Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 709
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте, днес отидох в Надежда да пусна хомоцистеин в 16 ч следобед, хранене и пиене цял ден. Току що случайно разбирам, че трябвало сутрин на гладно. Бясна съм. Иначе 43 лв не ги пожалиха да ги вземат за тест, който явно знаят, че ще повтарям. Моля споделете опит - всъщност как повлиява хомоцистеин на евентуална бременност и дали този резултат може изобщо да е достоверен, след като не е направен сутрин на гладно? (не съм бременна в момента, но правехме опити по време на овулация преди няколко дни).
Добре е да е по-нисък при жени с тромбофилия,но при прием на B12 и фолиева доколкото знам си се нормализира,тях изследвали ли сте ги?

# 601
Аг препоръча само хомоцистеин на база на тези изследвания. Отделно изписа б12, омега и фолиева мета,аспирин и тоберан.
Яд ме е, че хвърлих на вятъра 43 лв, а дори няма да имам реабистичен резултат.

# 602
  • София
На база на тези изследвания би трябвало да ти назначи по-сериозна терапия при бременност, да си знаеш предварително и да вземеш мерки навреме. Имаш мутация по високорисков фактор, плюс няколко по нискорискови фактори. Прочети първа страница на темата, консултирай се с хематолог и си намери АГ с опит при проследяване на бременни с тромбофилия.

Витамините Б9 и Б12 трябва да се изследват заедно с хомоцистеин преди да започнеш прием на витамини, за да знаеш колко имаш да компенсираш. Хомоцистеина сам по себе си нищо няма да ти каже.

# 603
И аз пия метилирана Б12 на Natural Factors, за много кратко време си достигнах референтните стойности, така че препоръчвам наистина!

# 604
Здравейте,
Имам час за проф.Паскалева за 11.30ч.. Замислих се за изследванията, които пуска (очаквам протеин С, аспи тест, но може и друго да реши за коагулация), та има ли значение дали съм пила вода или съм яла?

# 605
Да, при евентуална бременност вероятно ще назначи още, но засега е това. Говорим за д-р Вецев и му имам пълно доверие. Според вас мога ли да се доверя на резултат на хомоцистеин, който не е взет сутрин, на гладно? И аз взех Б12 мета на natural factors. Още не съм избрала омега, знам че има значение съотношение EPA/DHA иначе е боклук.

# 606
Омегата на Garden of life използвам, ок е, изчистена, въпреки, че има лек рибен послевкус.
Аз бях днес при Паскалева - изключително подробно ме разпита, пусна ми ПКК, аспи тест и протеин С. Доволна съм от прегледа, наистина е компетентна жената. 

# 607
  • Поморие
Здравейте,
Предписаха ми хранителна добавка Елевит, след изследвания за тромбофилия, при които се установиха повишени нива на хомоцистеин и трудно усвояване на фолиева киселина. Потърсих информация и виждам както положителни, така и отрицателни мнения за Елевит и бих искала да чуя още мнения за тези витамини от бременни, които имат (или са имали) опит с тях.
Simple Smile

# 608
  • Sofia
Предписаха ми хранителна добавка Елевит, след изследвания за тромбофилия, при които се установиха повишени нива на хомоцистеин и трудно усвояване на фолиева киселина.
Ако имаш MTHFR мутация, значи не усвояваш (или трудно усвояваш) синтетичните форми на Б9 и Б12 и трябва да приемаш техните метилирани форми (фолат за Б9 и метилкобаламин за Б12).
.
А в Елевит формите на тези витамини са именно синтетичните. Не разбирам тогава на каква база са ти изписали точно тези витамини след като не усвояваш фолиева киселина (Б9) и цианкобаламин (Б12).

# 609
Според сайта на елевит се съдържат и двете
Фолиева киселина   200 µg
Метафолин   225 µg

# 610
Здравейте момичета, преди 8 месеца имах мисед аборт и лекаря ми каза когато подновим опитите и започне да ми закъснява да пия по един аспирин протект всяка вечер и въпроса ми е какво е вашето мнение по въпроса и пили ли сте?

# 611
Здравейте,
Предписаха ми хранителна добавка Елевит, след изследвания за тромбофилия, при които се установиха повишени нива на хомоцистеин и трудно усвояване на фолиева киселина. Потърсих информация и виждам както положителни, така и отрицателни мнения за Елевит и бих искала да чуя още мнения за тези витамини от бременни, които имат (или са имали) опит с тях.
Simple Smile
С елевит няма да свалиш хомоцистеина. Малко е количеството на витамините в него. Отделно, че и ти няма да ги усвоиш.
Вземи си отделно метилирани витамин б12 и фолат (примерно неофолик мета).
За б12 редовно обсъждаме в темата.
И смени лекаря, с някой който разбира.

Здравейте момичета, преди 8 месеца имах мисед аборт и лекаря ми каза когато подновим опитите и започне да ми закъснява да пия по един аспирин протект всяка вечер и въпроса ми е какво е вашето мнение по въпроса и пили ли сте?
Ама на какво основание ти го каза? Изследвания?

# 612
Здравейте,
Имам час за проф.Паскалева за 11.30ч.. Замислих се за изследванията, които пуска (очаквам протеин С, аспи тест, но може и друго да реши за коагулация), та има ли значение дали съм пила вода или съм яла?

Звъннах да попитам, защото не мога в момента да издържам толкова часове без храна  хаха. Казаха, че може лека закуска, та и след леката закуска в 12.30ч вече бях гладна..
Всичко мина добре, оставам само на аспирин.

# 613
Момичета, проф Паскалева преглежда ли по здравна каса и ако не каква е цената на прегледа?

# 614
  • София
Не.
70лв беше моя преглед преди 2г. без изследванията. Сега може да е повече.

Момичета, проф Паскалева преглежда ли по здравна каса и ако не каква е цената на прегледа?

Общи условия

Активация на акаунт