много въпроси и така е по-лесно.
У фейсбук днес има априлско бебе.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 14:03 от Гети75

# 640
Ами да, точно така ме провери за разкритие. (Между другото не ме боля изобщо) Шийката си е твърда и грапава все още. Бръкна навътре и каза, че не напипва глава, а после на ехографа го видяхме, че си е още височко в корема. Каза ми +-500 грама като отклонение. Дано в моя случай не е +, че тогава… 😂

Winter, качвам си стълби, тичам по малко дете по цял ден, ям фурми 😀, люто, търся си чай от малинови листа, но не намирам и взех някакъв, който има 10% малинов лист ахаха, ананас ям. Ще го видим ще тръгне ли. Следващия път ще се виждам с нея на 12ти април и каза, че до тогава, ако не е тръгнало само ще се действа, но първо иска да го види.

Aleksa, ти от колко часа беше там днес? Аз имах час от 10.

# 641
Winter11 на тоновете хванаха контракциите, да. Аз от 6ти месец имам втвърдявания, които не са болезнени, но в случая са довели до разкритие 1 см и скъсяване на шийката със 60-70%. АГ ми направи прегледа за разкритие след като видя тоновете и така го установи. Освен това главичката е доста надолу.
Може би и аз съм си виновна, защото откакто съм излязла в 45 дневния болничен не се спирам. Правя по 4-5 км ходене почти всеки ден, отделно къщна работа... мн ми е тъпо че не се съобразих че трябва да се натоварвам по-малко.
Но ако някой иска да ражда вече му препоръчвам този метод.

# 642
Вие имахте ли зацапване след "ръчния" преглед? Алекса, според мен лягай да лежиш и да пиеш магнезии и ще се овладее още положението. 60/70% скъсяване и 1см могат дълго май още да те изкарат. Абе, то от тук нататък никой не може да каже кога и как ще тръгне, всичко е гадаене.
Иначе бях попадала на една таблица, дето по нея смяташ брой точки и после според зависимост тези точки може да се изчисли приблизително кога ще е раждането, и тази таблица беше медицинска, смисъл наистина утвърдена, но как се казва забравих и не мога да се сетя .....

# 643
Аз нямам зацапване и като цяло прегледа не беше толкова гаден, колкото очаквах да е от това, което бях чела. Да неприятен е, но става бързо и изобщо не е драма.
Гети, ако се сетиш за таблицата пиши Simple Smile

# 644
Гети, аз нямах зацапване. Аз като цяло се притесних на прегледа и това ръчно бъркане изобщо не го усетих.

Aleksa, не мисля, че ти си виновна. Ние точно преди 3 седмици се преместихме в ново жилище. Не работеше асансьора и всеки ден по няколко пъти качвах етажи, правя си по 10хил крачки всеки ден, домакинската работа и цялото нареждане на покъщина на мен падна и ето, че моята госпожица си е високо горе на топличко. Тия неща са си божа работа… почивай си повече сега, пийвай си магнезий и ще видиш, че вс ще бъде наред. С това разкритие 1см може и месец да си ходиш. Стискаме ти палци да се задържи още няколки седмици, че да се охрани 😁 дори да не устискаш мисля, че няма да е проблем за бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт