Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 667
  • 782
  •   1
Отговори
# 585
На мен ми излязоха доста подобни резултати от урината, дори ги повторих като си я направих както трябва вкъщи - след душ, кръв все още имаше, но доста по-малко. АГ също каза, че няма проблем, аз самата също нямам оплаквания, а мина поне месец от тогава.
Щом всичко е обсъдено с лекар и нямате оплаквания, не го мислете.

# 586
Здравейте,
Включвам се много късно май. Аз съм на 37г, и чакам момиче с термин 25 ноември. Само се обаждам Simple Smile

# 587
Аз май много отдавна не съм се включвала активно.
Още ми се гади много на моменти и нямам сили за нищо.
Във вторник бях на бхс и фм, двете бебчета се развиват добре, ритат се, гушкат се, бе сладка история. Пол не успяхме да определим. Окончателния ми термин е 20.11, дано изларат максимашно дълго вътре.
ПКК ми излезе, с нисък хемоглобин съм и сега пия билкова кръв, отделно магнезий и prenatal+dha.
Вие как сте с добавките?

# 588
  • София
И при мен са тези добавки, но едната лекарката нищо не каза, а другата да пия билкова кръв… Та сега се чудя да взимам ли да не взимам ли.

# 589
Аз бих вземала. Предната ми бременност постоянно бях под долната граница, но никой не ми каза да пия нищо. След раждането спешно ми вливаха няколко банки желязо, тъпкаха ме с ампули всякакви, за да ми докарат изследванията до нормално ниво. От раждането много драстично беше паднал надолу. Та сега ще си пия. 😀

# 590
  • София
Аз директно бях на желязо ама тогава същата лекарка ми го включи. Ще си взема до колкото разбрах е билково.

# 591
Здравейте, имам един малко глупав въпрос, но все пак, предстои ми обременяване с глюкоза, тъй като бебчето върви с около 2 седмици по-голямо и трябва да проверим за гестационен диабет. Някой, който си е правил изследването, може ли да даде повече информация, възможно ли е рязко да спадне кръвното след взимане на кръв? Питам, защото при стандартни изследвания, ако не пия кола/кафе непосредствено след взимането на кръв, почти припадам. Нямам страх от игли, не ме боли, но просто реакция на организма. При условие, че за това изследване се взима 3 пъти през час/два, не знам дали да не си взема придружител с мен…

# 592
  • София
При мен го правеха и заради уж голямо бебе и защото качих много кила. Ако се притеснявате вземете с вас придрижител. При мен лично не е падало кръвното и харесах самата глюкоза, но има жени на които не им понася.

# 593
Аз съжалих че не си взех придружител .След третото взимане на кръв си тръгнах и малко след това направо ми причерня и започнах да треперя едва се прибрах .Не знам от взимането на кръв или от резкия спад на глюкозата .Стигнах до блока купих си банани и торта и започнах да ям пред входната врата за да се свестя .При вас може да не е така ,но аз малко се уплаших .
Здравейте, имам един малко глупав въпрос, но все пак, предстои ми обременяване с глюкоза, тъй като бебчето върви с около 2 седмици по-голямо и трябва да проверим за гестационен диабет. Някой, който си е правил изследването, може ли да даде повече информация, възможно ли е рязко да спадне кръвното след взимане на кръв? Питам, защото при стандартни изследвания, ако не пия кола/кафе непосредствено след взимането на кръв, почти припадам. Нямам страх от игли, не ме боли, но просто реакция на организма. При условие, че за това изследване се взима 3 пъти през час/два, не знам дали да не си взема придружител с мен…

# 594
Това е по-скоро реакция от спадането на захарта. На мен би трябвало да ми правят обременяване, но ми казаха, че ще е към 24гс

# 595
Здравейте, извинявам се, че рязко сменям темата. Искам да се обърна към Варненските мами. Къде смятате да си правите фетална морфология във втори триместър и какви цени ви дават? Сега си запазих в майчин дом и ми казаха 180 лв.. което ми се видя доста висока сума... имайки предвид добричкия д-р, дето го хвалят много, който извършва фм за 90 лв.. за съжаление часове... няма.. та вие на къде сте се насочили и на каква цена Simple Smile

# 596
Здравейте, аз не съм от Варна, но от мои познати знам, че втората ФМ е по - скъпа от първата. Не съм на 100% сигурна, но не изключвайте и този вариянт.

# 597
Здравейте, момичета! Присъединявам се към темата, моето бебче е с термин 23.11. Ще се радвам да изкажете мнение тези, които сте ходили на БХС, какви резултати получихте за прееклампсия и какво ви казаха. Тревожа се, тъй като в клиниката по ФМ ми казаха, че всичко ми е нискорисково и няма повод за притеснение, нито нужда от аспирин, но АГ ми каза, че риск от прееклампсия 1:76 не ѝ се вижда нисък. Оттогава съм много притеснена, записах час и на друго място, където правят БХС, за да видя какво ще кажат, ако трябва да направим отново… Не разбирам каква е причината, тъй като нямам никой от рисковите фактори - с ниско кръвно съм, не съм дори пълничка, движа се много, храня се здравословно, на 23г съм, но резултатите са факт. Ще съм благодарна да изкажете мнение..

# 598
И при мен така излезе и ми предписаха Акард по едно хапче вечер за да намаля риска .Цял живот съм с ниско кръвно ,супер слаба съм ама като казват докторите ги слушам .
Здравейте, момичета! Присъединявам се към темата, моето бебче е с термин 23.11. Ще се радвам да изкажете мнение тези, които сте ходили на БХС, какви резултати получихте за прееклампсия и какво ви казаха. Тревожа се, тъй като в клиниката по ФМ ми казаха, че всичко ми е нискорисково и няма повод за притеснение, нито нужда от аспирин, но АГ ми каза, че риск от прееклампсия 1:76 не ѝ се вижда нисък. Оттогава съм много притеснена, записах час и на друго място, където правят БХС, за да видя какво ще кажат, ако трябва да направим отново… Не разбирам каква е причината, тъй като нямам никой от рисковите фактори - с ниско кръвно съм, не съм дори пълничка, движа се много, храня се здравословно, на 23г съм, но резултатите са факт. Ще съм благодарна да изкажете мнение..

# 599
Включвам се и аз с термин на 17.11. Рискът ми за прееклампсия също е висок 1:27. И аз се притесних, но докторката ми каза, че превенцията е аспирин. Изписаха ми акард от 150мг и си следя кръвното, което е повече ниско, отколкото нормално. Пожелавам лека бременност на всички и по-малко тревоги! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт