Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 682
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Имаш две хетерозиготни мутации от изследваните фактори. Едната е свързана с усвояването на синтетичните форми на витамините от група Б. Премери нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само бионалични или метилирани форми. Трябва да докараш нивата до горната граница преди забременяване. Ниски нива на витамините водят до повишаване на хомоцистеин, което е рисков фактор за сърдечно съдови инциденти.

Момичета, излязоха ми резултатите от тромбофилията. Много съм объркана. Има ли нещо или няма? Според забележката явно не, но виждам,че последните две май не са ок.

# 226
  • София
Момичета,някоя от вас да се е следила при д-р Чучумишев?
Ходих с предната бременност веднъж при него към края и ми допадна,беше много спокоен някак си и внимателен,но пък от едно посещение не можах да добия представа.
Интересно ми е и за Петър Игнатов някакво мнение,макар че като му слушах едно интервю,малко се разочаровах,ама да си питам.
Вече на всяко бхс ли изчисляват риск от Прееклампсия?
Преди само Сигридов в Св.Петка го правеше?

# 227
  • София
Аз редувах Вецев с Чучумишев и съм доволна. Прегледите при Чучумишев ми бяха по 50 минути, с двуплодна бременност. Много подробно гледа и обяснява на разбираем език, ако го подпитваш.

# 228
Здравейте! Бременна съм в 21г.с и приемам акард 75 ,заради два хетерозиготни фактора почти от началото на бременността.В началото имах и леки зацапвания , но лекар не ми е препоръчвал да намаля или спра аспирина.Сега от около седмица имам по малко кръв в сополите, а днес и по вътрешната стена/преграда на носа.Не тече , а остава по салфетка като попия.Често ли се случва по време на Б или е възможно да е от аспирина?Имам час за преглед след  около седмица и се чудя дали мога да изчакам до тогава да се консултирам с док или да му звъня...

# 229
Цялата бременност бях така, като спрях аспирина е като че ли по-малко кръвта, но пак си имам такива сополки. Питай си АГ, но щом не са някакви кръвотечения, не мисля, че има повод за притеснение. Знам за бременни, които са имали подобни проблеми и без прием на аспирин.

# 230
Орехче Според мен се консултирай с доктора си, защото мен изрично ми обърнаха внимание на това на предния преглед и ме питаха дали имам кръв от носа или венците и да се наблюдавам, ако получа да им се обадя.

# 231
Аз не мисля че е за обаждане това. И аз като waterviolet, имах през цялата бременност и съм питала АГ казват че може и без прием на аспирин да се получи от бременността. Нищо не са предприели като им кажа и аз бях на 75 мг. Според мен можеш да си изчакаш прегледа ако не тръгне да тече силно кръв, така само нещо което да обираш със сълфетката не е проблем

# 232
Благодаря за отг ,момичета !
Ще се следя и ако не се засилва ще си изчакам прегледа и ще го изкоментирам с АГ.

# 233
Тръшна ме вирус. Лекарката иска да преустановя временно приема на Фракси. Не разбирам обаче защо. Вие спирали ли сте го в тази ситуация? (С PAI 4g/4g съм)

# 234
Тръшна ме вирус. Лекарката иска да преустановя временно приема на Фракси. Не разбирам обаче защо. Вие спирали ли сте го в тази ситуация? (С PAI 4g/4g съм)
Аз точно миналата сряда писах, че съм с вирус. Температура, главоболие и болки в мускулите. Не съм спирала инжекциите, даже не е ставало дума. А бях на консултация точно в Националната кардиологична болница, където са най на "ти" с тези терапии все пак. Не знам защо така са ти казали наистина, но аз не виждам логика..

# 235
Помня те, че беше болна. Ще мина на ЛС, ако нямаш против.

# 236
Аз лично не виждам логика да се спират инжекциите по време на боледуване и не съм чувала такова нещо

# 237
Здравейте може ли да попитам като имаш тромбофилия на хематолог ли се ходи  и освен фраксипарин или клексан натаспин подходящ ли е тъй като фраксипарина и клексана се намират много трудно.

# 238
Бих казала, че се ходи при добър хематолог, но като цяло гинекологът поема лечението по време на бременност, като можете да се консултирате и с хематолога и да работят съвместно.
Натаспин е добавка и има съвсем различно действие от нискомолекулните хепарини. Ако Клексан или Фраксипарин са нужни, ще ги намерите, макар и трудно.

# 239
Момичета, искам да попитам някоя сред вас да е била с висок риск от прееклампсия и да не я е развила, и да е успяла да роди нормално?

Общи условия

Активация на акаунт