Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 736
  • 755
  •   2
Отговори
# 240
  • София
Момичета, искам да попитам някоя сред вас да е била с висок риск от прееклампсия и да не я е развила, и да е успяла да роди нормално?
Колко висок ти е риска?
Аз бях с нещо от рода на 1:145 и не развих,родих със секцио,но нямаше общо с тромбофилиите

# 241
Има ли възможност да се изследва риска от развитие на прееклампсия на по-късен етап от бременността? На моят БХС в Марковс не са изследвали риска, а бих искала да го направя.

# 242
Момичета, искам да попитам някоя сред вас да е била с висок риск от прееклампсия и да не я е развила, и да е успяла да роди нормално?
Колко висок ти е риска?
Аз бях с нещо от рода на 1:145 и не развих,родих със секцио,но нямаше общо с тромбофилиите

Споменаха че най вероятно рискът се е покачил, заради това, че имам намален кръвоток в едната артерия

# 243
Има ли възможност да се изследва риска от развитие на прееклампсия на по-късен етап от бременността? На моят БХС в Марковс не са изследвали риска, а бих искала да го направя.
Мисля, че може.

Sunnygirl_ не е задължително да се развие. Просто следиш кръвното налягане два пъти дневно.

Аз не мога да разбера нещо, с това кръвно като ти се вдигне по време на бременност защо не ти пускат веднага изследвания за тромбофилия?

# 244
  • София
То кръвното може да няма нищо общо с тромбофилията.

Вижте на първа страница на темата какво трябва да се следи при риск от прееклампсия, не е само кръвно.

А и когато се развие прееклампсия става толкова бързо, че трябва да се реагира в 1-2 дни макс. Няма за кога да пускаш тромбофилия и да чакаш резултат.

# 245
Мисля, че може.

Sunnygirl_ не е задължително да се развие. Просто следиш кръвното налягане два пъти дневно.

Аз не мога да разбера нещо, с това кръвно като ти се вдигне по време на бременност защо не ти пускат веднага изследвания за тромбофилия?

Мен ме посъветваха заради прееклампсията и заради намаления кръвоток който не се повлиява ще особено от Аспирина да пусна изследвания. Като в Геника се потвърди и риска от преекламсия, тъй като съм хомозигот по РР13 (98а)

# 246
То кръвното може да няма нищо общо с тромбофилията.

Вижте на първа страница на темата какво трябва да се следи при риск от прееклампсия, не е само кръвно.

А и когато се развие прееклампсия става толкова бързо, че трябва да се реагира в 1-2 дни макс. Няма за кога да пускаш тромбофилия и да чакаш резултат.

Да, аз съм ги чела. Аз имах и отоци, високо кръвно, нарушен кръвопоток, протеин в урината. Единствено един лекар ми каза за тромбофилия, но като вече чаках да настъпи раждането при прекъсването на бременност. И за това, като са на лице тия неща защо не го правят? Тази, която уж ми беше лекарка в отделението после като ѝ казах, че искам да пусна за тромбофилия ми вика "Ама не е това проблема... Ти го задържа до 7-ми месец."  и по това с четох, че тя не разбира от това. После като и казах вече, че имам тромбофилия и спря да си дига телефона.

# 247
  • Варна
Здравейте може ли да попитам като имаш тромбофилия на хематолог ли се ходи  и освен фраксипарин или клексан натаспин подходящ ли е тъй като фраксипарина и клексана се намират много трудно.
Аз пия Натаспин и си бия Фраксипарин/Клексан/Оксипар 0.4 и съм с хетерозиготен на ACE 4G/5G
Оксапар е турския аналог, може да намерите някой да ви го носи от там. За другите сега се намират повече в сравнение преди месец, пробвайте в  аптеки Марешки, миналата седмица имаха и от двете в наличност.
Успех!

# 248
Аз да питам, някоя от вас да има силни световъртежи през целия ден и припадъци? Бременна съм 13 гс. имам тромбофилия и разреждам кръвта с Аспирин 100 мг вечер + сутрин НатаспинХ. Допълнително пия нормалните добавки и витамини.
Притеснението ми е че тези световъртежи ги нямах първия триместър, а сега влезнах във втори триместър и от 5-6 дни съм така. Вечер ми се вие свят, сутрин също, през целия ден ми пречи светлината и всякакви рязки движения.
Има ли някояя от вас представа на какво може да се дължи това, уведомих АГ на прегледа онзи ден и ми каза пий повече вода...
Мисля че има нещо нередно в главата ми или кръвотока. Sad

# 249
От един аспирин и един натаспин на ден надали е проблемът. Може да е нормален период, понеже началото на четвърти триместър рязко почва да се усещат страничните ефекти от повишения кръвен обем - при мен задъхване и замайване. Може да проверите хормоните на щитовидната жлеза за всеки случай, кръвна картина, ако не е пускана също така.
Аз да питам, някоя от вас да има силни световъртежи през целия ден и припадъци? Бременна съм 13 гс. имам тромбофилия и разреждам кръвта с Аспирин 100 мг вечер + сутрин НатаспинХ. Допълнително пия нормалните добавки и витамини.
Притеснението ми е че тези световъртежи ги нямах първия триместър, а сега влезнах във втори триместър и от 5-6 дни съм така. Вечер ми се вие свят, сутрин също, през целия ден ми пречи светлината и всякакви рязки движения.
Има ли някояя от вас представа на какво може да се дължи това, уведомих АГ на прегледа онзи ден и ми каза пий повече вода...
Мисля че има нещо нередно в главата ми или кръвотока. Sad

# 250
Проверихте ли кръвното ?

# 251
След вече 4 загуби - два миседа, загуба в 24 седмица и биохимична през януари тази година, този месец пак видях двете черти. Още не мога да повярвам и да се зарадвам, но се моля поне този път да стигна до успешен финал. Започнах веднага фраксипарин 0,4. Интересува ме от кога мога да започна да пия и омега 3, също съм си взела витамини garden of Life RAW PRENATAL, може ли да ги започна още сега от 4 седмица? Пия и по два дуфастона на ден, заради нисък прогестерон.

# 252
Омега 3 е след 12гс.,макар че някои лекари го дават по-рано, но препоръките са след 12гс.
Дуфастона може ли да ти го сменят с утрогестан и то вагинално, защото щом си с тромбофилия е по-добрия вариант, тъй като сгъстява кръвта.

# 253
Витамините също ги изписват след трети месец, през първи се пие само фолиева киселина (евентуално метилирана, ако имате MTFHR мутация)

# 254
Витамините също ги изписват след трети месец, през първи се пие само фолиева киселина (евентуално метилирана, ако имате MTFHR мутация)
Позволете да попитам, човек, който видимо много е чел и препатил. Какви витамини приемахте след 12 г.с. повечето комбинирани витамини съдържат неметилирана фолиева и Б12. Тях ги приемам отделно, но бих искала да се снабдя и с някакъв комплекс от витамини, защото не се храня много добре, от повечето храни ми се гади Sad

Общи условия

Активация на акаунт