Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 724
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Joy Joy, В12 е ужасно ниско. Фолиевата не би трябвало да е повлияла. Взимай таблетки метилиран или спрей, при такива стойности назначават и инжекции.

# 571
Здравейте дами,
На ФМ днес АГ ми изписа Омега -3 за бременни като добавка към терапия с АП. На въпросът ми каква марка обаче ме изненада, че не иска да се ангажира с конкретна, за да не станело реклама Thinking Нямало значение какви, стига да са подходящи за бременна, питах в няколко аптеки и ме гледаха така все едно искам да си купя цигари, а не омега-3.
Ще ви бъда благодарна ако може да споделите някоя подходяща марка.

# 572
Здравейте дами,
На ФМ днес АГ ми изписа Омега -3 за бременни като добавка към терапия с АП. На въпросът ми каква марка обаче ме изненада, че не иска да се ангажира с конкретна, за да не станело реклама Thinking Нямало значение какви, стига да са подходящи за бременна, питах в няколко аптеки и ме гледаха така все едно искам да си купя цигари, а не омега-3.
Ще ви бъда благодарна ако може да споделите някоя подходяща марка.

Здравей,

Аз също много се чудех и от четене по форуми, разбрах че Сигридов при проблеми с кръвоток изписвал Minami more epa - омега, която е точно за кръвоносната система. Цифра е - 60 капсули са 100 лева, а 30 около 60 лева, но реших че трябва да е нещо добро. Поръчвам ги от здравис, иначе ги няма никъде.

Предполагам, че и друга висококачествена омега 3 ще свърши работа, но нали Сигридов Уж е доста хвален, реших че сигурно подбира добавките, надявам се да не е с цел реклама и да няма отношения със здравис.

# 573
Здравейте, на едната ми гърда имам две странни зачервявания от няколко дни. Едното е по-голямо все едно като ухапано от комар. Възможно ли е да е някаква реакция от инжекциите? Случвало ли ви се е? Бях на фраксипарин, излизаха ми синки, смених и сега съм на Оксапар, от който съм доста доволна, няма и следа от биене обаче тези странни зачервени петна на гърдата ме уплашиха.

# 574
И аз пия Минами, но тази за бременни / https://www.zdravis.com/product/1197/mordha-original-omega-3-za- … -i-karmeshti.html , скъпа е , но е  доста изчистена. Самоизписах си я след проучване , защото и на мен ми казаха " Ами избери си каквато искаш...." Четох доста, защото търсех с високо съдържание на DHA, тя е важната поне при бременност, а се оказа че в доста от предлаганите  Омеги не е много съдържанието  или пък има по-високи количества витамини тип А или други,които може да се бъркат  с пренаталните.

Комбиниран вариант е Фемибион2, пият се две капсули едната с витамините, другата е с DHA, лутеин и още няколко неща. Пих го около месец,обаче явно с всичко което пия все нямаше кога да е на достатъчно отстояние от всички желязо, магнезий, млечни и все ми разбъркваше стомаха.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 21:40 от mexicana___

# 575
gushka, mexicana, много ви благодаря!

# 576
  • София
Различните варианти на MorEpa може да се пият до към 7ми месец, след това (записала съм си 34та г.с.) др Сигридов ми беше казал, че е препоръчително да мина на вариант с повече DHA от EPA. Тоест точно https://www.zdravis.com/product/1197/mordha-original-omega-3-za- … -i-karmeshti.html

dimi1987 днес бях на ангиолог и понеже точно започвам с инжекциите я питах каква е разликата. Та тя ми обясни, че понякога при алергична реакция може да се получи обрив и тогава е хубаво да се смени (примерно от фраксипарин на клексан). Не знам дали при теб това е причината, но е възможно.

# 577
Тоест от осми месец нататък долу горе? Полезна информация, благодаря!
Различните варианти на MorEpa може да се пият до към 7ми месец, след това (записала съм си 34та г.с.) др Сигридов ми беше казал, че е препоръчително да мина на вариант с повече DHA от EPA. Тоест точно https://www.zdravis.com/product/1197/mordha-original-omega-3-za- … -i-karmeshti.html

dimi1987 днес бях на ангиолог и понеже точно започвам с инжекциите я питах каква е разликата. Та тя ми обясни, че понякога при алергична реакция може да се получи обрив и тогава е хубаво да се смени (примерно от фраксипарин на клексан). Не знам дали при теб това е причината, но е възможно.

# 578
  • София
Да, от осми примерно. Така поне каза той, като дори не е задължително. Препоръчва всички на тази марка.
По време на кърмене също са по-подходящи тези с повече DHA.

Иначе аз до към 7ми месец пиех ето тези, също ги одобри:

https://homeostaza.bg/produkt/nfo-ultima/

# 579
А Б6 приемате ли или ако да в какви дози по време на бременност? Знам че и Б6, Б12 и фолиевата имат значение за ниските нива на хомоцистеин.

# 580
По-назад си описах историята си.
Искам да ви попитам тези от вас на които им се е налагало да бият инжекции Б12 какви са им били?
Намирам инфо само за цианокобаломин, аз съм с генна мутация за неусвояване на Б-тата в обикновените им форми, не намирам метилкобаламин.
Следя се при двама АГ и при хематолог и ендокринолог...., но неглижират случая ми.
Днес 27+0 г.с
Преди два месеца Б12 в средата 300 и нещо сега е под долна граница (в една и съща лаборатория ).
Каква марка ще ми препоръчате на Б12 , която се предлага в България?

# 581
Аз пия метилирана Б12 на Natural Factors.
В началото, когато започнах да следя ми беше около 300, в течение на времето вдигнах до над 800. Но пия и фолиева на същата марка, не знам различните комбинации, мутации сигурно също влияят. Като спра  да пия ми спадат нивата отново. Сега съм бременна, но точно вчера се чудех, трябва да видя и след раждането как да процедирам. Същото е и с вит. Д. Не ми се пият постоянно,  трябва и почивки по-натам. Защото покрай бременностите вече около 3 г само следя, пия..

По-назад си описах историята си.
Искам да ви попитам тези от вас на които им се е налагало да бият инжекции Б12 какви са им били?
Намирам инфо само за цианокобаломин, аз съм с генна мутация за неусвояване на Б-тата в обикновените им форми, не намирам метилкобаламин.
Следя се при двама АГ и при хематолог и ендокринолог...., но неглижират случая ми.
Днес 27+0 г.с
Преди два месеца Б12 в средата 300 и нещо сега е под долна граница (в една и съща лаборатория ).

# 582
  • Sofia
И аз пиех метилирания Б12 на Natural Factors. Доволна съм - много бързо го качих от под 300 до към 1000. Но когато го пиех, не бях бременна. По време на бременност не знам дали би се покачвало със същото темпо.

# 583
И аз пия метилирана на natural factors, с концентрация 1000.
Мисля, че инжекции Метилкобаламин в България няма или поне това бях срещала наскоро по групите. Масово бият от другите.

# 584
За инжекциите: някъде четох, че понеже не минават през стомаха няма проблем.
 Аз съм хетерозигот по MTHFR. Тези, които се продават в България изобщо не ми повлияха. Не се вдигаше.
В Гърция продават хидроксикобаламин инжекции. Не съм пробвала.
След инжекциите минах на спрея на better you. Като пръсках по 5 пъти по препоръка на лекаря, т.е. дозата беше 1500мкг на ден. Отделно пак по препоръка от лекар вземах и б комплекс. Изпръсках опаковката. Не са минали 20 дни да изследвам, но хомоцистеина ми е 5 вече.
Използвам хомоцистеин за да видя дали ми е правилна стратегията. Ако пада, значи всичко точно.

Може би е удачно да вземаш по-голяма доза, като мен. Вземи си и б комплекс. Има метилирани на вита Фарма, на natural factors.

Бонус инфо - като почнах б комплекса и акнето ми изчезна.

Общи условия

Активация на акаунт