Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 748
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря Gushka. Да от около 10-14 дни набавям поне 80-100 грама протеин на ден макар и с шейкове и барчета и каквото мога, коремчето още се движи със около седмица/10 дни назад и в 29 г.с. беше 1250 грама като така запазва тенденция от около 3-4 седмици. Иначе цялостно бебенцето нараства но бавничко.

И моето бебче беше с такова тегло в 29та седмица, даже ходих допълнително във Фемина, където го изкараха малко повече, което не знам какво успокоение ми беше, предвид че нали моята АГ следи дали расте и колко. Утре ще видя за две седмици колко е дръпнал.
Нямам идея на какво може да се дължи честно казано, ако кръвоток, хемоглобин и хранене са ОК, но знам че често успяват да наваксат после. Твоят следящ поне с добра апаратура ли е? Да не би да не Мери като хората. Стискам палци да наддава по-бързо от тук нятятък

# 556
  • Поморие
Здравейте,
Някой може ли да ми даде повече информация какво означават последните два резултата от изследването ми за тромбофилия?
Благодаря предварително!

# 557
  • Sofia
Означава, че не можете да усвоявате витамините от група Б (фолиева киселина за Б9, цианкобаламин за Б12 и др. ). За да ги усвоявате, трябва да приемате метилираните им форми (фолат за Б9, метилкобаламин за Б12 и т. н.).

Тъй като имате генетична предразположеност да не усвоявате тези витамини, може нивата им да са ниски или да имате дефицит. Хубаво е да ги изследвате.

Отделно ниското ниво на тези витамини води до повишен хомоцистеин. Добре е и него да изследвате. Независимо от реф. граници, хомоцистеинът е добре да бъде под 7. Завишеният хомоцистеин повишава риска от сърдечно-съдови инциденти. Затова е добре нивото му да се контролира с прием на споменатите витамини (метилираните им форми). С покачването на нивата на витамините, нивото на хомоцистеина спада.

# 558
  • Поморие
Благодаря Ви!

# 559
  • Ловеч
Здравейте, моля за съдействие и разчитане на тези резултати. Назначени са ми от доц. Русев, но още чакам за ембриотоксини и нямам коментар от доцента.
Прилагам и другите ми изследвания за тромбофилия

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 06:24 от mima666

# 560
Здравейте,
Имам час за проф. Паскалева този месец. Имам от АГ назначени доста изследвания. Искам да пусна част от тях преди това, защото гледах, че не всички имат в Лабораторията на Кардиологията, а и да не чакам до прегледа.
В момента съм само на аспирин. Какви изследвания пуска обикновено проф. Паскалева?
Имам назначени фибриноген, Д-димер, аПТТ, протеин C, протеин S..и др.
Благодаря!

# 561
Здравейте,
Имам час за проф. Паскалева този месец. Имам от АГ назначени доста изследвания. Искам да пусна част от тях преди това, защото гледах, че не всички имат в Лабораторията на Кардиологията, а и да не чакам до прегледа.
В момента съм само на аспирин. Какви изследвания пуска обикновено проф. Паскалева?
Благодаря!

Според мен може да пусне всяко едно от тези. За протеин s не съм сигурна само, другите ми ги е пускала без аптт. Аспи тест може да ви пусне също.

# 562
Здравейте,
Благодаря!

Според мен може да пусне всяко едно от тези. За протеин s не съм сигурна само, другите ми ги е пускала без аптт. Аспи тест може да ви пусне също.

А ако ги пусна предварително в друга лаборатория, тя ще вземе предвид резултатите, нали? Няма да ги пуска отново...  Видях разликата в цените е над 50-60 лв, което на фона на всички разходи, бих си спестила.

# 563
Здравейте,
Благодаря!

А ако ги пусна предварително в друга лаборатория, тя ще вземе предвид резултатите, нали? Няма да ги пуска отново...  Видях разликата в цените е над 50-60 лв, което на фона на всички разходи, бих си спестила.

аспи теста, където го има май все е скъп, но не съм проучвала. Възможно е за по-специализираните тестове да има доверие само на нейната лаборатория. За Анри ха със сигурност, но в случая не е релевантен, не знам как в за протеин с и аспи. Някъде около 150 ще излязат с прегледа тези при Паскалева, а може и малко отгоре.

Аз бях пускала фибриноген и д димер, но примерно седмици преди това и тя реши да не ми пуска пак фибриногена - щото съм го имала и едва ли се е променил. Но той струва 5-7 лв навсякъде тъй че все едно.

Бих се обадила на номера, на който сте записали часа. Обикновено са любезни и ще отговорят според мен на такъв въпрос

# 564
  • София
Според мен Паскалева ще пусне изследванията наново, защото няма доверие на други лаборатории. А и има резон - все пак в НКБ е специализирана лаборатория.

Не бих пускала нищо предварително.

# 565
Здравейте, има пак нужда от помощ при разчитането на коагулацията
на кратко:
Скрит текст:
До февруари месец бях на аспирин всяка вечер  и клексан 0.4 ( и другите му търговски марки ).
След две силни прокървявания януари и февруари,  ми спряха аспирина и останах само на Клексан 0.4 сутрин
От тогава почна д-димера да се качва и излезе от горна граница.
март месец д- димер 2.00mcgFEU/ml
април D-DIMER /кол./ 2.44 mcgFEU/ml
Двете изследвания са правени в една и съща лаборатория

Днес пуснах в друга лаборатория АГ не харесва тази в която се изследвах  до сега и реших да угодя.
Пия Натаспин през вечер и слагам Клексан / Енокс 0.4 всяка сутрин
с ниско рискови мутации ме водят.
Хематологът казава, че ми били нормални изследванията, но АГ се притеснява за високият Д-димер и ми назначи натаспина.
26+6 г.с съм
Време на кървене      2.00   Mин.   1.00 - 3.00      референтните стойности са за не бременни
Време на съсирване      4.00   Мин.   3.00 - 5.00
Фибриноген                       4.41   g/L           2.00 - 4.50
APTT                               31.2   Сек.   25.0 - 38.0
D- димер                         ↑   1.2   mg/L   < 0.3

Отново не мога да се ориентирам по табличката  от първа страница Д-димера дали ми се е подобрил?

Скрит текст:
D-димер (плазма)
Единици   Възрастни, които не са бременни        Първо тримесечие   Второ триместър   Трети триместър
µg/mL                                        < 0,5                                  0,05 - 0,95                              0,32 - 1,29                        0,13 -1,7

µg/L
ng/mL                                         < 500                           50 - 950                               320 - 1290 г                      130 - 170  

nmol/L                                          < 2.7                            0,3 - 5,2                                       1.8 - 7.1                           0,7 - 9,3[/b]

Подравнила съм данните, но се публикуват разместено, извинявам се!

# 566
Не пречи по принцип Натаспин ако сте втори или трети триместър стойността е добре. Нормално е да се повишава. С Натаспине спадне малко.

# 567
В потрес съм не знам на къде да хвана...излязоха всичките изследвания.
За първи път ПКК е извън нормата от всякъде.

Б12 март месец бе Витамин В12        383.10p    mol/L    145.00 - 569.00
Днес е  114.70   pmol/L

Тъпчат ме с желязо заради нисък хемоглобин без да го изследват,  пуснах си го на своя глава взимам го от 2 седмици и + това на моя глава не взимам 3х1,  а пия само едно хапче....
Желязо ( Fe )   ↑   30.86   mkmol/L   6.60 - 26.00

ФТ4 ( щитовидният хормон е паднал под долна граница от както взимам магнезий 3х2 ( преди това бях само на Диаспорал 300 и го взимах един път на ден и успявах да спазя отстоянието между него и еутирокса)

Явно ниският хемоглобин не е от желязото, а от Б12. В такъв случай може би трябва да изследвам и хомоцистеин?
Може би затова Д-димера да е висок и да пия Натаспин напразно?
Скрит текст:

бременна 26+6 г.с

# 568

Явно ниският хемоглобин не е от желязото, а от Б12. В такъв случай може би трябва да изследвам и хомоцистеин?
Като  почнеш б12 ще спадне желязото.
От моята гледна точка няма смисъл да го изследваш хомоцистеина, почти сигурно ще е висок.

И аз съм възмутена, че не са изследвали защо имаш анемия. Ако е хематолог - сменяй го!

# 569
Във Варна не отрих хематолог който да следи бременни. При този които ми се видя най-читав ... последно като ходих преди 2 седмици каза да спра да се изследвам по-добре няма да стан нещата ....

P.S  сега се сетих, че март месец още пиех фолиева киселина и явно тя е повлияла на по-високата стойност тогава на Б12 и ме е заблудила... не се усетих и лаборанта не попита дали приемам витамини от групата Б.... Sad ...
Бременна съм с близнаци и се паникьосах стабилно дали умствено се развиват правилно Sad

Общи условия

Активация на акаунт