Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 665
  • 755
  •   3
Отговори
# 210
И при мен е било така - АПТТ и д-димер са повишени, а анти ха е в норма. За определяне на дозата важно ти е анти ха и кръвотока, не са притеснявай ако са малко завишени другите Flowers Four Leaf Clover

# 211
И при мен е било така - АПТТ и д-димер са повишени, а анти ха е в норма. За определяне на дозата важно ти е анти ха и кръвотока, не са притеснявай ако са малко завишени другите Flowers Four Leaf Clover
Да, точно тези двете са ми завишени леко. Иначе Анти Ха си ми е в норма и е добре. Просто се притесних за Аптт, за д-димер знам, че е нормално.

Много благодаря за успокоението 🌸

# 212
Здравейте момичета, бях на ФМ и БХС, на което се откри, че имам “Леко повишена резистентност в маточните артерии - среден PI = 1,61” (от тогава приемам Акард 150, не знам дали е достатъчно). Лекарят ме насочи към изследване за тромбофилии, което все още чакам.
На резултатите от БХС имам повишено бета ЧХГ, което ме притесни доста. Току що ми звъннаха от МЦ, за да ми кажат, че лекарят ще обсъди с мен резултатите на БХС когато излезне и резултатът за тромбофилия. Исках да ви попитам според вас има ли общо тромбофилията с повишено ЧХГ (а следователно и с повишено МоМ ЧХГ)?

Прикачвам и резултатът от БХС, за да се ориентирате за какво питам ако не съм го обяснила добре.
Скрит текст:

# 213
Момичета, имам един малко страничен въпрос. Цяла бременност се следих при др Вецев, родих преди 2 месеца и искам да мина да му оставя една подаръчна кошница. Имате ли идея тази седмица следобедите кога е в поликлиника България? Звънях и ми казаха, че е всеки ден по цял ден, но ме съмнява, че е точна информацията. Някой има ли часове при него утре или в петък? Не искам да му звъня на него, затова питам тук.

# 214
  • София
Здравейте момичета, бях на ФМ и БХС, на което се откри, че имам “Леко повишена резистентност в маточните артерии - среден PI = 1,61” (от тогава приемам Акард 150, не знам дали е достатъчно). Лекарят ме насочи към изследване за тромбофилии, което все още чакам.
На резултатите от БХС имам повишено бета ЧХГ, което ме притесни доста. Току що ми звъннаха от МЦ, за да ми кажат, че лекарят ще обсъди с мен резултатите на БХС когато излезне и резултатът за тромбофилия. Исках да ви попитам според вас има ли общо тромбофилията с повишено ЧХГ (а следователно и с повишено МоМ ЧХГ)?

Прикачвам и резултатът от БХС, за да се ориентирате за какво питам ако не съм го обяснила добре.
Скрит текст:
Не се притеснявай от повишеното бета ЧХГ,аз също имах и съм го обсъждала и с генетик.Първо,гледа се съотношението между двата хормона,второ при някои жени си е завишен и всяка следваща бременност има тенденция да е все по-завишен.Това че е завишен само по себе си не може да се тълкува,според мен съотношението ти е добро 🙂
Не знам дали е свързано с тромбофилиите,и аз имам ...

Това са моите резултати,имам живо и здраво вече пет годишно момченце 🙂
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 11:19 от *Bubble*

# 215
Здравейте, бременна съм в 34та седмица и съм на фраксипарин 0.4 от самото начало. След завишен д димер ме пратиха да изследвам анти ха и резултатът ми е 0,12. Няма референции и нямам идея какво значи това. Някой по запознат може ли да ме ориентира.

# 216
Здравейте, бременна съм в 34та седмица и съм на фраксипарин 0.4 от самото начало. След завишен д димер ме пратиха да изследвам анти ха и резултатът ми е 0,12. Няма референции и нямам идея какво значи това. Някой по запознат може ли да ме ориентира.
Къде го изследвате? Аз се изследвам в токуда и там е от 0.3 до 0.6.
На мен при 0.28 ми увеличиха дозата от 0,4 на 0,6 и сега вече Анти Ха ми е 0,46. вашият резултат ми се струва доста нисък, но все пак зависи от лабораторията

# 217
Sunnygirl_ изследвах в Св. Екатерина. Вашата доза я увеличиха защото резултата е бил нисък ли? Дори не знам при нисък или при висок резултат се увеличава дозата

# 218
Sunnygirl_ изследвах в Св. Екатерина. Вашата доза я увеличиха защото резултата е бил нисък ли? Дори не знам при нисък или при висок резултат се увеличава дозата
Ами беше ми под нормата, под 0,3 и поради тази причина ми я увеличиха. Не знам обаче дали навсякъде референтните стойности за Анти Ха са еднакви

# 219
0.12 е ниско и предполага увеличаване на дозата. Док какво казва? Възможно е да не ви я увеличат, но при завишен д-димер също се вдига дозата. Ако все пак кръвотока е добър и док не иска да вдига дозата сигурно ще включи натаспин?!

# 220
Winer имам включен натапсин от една седмица. Чакам сега док. да ми отговори, но явно ще вдигам дозата значи. Кофти е защото се бях запасила с инжекции до края на бременността, но какво да се прави... Благодаря за отговорите!

# 221
Ниско е анти ха, което нямаше да е голям проблем, ако д димерът не беше също завишен. Колко е висок д димерът? Предполагам са гледали референтните при бременност. Както са казали вече и другите, зависи и от кръвотока.

Впрочем днес установих, че в НКБ референтните за анти ха почват от 0,2

# 222
Момичета, имам един малко страничен въпрос. Цяла бременност се следих при др Вецев, родих преди 2 месеца и искам да мина да му оставя една подаръчна кошница. Имате ли идея тази седмица следобедите кога е в поликлиника България? Звънях и ми казаха, че е всеки ден по цял ден, но ме съмнява, че е точна информацията. Някой има ли часове при него утре или в петък? Не искам да му звъня на него, затова питам тук.
Вторник и сряда е там.За часовете не знам с точност.Последно като говорих с него беше от сутринта там.

# 223
Момичета, излязоха ми резултатите от тромбофилията. Много съм объркана. Има ли нещо или няма? Според забележката явно не, но виждам,че последните две май не са ок.

# 224
  • София
Момичета, излязоха ми резултатите от тромбофилията. Много съм объркана. Има ли нещо или няма? Според забележката явно не, но виждам,че последните две май не са ок.

Еха,за пръв път виждам изследване без почти никакви мутации,определено нямаш тромбофилия 🙂

Общи условия

Активация на акаунт