В градинката минзухар или кокиче, а в коремчето момче или момиче ? ~бебеправене 403~

• 32 116
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Дейзи 15ти ден съм днес. 😊 Аз като пусках прогестерона в Бодимед нямаше такива стойности за Б за първи триместър и бях бясна. Всички момичета тук казваха, че е нисък. Но за съжаление няма как да знаем дали загубата се е дължала само на ниския прогестерон. 😩
Според Калчев и тръбите ми имат пръст в загубата. 😩

# 496
Ох, сега като го написа, се сетих, че си Круелка! 🤗💖

Пожелавам ти да не ти дойде! 🤗 То всъщност и ЧХГ би засекло днес бременност, ако си сигурна, че е 15 ден след Ову.. 😍😍

Едит: резултатът ми излезна, писах и в групата до денис..

67.5 nmol/l.

Това са референтните стойности:

I. фоликуларна фаза 1.18 - 4.83; II.
лутеална фаза 16.40 - 59.02; III. менопауза - 2.48; IV. Бременност първи триместър 39.80 - 104.00; V. Бременност втори триместър 49.00 - 442.00; VI. Бременност трети триместър 32.10 - 811.00;

Доста е завишен, това нормално ли е?

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 16:26 от Daisy1

# 497
  • София
Аз намерих това :

Стойностите на хормона прогестерон не са постояннни – варират в зависимост от развитието на женския месечен цикъл. Нивото на прогестерон расте през втората половина на цикъла, като движението нагоре започва след овулация. Какво се случва с прогестероновите стойности в края на цикъл, зависи от това дали е настъпило оплождане на яйцеклетката.

Вариант А: яйцеклетката е оплодена. Настъпва трансформация на този фоликул, от който тя се е отделила – образува се т.н. жълто тяло. В него усилено се синтезира прогестерон, все повече и повече, и това продължава до третия месец на бременността. Този тип химия е необходим за първия триместър: по този начин матката е предпазена от контракции и ранната бременност е защитена от спонтанно прекъсване. След третия месец, при вече формирана плацента, прогестероновото излъчване на жълтото тяло става ненужно. Гарант за нормалното износване на плода, включително с производството на важния прогестерон, се поема от плацентата.
    Вариант Б: яйцеклетката не е оплодена. Стойностите на произвеждания прогестерон намаляват и настъпва кървене.
    Хормоналният баланс е от изключително значение за нормалното функциониране и съхраняването на добро здраве в женския организъм. При отклонения в описания синтез, дефицит или излишък на прогестерон се получават различни отклонения във физически, емоционален и психологичен план. Хормонът има определяща роля за нормалния месечен цикъл и бременността.

Пожелавам ти да не ти дойде! 🤗 То всъщност и ЧХГ би засекло днес бременност, ако си сигурна, че е 15 ден след Ову.. 😍😍

67.5 nmol/l.

лутеална фаза 16.40 - 59.02; III. менопауза - 2.48; IV. Бременност първи триместър 39.80 - 104.00; V. Бременност втори триместър 49.00 - 442.00; VI. Бременност трети триместър 32.10 - 811.00;

# 498
Според мен е супер!

67.5 nmol/l.

# 499
  • Sofia
Моята АГ ни изпрати в Щерев.
Предстои разширена спермограма.
... Напоследък ми беше кофти.
Известно време не ви четох.
Липсвахте ми. Връщам се пак тук.
Първо ще прочета назад.
Иначе, на 1 март навърших 44.

# 500
Привет момичета Simple Smile

Тъй като за мен изследванията са доста мътна тема дали при тези резултати много съм се прецакала, че не успях да пусна Инхибин Б? ( от Бодимед казаха, че чак на 17-ти ще пращат проби в Германия, а след това още 10 дни за резултат.. ) иначе изследванията са на 3-ти ден от М. Simple Smile

# 501
Никой не коментира, но от темите за хормоните, които Денис коментира, съм запомнила, че високия АМХ има връзка с ПКЯ и съветва за преглед с УЗ. Освен това се тълкува заедно с Инхибин. Съотношението ФСХ:ЛХ трябва да е 1:1. Мисля, че и Е2 трябва да е с по-ниска стойност на 3ти ден. Получава се при задържан фоликул, което е характерно при ПКЯ. Не е лошо да проверите и други показатели. В общи линии всичко е свързано - пролактин, щитовидни, захар/инсулин, тестостерон и т.н.

Привет момичета Simple Smile

Тъй като за мен изследванията са доста мътна тема дали при тези резултати много съм се прецакала, че не успях да пусна Инхибин Б? ( от Бодимед казаха, че чак на 17-ти ще пращат проби в Германия, а след това още 10 дни за резултат.. ) иначе изследванията са на 3-ти ден от М. Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 20:29 от Yvka

# 502
  • Ст Загора
Да, задължително идете на др док. В днешно време има много некомпетентни доктори, дето само ще ти изкарат акъла.

# 503
Момичета моля за мнение. Направих си тест за О днес /знам, че има тема за тестове за О но реших да се до питам до вас/.15ти ден ми е днес. Защо розовото стои между двете линии, и втората черта е почти бледа? Възможно ли е О да е минала? Въпросът ми е, ако теста за О е отрицателен, то тогава какво беше това кафеникаво зацапване? Теста е на twip.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 23:13 от Минзухар.12

# 504
  • София
Може да е невалиден.

Момичета моля за мнение. Направих си тест за О днес /знам, че има тема за тестове за О но реших да се до питам до вас/.15ти ден ми е днес. Защо розовото стои между двете линии, и втората черта е почти бледа? Възможно ли е О да е минала? Въпросът ми е, ако теста за О е отрицателен, то тогава какво беше това кафеникаво зацапване? Теста е на twip.

# 505
На мен ми изглежда, че не е изсъхнал
теста.

# 506
Благодаря ви момичета, утре сутринта ще направя нов. 😊💕

# 507
И аз този месец с Twip, уж имам един ден до О, но за първи път чак толкова никакви.

# 508
  • Ст Загора
Благодаря ви момичета, утре сутринта ще направя нов. 😊💕
Те по принцип се правят след обяд. Аз О хванах сутринта в 00:16 ч

# 509
Ето и моят тест за овулация. Вчера бях на АГ, имам 21мм фоликул, очаквах теста да е +. Не съм сигурна дали може да им се довериш напълно.

Общи условия

Активация на акаунт