Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 431
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
Седмицата се брои според датата на последната менструация и няма общо с това, което вижда лекаря на ехографа. Тя не се променя независимо от мерките и седмицата, които излизат по размери на плода. 10 дни закъснение не е малко, най-добре наистина да ви види лекар и дано всичко да е наред.

# 121
    Еми не знам в коя , защото предния път нищо не ми каза ,само че има сак. А иначе днес нямам нищо ,само вчера 2'3 капки ... Утре съм на преглед . Вече съм със закъснение 10+
    ако имаш снимка там трябва да пише седмична мисля че и това зацапване според мен веднага трябва да се обадиш и да посетиш или бърза или АГ

# 122
    Здравейте!Имам питане относно сака 0.69? Последния ми цикъл е на 26.01 тест + е на 24 февруари. Вчера 7.03 ходих и лекарката каза ,че има бременност вътре Сточна,но сака е много малък и не отговаря изобщо. Каза да си пия витамините и да ида на 14.03 според вас дали ще има развитие или всичко е приключило . Иначе не каза нищо за гестационна седмица коя съм и тн. Нямам симптоми,никакви,само гърдите леко ги усещам. Нито глад ,нито гадене -нищо. Имах миналата седмица леки придърпвания и напрежение ,а сега нищо.
    Здравей, моят последен цикъл беше на 24.01 на 19. 02 си направих тест беше + на 24.02 ходихме на преглед и се видя само че е маточна нищо друго. На 09. 03 ходих пак и се видя, че не е кухо, вече през стомашен ехограф беше 13.3 mm
     6 г.с+2д.,но каза, че е рано за пулс😔 Сега нямам търпение за 21.03 ми е следващия час. Иначе ми каза термин 31.10

# 123
    Здравейте, момичета. И аз се чудих кога е най-добре да отида за първи преглед. Вероятно ще е към 8-ма седмица, за да няма колебание дали ще има или няма пулс. Тоест ако тогава няма, значи нещо не е наред. Иначе на мен все така ми се спи, днес на обяд си легнах с малкия и заспах за две секунди.. отделно ми се гади и днес за първи път повърнах докато пазарувах в магазина.🙁 Съжалявам да го кажа точно тук, ама бременността в началото си е нещо ужасно, поне за мен😀 Апатия, сънливост, гадене. Вие как се чувствате? През хубав период ли се усещате или все едно не сте в кожата си?

# 124
    Момичета от днес съм с кофти гадене и многоо сънливост. Утре съм на АГ. Последен цикъл 26.01, стискайте палци за утре и като цяло мисля идната седмица да ми е последна работна. А и да не забравя, виенето на свят и причерняването също са част от симптомите ми.

# 125
    Как се справяте с гаденето и въобще неразположението на работа? ☹
    Работя в офис, тоест не съм на крак, сравнително спокойна работа, но ми е много зле, направо изпитвам ужас преди да започне работния ден. Следобед вече започва главоболие, гадене, причернява ми, притеснявам се, че няма да успея да се прибера, преди няколко дни дори си тръгнах по-рано, не издържах. Още не съм казала за бременността, но явно ще трябва съвсем скоро да го направя, за да мога да работя поне максимално много от вкъщи. Чудя се дори дали да не кажа в прав текст, че в противен случай ще пускам болнични…

# 126
    Аз работя от вкъщи – нощни смени съм, но работата ми е такава, че или само пиша имейли или проспивам, и почивам много дни през месеца, така че ще опитам да не пускам болнични; засега нямам почти никакви симптоми честно казано (прилоша ми веднъж докато бях на маникюр, но принципно ми е неприятно понякога самото пилене и сега съвсем, но не съм повръщала), имах зверско главоболие, но откакто си купих пренатал витамини направо магически се изпари. Подръпването в яйчниците също намаля, но от време на време ми досажда. Другата седмица съм на преглед, дано всичко върви все така леко, почти 6 г.с. съм. Има ли тук дами, които са избрали в Токуда да се следят и при кой?

# 127
    Мен все още не ме е хванало гаденето, но предния път много ми помагаше сушен джинджифил. Постоянно си го дъвчех. Също така избягването на пресни плодове и зеленчуци, дразнят стомаха доста. Избягване на мазни храни.
    Общо взето това ми казваха и всички лекари. И при крайна нужда - деган (след консултация с АГ имах позволение).

# 128
    На мен не ми се гади вече, само в началото след 2те чертички имах леко гадене, главоболие. Сега само гърдите и лекото гъделичкане в областта на матката от време на време ми напомнят, че съм бременна.

Утре съм на преглед следобед, ще съм 6г.с + 3 дни. Мисля, че ще се види и чуе всичко, апаратурата е много добра.
    Само за това мисля, незнам как ще издържа.

Препоръчаха ми да пия чай от листа и корен на коприва за вдигане на желязото. Аз по принцип си стоя на долна граница, ама не ми пречи. Сега обаче трябва да го вдигам. Не ми се пият още хапчета. Някой друг с ниско желязо като мен ?

# 129
    Здравейте! Бях на преглед ,6с 0д видя се плод каза че има пулсации... Но имам течение кафяво сега малко повече ,каза да пия дуфастон 2х1

# 130
    Привет и от мен Simple Smile В петък бях на втори преглед и видяхме чудно ембрионче и много видими пулсации Heart. Към датата на прегледа бях 6+2, но док каза, че се движа 4 дни назад, най-вероятно заради късна ову. За една седмица толкова бързо се беше развило всичко, на първия преглед бях много отчаяна заради микро сакчето, но сега се обнадеждих.
    Вече ми изписа витамини - Фебибион 1. Следващ преглед ме вика чак 04.04 (около 10 г.с.) вече с направление за следене на бременност, но аз мисля да го посетя пак след 10-тина дни за всеки случай.
    От симптомите най-изявено е ранното заспиване (около 20-20:30), събуждане в 4:00, абсолютна неадекватност и разсеяност. Имам много леки придърпвания от време на време. Гаденето беше изчезнало, но сега рязко ми прилошава към 4:00 сутринта и то много силно. Не съм гладна, но се храня редовно.
    Мисля да работя до последно, ако здравето ми го позволява.

Иначе по собствена инициатива днес ходих до Геника да си пусна пакет тест за тромбофилии за всеки случай. В сряда ще пускам хормони на щ.з., за да проследя Хашимотото.

Дано нещата за всички ни се развиват отлично и да сме здрави и спокойни Heart

@Today mama, не се отчайвай, чудесни новини са това, а ти се беше отчаяла. Пий си Дуфастона и спокойствие, стискам палци!

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 13:23 от Точица06

# 131
    При мен няма симптоми, освен разсеяност. Но в момента продаваме апартамент, местим се в друг и още куп работи, та може и от преумора да е.
    Аз единствено се притеснявам от тромбофилия. Притеснението ми идва от там, че имам приятелка, която роди заедно с мен първото си дете. Първата и бременност мина чудесно. Сега и предстои да роди второто, но от 4тия месец насам е на инжекции. Оказа се, че след боледуване от ковид се е създала такава предпоставка. Не съм се интересувала дълбоко от темата (била ми е далечна).
    Точица, честито! Радвам се, че си се успокоила.

# 132
    При мен няма симптоми, освен разсеяност. Но в момента продаваме апартамент, местим се в друг и още куп работи, та може и от преумора да е.
    Аз единствено се притеснявам от тромбофилия. Притеснението ми идва от там, че имам приятелка, която роди заедно с мен първото си дете. Първата и бременност мина чудесно. Сега и предстои да роди второто, но от 4тия месец насам е на инжекции. Оказа се, че след боледуване от ковид се е създала такава предпоставка. Не съм се интересувала дълбоко от темата (била ми е далечна).
    Точица, честито! Радвам се, че си се успокоила.

Браво, каква оправна мама си ти Simple Smile Ако се притесняваш за тромбофилия, препоръчвам ти да си направиш базов пакет тест в близка лаборатория - за твое успокоение. Не е невъобразимо скъп, платих 165 лв, но и аз съм се наплашила покрай приятелки и много чести случаи, та затова реших да действам. Ако на базовия пакет се види нещо обезпокоително, АГ може да прецени само кои допълнителни фактори да се изследват и не е нужно да ходиш пак за кръв, защото те ти пазят генетичния материал.

# 133
    Момичета бях на преглед в 7г.с съм , не се вижда зародиш. Докторът каза след 10 дена пак. Вие чували ли сте за поява на зародиш толкова късно ?

# 134
    Момичета бях на преглед в 7г.с съм , не се вижда зародиш. Докторът каза след 10 дена пак. Вие чували ли сте за поява на зародиш толкова късно ?

Предполагам е възможно при късна овулация. Добра ли е апаратурата ?
    Не се притеснявай на този етап! Hug

Общи условия

Активация на акаунт