Пазаруване от Aliexpress.com 64

• 43 678
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Някой поръчвал ли е напоследък по-"скъпи" неща от сайта?
Преди време някой ме убеди,че над 30 лв нещата отиват на митница, а от там съм освобождавала пратка (което ми струваше около 40 лв) и не ми се рискува отново.
Та сега , след промениъе преди година,  артикул над 15/16 лв не смея да поръчам.

Да , аз
Поръчах една рокля от 65 лева . В петък успешно премина митница . Сега пътува към мен . До няколко дни ще е в пощата

# 526
  • BG-DE
Аз съм в Германия и моите пратки минават митница в Белгия, а тези за Бг къде се обмитяват, просто от любопитство питам 🙂

# 527
Унгария, имаме и от Узбекистан, но те са извън ЕС и попадат на нашата митница

# 528
Здравейте! Идвам със следното питане, дали някой е купувал имитация на гривна Пандора, която да е била добро попадение? Да не потъмнява и да е сребро. Ако може линк.

# 529
Да, аз имах около 5- 6 такива. По 6 лв всяка. Имаха си печат, но според мен не бяха от истинско сребро. Съвсем наскоро ги хвърлих, защото ми омръзнаха. Това е хубавото на евтината бижутерия, сменяш я много лесно.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 22:33 от Mia Rulana

# 530
  • Варна
То си пише - посребрена е, не е сребърна.

# 531
Има чисто сребърни.

# 532
  • BG-DE
Има сребърни и то много добри имитации, в магазин на Пандора продавачката не намери разлика с оригинала но за съжаление магазините, от които пазарувах не доставят вече до ЕС 😒

# 533
  • София
Здравейте! Идвам със следното питане, дали някой е купувал имитация на гривна Пандора, която да е била добро попадение? Да не потъмнява и да е сребро. Ако може линк.
Разгледай тук. https://www.silversublime.bg/category/grivni
Има и талисмани.

# 534
Здравейте, ще правя онлайн магазин и ще поръчвам доста неща от Алито. Ще си направя фирма, която ще регистриран по ДДС и ще поръчвам през нея. Ще съм много благодарна, ако някой запознат ми помогне с иформация, каква е разликата като поръчвам на фирма? За физическо лице знам че до 300 лв., не дължа мито, но като е на фирма дали важи това? Всякаква информация и съвети биха ми били от полза. Както и каква доставка да избера. Като съм поръчвала за себе си е с безплатната доставка, но тук чета че използвате друга.

# 535
който поръчва "специални стоки" , между тези 2 доставчика има разлика
според гърците, по скъпия е по бавен, минава през Холандия и не минава митница тук (не плащате такси)

там ги водят
Cainiao Standard For Special Goods
Cainiao super economy for special goods

# 536
каква е разликата като поръчвам на фирма?
- Фирмата трябва да е регистрирана като икономически оператор.
- За всяка доставка се подава митническа декларация за внос
- Всяка доставка плаща ДДС и евентуално мито.

# 537

За ДДС то нали си е калкулирано в цената на всеки продукт. За митото важи ли пак сумата от 150$? За тази митническа декларация за внос, може ли онлайн да се подаде? Извинявам се за въпросите, но доста четох по темата и продължавам да чета, ама малко е обърках като е за фирма.
Също за икономическия оператор, сложна ли е регистрацията и бави ли се много?
Като ми е готова фирмата, мога ли да поръчам примерно и докато пристигне да регистрирам фирмата или трябва преди поръчката да е регистрирана?

# 538

За ДДС то нали си е калкулирано в цената на всеки продукт. За митото важи ли пак сумата от 150$? За тази митническа декларация за внос, може ли онлайн да се подаде? Извинявам се за въпросите, но доста четох по темата и продължавам да чета, ама малко е обърках като е за фирма.
Като ми е готова фирмата, мога ли да поръчам примерно и докато пристигне да регистрирам фирмата или трябва преди поръчката да е регистрирана?
Всичко дето го четеш тук е за хора не за фирми. Като пуснеш за човек поръчка после е твой проблем как ще я осчетоводиш.
За фирми е както казва Mr. Smith Вкарваш данъчният номер и али спира да начислява ДДС. Всички данъчни въпроси си ги решаваш на БГ Митница.

# 539

Всичко дето го четеш тук е за хора не за фирми. Като пуснеш за човек поръчка после е твой проблем как ще я осчетоводиш.
За фирми е както казва Mr. Smith Вкарваш данъчният номер и али спира да начислява ДДС. Всички данъчни въпроси си ги решаваш на БГ Митница.

Ясно, като фирма към Алито не плащам ДДС, а на митница. Всяка пратка ще се спира на митница и ще трябва да я освобождавам и да си плащам ДДС-то. А как е по-добре, да поръчам повече пратки със суми под 300 лв. за да избегна мито или всичко на веднъж. Само, че като се плати ДДС и Мито не се ли оскъпява прекалено много стоката?

Общи условия

Активация на акаунт