Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 640
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте!

В в 33 г.с. съм с хомозиготна мутация на PAI 4g/4g за което правя профилактика с клексан 0.4. Изследванията за кръвосъсирване са ми били винаги в норма, в норма са и сега.

Витамин Д пия отдавна, но сега го изследвах и въпреки че съм в граници, съм по-скоро близо до долната (само с 3 дена прекъсване на приема). До сега си приемах 2000 IU, но имам и от 5000IU в комбинация с витамин К под формата на МК7 180 микрограма в доза. Знам че витамин К влияе на кръвосъсирването, но не съм запозната в подробности, според вас има ли някакъв риск заради тромбофилията ако започна да приемам този вариант на витамин Д, който имам?

не бих сменяла доза и пила витамин К без предписание. Имаше нещо, за което е противопоказно да се пие (без да е предписан)

# 631
Попитайте АГ, но да различни видове витамин К1 е за съсирването. Докато витамин Д е в комбинация с К2, който подобрвя сърдечно-съдовата система. Витамините са различни. Аз имам BetterYou спрей от 3000 единици и да правите 2 пръсканкя. Мен също ми е изписан от 5000,но аз позлвам от 3000 в момента.

# 632
Аз вдигнах моя от 20 на 42 за месец с капсулите на Dr's best от 5000 единици. Вит. К си купих допълнително, но после четох няколко изследвания и не посмях да го пия. Оставила съм си го за след като родя.

# 633
Момичета, някога някой от вас ходил ли е без час при проф. Паскалева и да го го е приемала? Благодаря Ви предварително.

# 634
Когато аз ходих на преглед преди месец, имаше едно момиче, което чакаше. Каза, че е без час, прие я след мен.

# 635
Здравейте, правих тромбофилия и имам мутации и реших да посетя проф. Паскалева от 3 гр ( София ) Имам два неуспешни трансфера Sad.
Какво ви е мнението за нея и дали ще помогне? Благодаря!

# 636
В какъв смисъл да помогне? Като види, че имаш 2 неуспешни опита и тези фактори, може да ти изпише фраксипарин. Ако проблемът е бил в тромбофилията, ще помогне евентуално, да. По принцип се изследват повече фактори, но и на база на тези би трябвало да ти даде терапия.

# 637
Здравейте, правих тромбофилия и имам мутации и реших да посетя проф. Паскалева от 3 гр ( София ) Имам два неуспешни трансфера Sad.

За фактор 5 изписва хепарин и следи коагулацията. При мен и протеин S, въпреки че нямам високорискови мутации. Запишете си час, жената е много адекватна и добронамерена.

# 638

За фактор 5 изписва хепарин и следи коагулацията. При мен и протеин S, въпреки че нямам високорискови мутации. Запишете си час, жената е много адекватна и добронамерена.
На 25 ми е часът и ако се наложи ще пускам и допълнителни изследвания, нещата не се случват и може тук да е ключа( АГ си гледа неговата работа като репродоктивен специалист ) Пускала съм Имонологични и кариотип- добри са резултатите....
Дано Паскалева да е моя спасител ☘☘☘🙏 Благодаря ви❤

# 639
Тромбофилията не е пречка за зачеване, а за износване на плода. Аз бих търсила причината за неуспешните опити другаде.

# 640
Yan25, недей така категорично да се изказваш.

Има някаква вероятност, макар и минимална.  Все пак тромбофилиите са по-често срещани при жените, които имат проблем със забременяването. Не пречи жената да се консултира със специалист.

# 641
Аз съм категорична от моята си камбанария. Не съм чула и видяла жена с медицинско становище за трудно забременяване заради тромбофилия. Практиката също показва, че се забременява с нея, проблемите са другаде и те са изучени от медицината. Опитвам се да й спестя излишно време, за да се насочи другаде, но всеки си знае.

# 642
Ами ето ти да прочетеш:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31058051/
Цитат
Concerning our findings, both recurrent miscarriage (RM) and repeated implant failure (RIF) patients had a very similar panel of thrombophilia polymorphisms, suggesting that, in both, thrombophilia might have an important contribution. High frequency of Val34Leu polymorphism in RM/ RIF presumably speaks in favor of a multifactorial RM genesis, wherean altered thrombophilia status plays a role.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3510376/
Цитат
For patients with repeated implant failure (RIF), diagnosed with thrombophilia, treatment with heparin has been shown to significantly improve implantation, as well as the clinical pregnancy rate in subsequent IVF attempts

# 643
Е ми аз имах трансфери без импланрация преди да си открия мутациите....

# 644
Момичета, имам pai 4g/5g,( хетерозиготен)factor XII( хетерозиготен)vegfa( хомозиготен) i tafi( хомозиготен), мога ли да ви попитам колко утрогестан ви карат да слагате, на едно място ми казаха да слагам след изследвания, на друго ми се скараха, че слагам и естествено стигнах и до момента клексан на едното място през ден на другото още е рано и само аспирин. Знам, че не сте лекари, но ви моля за съвет, ходих и при Паскалева каза още рано за клексан давай аспирин след като ми видя резулатите. И не знам кой да слушам имам загуби…. и знам, че колкото места толкова мнение ама с крайности без клексан, през ден клексан на друго направо 06.) Благодаря Ви предвително.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 19:41 от Irata

Общи условия

Активация на акаунт