Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 727
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • София
На мен хомоцистеинът ми падна много бързо след като започнах да пия TMG+. Но Б12 си стоеше 280-300 месеци, въпреки всички видове, които редувах и инжекции веднъж на 7-10 дни.
Б12 на Natural factors е ок, този дето се слага под езика и се разтваря за нула време.

# 586
Момичета, при Мтхфр мутацията всички ли В витамини не се усвояват? Имам ужасен косопад и искам да пия чист биотин, което е В7, но ако и той е засегнат смисъл няма да има. А метилиран В7 не виждам в нито една добавка за коса. Също искам да пия и В комплекс, ако има метилиран.. Но се зачудих кои точно В витамини не се усвояват. Хетерозигот съм ако има значение.

# 587
  • Sofia
Знам, че Б6, Б9 и Б12 имат метилирани форми. Някъде бях мернала и за Б1 или Б2. За Б7 специално не знам.

Аз пих метилирания Б комплекс на Natural Factors.

# 588
Да, точно за В7 няма... Просто биотин си е. За косопад всичко включва В комплекс и не знам какви да пия от комбинираните..

В такъв случай ако пия биотин това вреди ли? Половината ген работи, половината не?! Тоест до някъде ще го усвоявам, но опасно ли е... Преди като не знаех за мутацията съм пила и косопада спираше. Въпросът е да не си натравям организма нещо, знам ли....

# 589
  • София
B7 няма отношение към MTHFR.
https://images.app.goo.gl/QtDptdudBQV7NGTL8

# 590
Момичета, при Мтхфр мутацията всички ли В витамини не се усвояват? Имам ужасен косопад и искам да пия чист биотин, което е В7, но ако и той е засегнат смисъл няма да има. А метилиран В7 не виждам в нито една добавка за коса. Също искам да пия и В комплекс, ако има метилиран.. Но се зачудих кои точно В витамини не се усвояват. Хетерозигот съм ако има значение.

За косопад много се бори, два месеца мислех, че без коса ще си остана. Правя запарка от коприва (листа) от аптеката. Слагам две лъжи в литър вряла вода и запарвам за около 20-30 мунуги. Като стане водата търпима, не вряла и супер гореща. Измивам със шампоан и накрая полива косата с отварата, като втривам я корените добре.
След това позлвам и вода от коприва, като напишеш в Гугъл е излезне на една българска марка Ина Есенциал. Това цикъм в корените и отново масаж. Спрях да се мия с много топла вода, просто с хладка.
Кумата ми препоръча едни витамини скоро но нз дали са подходящи за мутации. Сега ще ги сложа на линк.
Каза ми, че е много доволна от тях вече втора опаковка пие. Аз съм ги взела да пробвам.
https://subra.bg/bg/hranitelni-dobavki/grizha-za-kosa-kozha-i-no … -kozha-h-120.html

# 591
До момичетата, които пият метилирания Б комплекс на Natural Factors, при мен се оцветява урината в почти неоново жълто. Може би изхвърлям някой от витамините. Надявам се само да не предозирам някой. При някоя от вас дали се е случвало това оцветяване?

# 592
Моята урина и преди да почна Б12 е тъмна. А свето жълто до неоново ми бе като приемах Диаспорал 300 (магнезий )

# 593
  • София
Да, от този б комплекс и моята става неоново жълта, обикновено на първото-второто ходене след приема. Мисля, че основно е свързано с Б2, защото като пия Б2 отделно се слумва същото, докато с Б9 и Б12 нямам такива ефекти.

До момичетата, които пият метилирания Б комплекс на Natural Factors, при мен се оцветява урината в почти неоново жълто. Може би изхвърлям някой от витамините. Надявам се само да не предозирам някой. При някоя от вас дали се е случвало това оцветяване?

# 594
При мен се е случвало от Биотин.

# 595
Хм, аз се чудех от какво беше това оцветяване. Не ми беше хрумвало, че може да е от витамини. Мислех, че е по-скоро от хормоналния дисбаланс.

# 596
Поуспокоих се, може би е нормално. Точно час два след прием се случва. Преди пиех отделно метилирани Б12 и Б9 и нямаше такова оцветяване, сега започнах с този метилиран Б комплекс и се ошашках да не объркам нещо.

# 597
  • София
Изглежда е обичайно. И според мен е от Б1, Б2 или Б7.

# 598
Рибофлавинът/ Б2/ оцветява урината в ярко бълто, от него е. Другата опция е от Диаспорала както беше казано по-горе.

# 599
Здравейте, днес отидох в Надежда да пусна хомоцистеин в 16 ч следобед, хранене и пиене цял ден. Току що случайно разбирам, че трябвало сутрин на гладно. Бясна съм. Иначе 43 лв не ги пожалиха да ги вземат за тест, който явно знаят, че ще повтарям. Моля споделете опит - всъщност как повлиява хомоцистеин на евентуална бременност и дали този резултат може изобщо да е достоверен, след като не е направен сутрин на гладно? (не съм бременна в момента, но правехме опити по време на овулация преди няколко дни).

Общи условия

Активация на акаунт