Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 868
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Днес попаднах и на тази таблица, но не знам колко е вярна

# 421
Не знам за таблицата, мисля че Паскалева ми беше писала стойност от 2,2 или 3,2 за трети триместър, но ще потърся утре листа и ще пиша пак.

# 422
  • Sofia
При мен горните референтни стойности на д-димер от НКБ/Паскалева са :
2-ри трим. - 1,2
3-ти трим. - 2,2

# 423
2-ри трим. - 1,2
3-ти трим. - 2,2

Да, 2,2 беше за трети

# 424
Не може само с числа. Пишете и мерните единици.

# 425

Микрограма на мл, навсякъде се ползват едни и същи и при тези стойности не е трудно човек да се ориентира. Не съм виждала други мерни единици за д димер се бг лаборатория

# 426
В лабораторията на Софиямед, D-димер го дават в ng/ml. Последно съм изследвала втори триместър с резултат 273 ng/ml при граници до 500 ng/ml. Там изписват стандартните граници...

Ако тези стойности, които gushka казва са в микрограм, значи излиза че до 1200 ng/ml би било в норма за втори и до 2200 ng/ml за трети триместър, така ли е?

# 427
  • Sofia
2-ри трим. - 1,2
3-ти трим. - 2,2
mg/L

# 428
В лабораторията на Софиямед, D-димер го дават в ng/ml. Последно съм изследвала втори триместър с резултат 273 ng/ml при граници до 500 ng/ml. Там изписват стандартните граници...

Ако тези стойности, които gushka казва са в микрограм, значи излиза че до 1200 ng/ml би било в норма за втори и до 2200 ng/ml за трети триместър, така ли е?

да, така е, ето тук ги има също - аз моите ги взех от изследване на бодимед, но явно ползват същите:
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 429
За щастие или нещастие не всички които пишем в темата сме от София и не ползваме една и съща лаборатория.
Назад в темата бях писала за  затруднение точно заради мерните единици на лабораторията  в моя град. Не отговаряше на мерните единици в повечето таблици е нета. И затова ви насочих вниманието да пишете и мерните единици за да не стане объркване когато ви дават съвети Simple Smile

# 430
Здравейте,
можели някой да ми разчете изследванията. Ще ви бъда много благодарна.

# 431
Момичета, имам нужда от помощ. Препоръчайте хематолог или друг специалист, който може да ми съдейства с назначаване на терапия онлайн. Изпратих си документите в Сигридов, но ми казаха, че щом не съм техен пациент, след 10 работни дни можело да ми откажат коментар и да ми върнат парите. Сега чакам 14 дни и накрая може и нищо да не стане. За проф. Паскалева шмаше час чак за 4 май. При Вецев е почти невъзможно да хвана час преди края на юли. Искам просто да изпратя на някой кадърен лекар резултатите и да каже какво да правя. Не съм бременна, но скоро мина овулацията и се погрижихме. Притеснявам се ако скоро излезе положителен резултат, да не знам какво да правя.
(аг даде контакти на някаква хематоложка, която само ми държа тон по телефона и еденствено се интересуваше дали съм платено или по каса)

# 432
Знам, че една наша съфорумка е доволна от др Кондева във Вита, прави и онлайн консултации. Успех

Tedievtimova, на първа страница са обяснени мутациите - за нмх сте най-вероятно, както и метилиранинформи на фолиева и б12. Консултирайте се с хематолог какво да правите при бременност.
Момичета, имам нужда от помощ. Препоръчайте хематолог или друг специалист, който може да ми съдейства с назначаване на терапия онлайн. Изпратих си документите в Сигридов, но ми казаха, че щом не съм техен пациент, след 10 работни дни можело да ми откажат коментар и да ми върнат парите. Сега чакам 14 дни и накрая може и нищо да не стане. За проф. Паскалева шмаше час чак за 4 май. При Вецев е почти невъзможно да хвана час преди края на юли. Искам просто да изпратя на някой кадърен лекар резултатите и да каже какво да правя. Не съм бременна, но скоро мина овулацията и се погрижихме. Притеснявам се ако скоро излезе положителен резултат, да не знам какво да правя.
(аг даде контакти на някаква хематоложка, която само ми държа тон по телефона и еденствено се интересуваше дали съм платено или по каса)

# 433
Д-р Кондева прави онлайн консултации.

# 434
Здравейте, дали бихте ми казали с какви изследвания е необходимо да се отиде  д-р Паскалева за консултация в началото на бременност (освен генетичните)?
Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт