Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 924
  • 782
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,
Имаше дами, които споделяха за притеснение, че са в 6-7 седмица и не чуват сърце. С първата ми бременност, чухме сърдечни тонове може би едва в 8ма седмица (бяхме много притеснени, но всичко се разви добре и си имам една малка госпожица).
Сега чух сърдечни тонова още в 5г+6д и бях много изненадана.

В момента съм в 8г.с +3 дни и едва сега започна да отминава прилошаването. С миналата бременност ми беше лошо точно 1 месец и след това всичко беше супер, та се надявам и сега да е така (стискам си палци Grinning )

Иначе, относно следенето на бременността, мисля че това, което е подвеждащо по програмата "Майчино здравеопазване" е, че обявяват прегледи всеки месец, но реално ехографа е безплатен само при 2 прегледа и оттам насетне се заплаща. Знам, че има и лекари, които следят пациентките си без да искат заплащане за ехограф,но те май вече стават все по-голяма рядкост. Споделям, това за дамите ставащи майки за първи път,за да знаят какво да очакват Simple Smile

# 361
Здравейте момичета аз току що приключих с прегледа , с направлението ми взеха цитона маска и микробиология и утре сутрин трябва да давам кръв.Докторката ми ми обясни , че следващия път трябва да правя биохимичен скриминг или пренатален тест.Ако правя пренатален тест няма нужда от биохимичен скриминг , та искам да попитам някоя от вас правила ли си е или мисли ли да прави , аз все още не съм решила. Иначе съм 10 г.с и бебчо върви голямо за сега 4 см е Simple Smile

# 362
Моята пък настоява и БХС, и пренатален да правя, питах я може ли да пропуснем БХС и ми каза в никакъв случай, не знам защо ... Не съм питала дали заради по-особеното ми състояние, според мен нямат общо, но съм се насочила към Invitae тест, има тема за пренаталните, може там да прочетете мнения също. Моят преглед и фетална са след 2 седмици и половина, ще съм почти в 12 г.с., може би ще гледам да направя пренаталния преди това ако успея, за мое успокоение или поне да се засекат евентуално резултатите.

# 363
Здравейте, включвам се и аз. Втора бременност ми е, в момента съм в 9 седмица + 3 дни, днес бях на преглед, до сега не са ми пускали никакви изследвания, казаха ми другият път, тогава вече ще съм в 13та седмица. Искам да ви попитам, часът ми за ранна фетална и бхс е на 13ти май, тогава ще съм в 13 седмица+5 дни, късно ли е?

# 364
Може би не, мен също щяха да ме викат към 13+ седмица, че аз се запънах и го изместихме по-рано, чувала съм че уж между 10 и 13с трябва да са, но пък лекарите уж трябва да знаят по-добре или ако бебето върви малко назад може и до 14 с., поне аз така си мисля, на мен ми е първа бременност и не съм супер информирана.

# 365
Здравейте, мами.
Вчера бях на ехограф и се видя само плодно сакче. В 6+1 г.с съм. Успокоих се, че е в матката, защото понякога имам силни болки, но сега съм притеснена, защото се видя само сакчето. Док каза, че всичко е нормално за този период и ще се видим след две седмици, когато вече трябва да видим и ембрио.
Това ще са най-дългите седмици ..

Надявам се при вас всичко да е наред и успех на всички❤

Здравей, при мен днес беше абсолютно същото и аз съм в 6г.с +1 и доста се притесних, но и мен ме викат след седмица. Надявам се всичко да е наред и излишно да се притесняваме. 🤗

Цитирам се, понеже може да нямате идея за какво говоря.😄 И съм много щастлива, след като предната седмица доктора ме наплаши с кухо яйце, вчера (7г.с1д) бях при друга докторка, при която видяхме ембрион и чухме пулс. Толкова се успокоих. 🤗🤗

# 366
Аз се записах за ранна фетална и БХС в 12г.с + няколко дни. Миналия път пак ходид в същия период (тоест 12+ преди 13г.с).

# 367
Здравейте мамки-сладуранки! Simple Smile

Вчера минах на втори преглед, чуха се сърдечните тонове, видях малката маслинка - Боже, как си има краченца и ръчички , а е толкова малко Two Hearts .

Мен също ме пратиха за БХС, но в 12та седмица (тоест след 3 седмици), но не са ми споменавали за фетална морфология нищо..нещо ни се мерна и възможен миомен възел, но за момента е само предположение какво е - може и да е нищо..

Една мама беше питала при кой АГ ходите? Аз по препоръка отидох при д-р Камелия Кръстева - практикува в Майчин Дом, но и в клиника в МЦ Люлин Мед. Ще се радвам, ако някоя от вас сподели впечатления за д-р Кръстева. Чувам само хубави неща за нея Innocent .

Колкото до симптомите - при мен също вече понамаляха - гаденето доста е отслабнало, вече успявам да хапвам по-нормално, въпреки че и при мен привечер се обостря повдиганенето.., а следобяда така едно хубаво ми се приспива.

Поздрави на всички и ви пращам много прегръдки Flowers Hibiscus

# 368
И при мен така искат да процедират ,на следващия преглед ще попитам защо толкова късно .. Simple Smile .Все още ходя в клиника Щерев поне до 6-ти месец ще остана там да ме следят .
Здравейте, включвам се и аз. Втора бременност ми е, в момента съм в 9 седмица + 3 дни, днес бях на преглед, до сега не са ми пускали никакви изследвания, казаха ми другият път, тогава вече ще съм в 13та седмица. Искам да ви попитам, часът ми за ранна фетална и бхс е на 13ти май, тогава ще съм в 13 седмица+5 дни, късно ли е?

# 369
Преди няколко дни бях на лекар и чакам еднояйчни близнаци ❤️❤️
Отговарят на 7+5, та още дълго ще си повръщам май.

На БХС ме викат 12+5гс.

# 370
По отношение на феталната морфология - обикновено се ходи или на ф.м или правят пренатест. Аз за себе си избрах да комбинирам ф.м и БХС в една седмица за най-точни резултати уж.
Иначе лекарите правят 3 фетални морфологии по време на бременността- ранна (11-13г.с), междинна (18-23г.с) и финална (28-32г.с).

Днес и аз бях на преглед и ми казаха, че за момента всичко е наред. Видях как се заформя главичка, телце и пъпна връв. Интресното е, че сега като ми е втора бременност наистина виждах нещата, докато с предната само казвах аха и се чудех какво толкова обясняват за една точка Grinning

# 371
Здравейте бъдещи мами,
на 30 години съм в 9 г.с. и през 12 г.с. ще правя ФМ и БХС. Решила съм, за мое успокоение, да правя и пренатален тест. Как смятате, че е по-разумно преди или след ФМ да го направя? Вие на кой пренаталент тест избрахте?

# 372
Момичета да ви попитам има ли от вас със зацапване и с тромбофилия .

# 373
Здравейте, нормално ли е в 6+4 дни
Пулса да е 115?

# 374
Здравейте, нормално ли е в 6+4 дни
Пулса да е 115?
Здравей, когато и аз бях на първия преглед при АГ в 6г.с и 6дни и той ми сподели, че пулса бил леко забавен (беше под 120, но не помня колко точно) и каза, че било нормално. На прегледа ми в 9г.с пулса вече беше по-висок.
На този етап мисля, че няма за какво да се притесняваш Simple Smile , но не знам защо твоето АГ не ти го е обяснило това

Общи условия

Активация на акаунт