В градинката минзухар или кокиче, а в коремчето момче или момиче ? ~бебеправене 403~

• 32 163
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Аз пия Инофолик заради ПКЯ, в нея има фолиева киселина. Друго като добавки не пия. Внимавам с храната и съм активна физически заради ИР.

# 436
Аз си взех на своя глава един мултивитаминен комплекс за жени, който съдържа метилирана фолиева киселина. ММ пък пие подобен комплекс, но за мъже. Пием ги от началото на януари. Обаче като ми дойде М, от разочарование малко ги позарязвам. Сега пак почнах да ги пия, след няколко дни очаквам О, ще я дебна. Ееех, когато през 2016 забременях, беше през този месец - март... Тогава не пиех фолиева предварително, започнах я чак когато ми я назначи гинекологът, но помня, че на първия преглед ме пита дали вече пия такава.

# 437
  • София
Ние също пием добавки и двамата.

# 438
  • Замък сред облаците
Поне 3 месеца преди забременяване е хубаво да се пие фолат, най-добре метилирана форма, а не обикновена фолиева киселина. С обичайната доза от 400 мкг на ден е напълно безопасно и повече от година да се пие, това е водоразтворим витамин и няма да се получи излишно натрупване при спазване на дневната доза. Но е от ключово значение да има достатъчно в организма при забременяване, за избягване на дефекти на невралната тръба и др.

# 439
След малко имам излизане,отивам и си взимам!Пия омега3,предполагам не пречи?

# 440
  • Замък сред облаците
Даже е полезна Simple Smile

# 441
Знам ,че след вчерашния тест няма много надежда,но приятеля ми ми скара мухата,че щом е над 0.1 има надежда да се дигне,той е биолог по професия. И е завършил репродуктивна биология в ПУ.
Направих си тест с първата сутришна и не знам дали не си внушавам,но виждам някаква сянка. Той толкова иска синче,че така ми се иска да е истина и да се радваме. Надеждата умира последна.

# 442
Аз сега ще съм на двойна доза фолат, демек 800. Пиех Неофолик до преди изследването ми, спрях го за 2 седмици и фолиевата ми излезна 25 при горна референтна 60. Калчев каза, че е хубаво да е поне 40.

# 443
  • Замък сред облаците
Да, да, с тегавите мутации си трябва 800 мкг, но ако човек няма доказана най-добре 400 мкг метилфолат за по-сигурно Simple Smile

# 444
Не виждам втора черта milenkaa91

За добавките фолиева е задължителна, но на ваше място бих пуснала и едно изследване на вит. Д, Б12, желязо, феритин, хомоцистеин. Тези също са важни за забременяване и за нормално протичане на бременността.

# 445
Благодаря момичета !Миленка не искам да те разочаровам,но втора черта не виждам!На тези тестове много често излиза някаква сянка.

# 446
vdgvdg, чертичката супер си изглежда, честито отново! Heart

Миленка, аз не виждам втора черта, съжалявам..

So close, излезе права, че 7-ми ден след 11 мм фоликул ще ми е късно за следващ преглед.
АГ потвърди, че О е минала преди 2-3 дена, много тъпо ми стана, че така се предоверих.
Сега се чудя как да изчислявам О заради пускането на прогестерона, но смятам да го пусна в понеделник, когато ще ми се падне 7-8 ден след О.
Имаме си 2 опита покрай почивните дни, та ще видим след 2 седмици дали сме успели да нацелим нещо.
Иначе поне си отдъхнах, че все пак овулирам, че покрай това ИР съвсем се бях филмирала.

# 447
milenkaa91, за съжаление и аз не виждам черта. Но определено е рано за тест според мен. По датите, които даваш за О днес ти е 9-10 ден след О.

# 448
Ако вчера е било 0.27 а днес е 2 нвма как да отчете никой тест. Може би след около 2 дни .датата ми е 15 ти. Нали 14 дни лутеална фаза и на 15 ден настъпва М.

# 449
Е ти си много далеч от тестване. Почакай 2-3 дни и може направо да пуснеш кръвен, ако нямаш нерви за бледи черти, тогава би трябвало да покаже🤞🍀

Общи условия

Активация на акаунт