Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 672
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
70 лв. е и сега

# 616
Вчера бях на преглед, самият той струва 70 лв, а изследванията бяха още 100.

# 617
Здравейте момичета,
След 1 мисет ми назначиха изследвания за тромбофилия. Ето ги и резултатите:

Ходих лично да се консултирам с проф. Савов в Майчин дом, който каза че според него не се налага терапия с Фракси или Клексан. Каза че мога да пия Натаспин. Отново съм бременна в почти 6г.с, но се чудя при кой АГ да отида, който е адекватен при такива случаи. Можете ли да ми препоръчате някой от Стара Загора или Бургас? Ще ви бъда много благодарна! Също имате ли ядея какви изследвания свързани с кръвосъсърването мога да пусна още от сега, за да съм в някаква степен подготвена за консултацията с АГ?

# 618
Здравейте,
Тези от вас, които се следят при Вецев, в опрделена седмица започва ли да ви вика по-често/колко?
Аз съм 23г.с, засега на 5 седмици, но имам предишна загуба и ми е множко да чакам толкова.
Ще го питам на прегледа другата седмица, но ми е интересно.

# 619
Вецев ме е викал по-често само ако актуалното ми състояние му се е струвало по-спешно. Щом реши, че съм в стабилно състояние, минахме на 4-5 седмици, независимо от предишната ми предистория.
Едва сега, след 34та седмица, ще се виждаме по-често с Вецев за следене на тонове.
Ако на теб ти се струва рядко, говори го с него и/или включи и друг лекар, с когото да редуваш. Аз редувам с Чучумишев.

# 620
Misholini, за тонове всяка седмица ли те вика?

# 621
Здравейте, на фракси 0.6 всяка вечер и аспирин 100мг през ден съм. Утре ще си пускам изследване за протромбиново време, фибриноген, d dimer и Aptt, но въпроса ми е сутринта да си бия ли инжекцията преди изследването или след него да си я сложа?Дали ще даде голямо отклонение, ако съм я сложила час преди изслвдването?

# 622
Здравейте, на фракси 0.6 всяка вечер и аспирин 100мг през ден съм. Утре ще си пускам изследване за протромбиново време, фибриноген, d dimer и Aptt, но въпроса ми е сутринта да си бия ли инжекцията преди изследването или след него да си я сложа?Дали ще даде голямо отклонение, ако съм я сложила час преди изслвдването?

Ако няма да пускате анти ха, най-добре е час преди следващата инжекция да се даде кръв на гладно сутринта, и освен ако лекарят няма други претенции

# 623
Да, сега ще започна с тонове всяка седмица. Не знам дали само при мен е така или си е някаква практика след тази г.с.
Misholini, за тонове всяка седмица ли те вика?

# 624
Здравейте, моля за коментар в 14г.с 0дни съм на фракси 0.6 всеки ден и аспирин 100мг през вечер

# 625
Здравейте! Момичета в болница надежда колко струват следните изследвания-фибриноген, артт, д димер, тсх, прогестерон, инсулин и глюкоза?

# 626
Здравейте! Момичета в болница надежда колко струват следните изследвания-фибриноген, артт, д димер, тсх, прогестерон, инсулин и глюкоза?

Здравей - ето това видях в гуугъл: https://nadezhdahospital.com/wp-content/uploads/2022/02/Cenorazp … hda-1.02.2022.pdf
Можеш да погледнеш и в сайта на https://www.omed.bg/. Имат някакви ваучери, но не гледах за Надежда кои показатели покриват.

# 627
Привет Момичета!

Търсих доста из темата, но не откривам почти никаква информация за Синтривал и Нотроклот. Предписаха ми 2 по 1 от двете, профилактично, като Нотроклот ми беше представен като по-добрата алтернатива на Натаспин.
Имам следните мутации, а последните ми кръвни изследвания до колкото разбирам изглеждат добре. В момента съм бременна в 15г.с.

Някоя от вас има ли мнение или опит относно тези две добавки?

# 628
  • София
Тези кръвни изследвания нямат отношение към мутациите ти. Имаш мутация по високорисков фактор, добре е да се следиш при добър АГ с опит в проследяване на бременни с тромбофилия и рискова бременност. Как е кръвотока към бебето? Има ли изоставане?

За хомозиготната мутация в MTHFR е добре да премериш нивата на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин и при ниски стойности на витамините да приемаш само бионалични /метилирани форми. Хомоцистеинът се повишава при ниски нива на витамините и може да е рисков фактор за сърдечно съдови инциденти.

При мутации и нарушен кръвоток може да има изоставане в развитието на бебето или ДВТ при майката.

# 629
Здравейте!

В в 33 г.с. съм с хомозиготна мутация на PAI 4g/4g за което правя профилактика с клексан 0.4. Изследванията за кръвосъсирване са ми били винаги в норма, в норма са и сега.

Витамин Д пия отдавна, но сега го изследвах и въпреки че съм в граници, съм по-скоро близо до долната (само с 3 дена прекъсване на приема). До сега си приемах 2000 IU, но имам и от 5000IU в комбинация с витамин К под формата на МК7 180 микрограма в доза. Знам че витамин К влияе на кръвосъсирването, но не съм запозната в подробности, според вас има ли някакъв риск заради тромбофилията ако започна да приемам този вариант на витамин Д, който имам?

Общи условия

Активация на акаунт