Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 727
  • 782
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,скъпи бъдещи мамчета!И аз ще се включа с радост в тази група.Моят термин е 09.11.На 31г.съм и това е първа бременност за мен.Година и половина работихме за нашето чудо и точно когато реших,че е време да потърсим помощ,чудото стана!Искам да успокоя всички мами,които в началото са имали розово или кафеникаво зацапване,аз ги имах и двете,но слава Богу всичко е наред.Онзи ден бях на БХС,всичко е нормално.Бебето ми върви със седмица назад,заради супер нередовния ми цикъл.Моят лекар ме успокоява,че всичко е наред.Пожелавам леко бременеене на всички.Blush

# 451

Момичета, има ли някоя от Бургас? При кого се следи, някакви мнения за фетална правена в Бургас?

Да, аз бях при доктор Троянчев на 29-ти април. Останахме доволни. Имаме и диск от прегледа. :😊🥰
Може ли малко повече информация. В коя клиника извършва прегледа , цена, само фетална ли сте правили или и БХС, до колко време излизат резултатите и пола каза ли ви го или още е рано? Благодаря!
Вие при него ли се следите?

Има частен кабинет и знам, че не е от Бургас. Тук е само през петък, събота и за неделя не съм сигурна. Първата ФМ беше 90лв, а след прегледа  дадах кръв в ЛИНА за БХС. - там заплатихме 52 лв. Пола ни го каза, бях в 12-та седмица и 4 дни. И следя се при Д-р Давидова, по нейна препоръка правих ФМ при д-р Троянчев. 😊
Благодаря за информацията! Може би ще се насоча към този доктор.

# 452
Здравейте, пак съм аз. Снощи в 3ч получих леко кървене/зацапване и естествено веднага отидох в спешното в Токуда. Прегледа ме др Велева, доста уморена и сърдита беше, каза ми точно три думи на кръст, а аз едва се държах... В крайна сметка каза, че бебето е ок и ми изписа нош па, и да си лежа вкъщи. Ако съм получила "истинско" кървене, да заповядам пак... Докато се прибера, беше спряло, надявам се, че е нещо моментно, просто ми се взе акъла, през деня имах разправия с хазяите и много се вбесих, не знам от стреса ли е, аз съм много нервна по принцип ... Леко субамниално отлепване има, не знам дали само нош па ще помогне,някой имал ли е подобен случай, какво ви изписаха? На моето АГ писах, чакам отговор и от там днес...

# 453
Здравейте, аз съм с декемврийски термин, но хвърлям едно око и тук Simple Smile Lola222, аз миналата седмица прокървих, за лекарите беше оскъдно, макар, както казаха, да ми изглежда драматично. Освен Но шпа и един куп добавки и витамини ми изписаха инжекции и дуфастон. Казаха, ако се усили кървенето, да влизам в болница. След инжекциите спря кървенето. Сега имам ръждиво зацапване, в сряда съм на лекар. Дано всичко е наред!
Не са ми казали да лежа, ами да я карам по-полека, но гледам да се пазя колкото мога.

Здравейте, пак съм аз. Снощи в 3ч получих леко кървене/зацапване и естествено веднага отидох в спешното в Токуда. Прегледа ме др Велева, доста уморена и сърдита беше, каза ми точно три думи на кръст, а аз едва се държах... В крайна сметка каза, че бебето е ок и ми изписа нош па, и да си лежа вкъщи. Ако съм получила "истинско" кървене, да заповядам пак... Докато се прибера, беше спряло, надявам се, че е нещо моментно, просто ми се взе акъла, през деня имах разправия с хазяите и много се вбесих, не знам от стреса ли е, аз съм много нервна по принцип ... Леко субамниално отлепване има, не знам дали само нош па ще помогне,някой имал ли е подобен случай, какво ви изписаха? На моето АГ писах, чакам отговор и от там днес...

# 454
  • София
Всичко ще е наред. Миналият път бях на дуфастон заради кървене в началото. Моята АГ каза ако има кървене директно на преглед и ще изпише пак. Дано при вас е било моменто.

# 455
Ами аз се шашнах, да, но явно е било малко защото като се прибрах вече беше спряло, сега станах до тоалетна и отново няма нищо, нямам и болки... Не знам какво се случи, ама се стреснах яко. Друг проблем обаче, който се появи преди/с кървенето, е една много странна, специфична болка в лявата ръка, топла, разливаща, все едно е супер изморена, но не минава. Направо е влудяваща и досега не изчезва, казах на АГ, но фул игнор по въпроса, в началото на бременността имах подобна в крака, но изчезване бързо, тази в ръката от снощи си е така. Имате ли идея към какъв лекар да се обърна ако продължи, нямам представа индикации за какво може да е, никога не съм изпитвал такъв тип специфична болка, предимно е от лакътя надолу до кокалчетата...

# 456
  • София
Ами или ортопед ими невролог ама точно кое от двете не мога да ти кажа. Може да пробваш първо с ортопед и той да заключи, че не е нещо неврологично.

# 457
Здравейте Мамчета 😊 Да се включа и аз! Втора бременност, на 33г., от Бургас. Термина ми е за 11.11.22г. Чакам да дойде 05.05. за да ми направят феталната морфология и да пусна първия БХС. Надявам се, че всичко ще бъде наред! Това, което мен ме мъчи е, че още не съм уведомила работодателя… не помня можеше ли с амб.лист, който е преди 12г.с. или задължително бременността трябваше да е регистрирана и тогава да се каже?

# 458
  • София
Когато искате кажете. Аз също още не съм казала.

# 459
Здравейте Мамчета 😊 Да се включа и аз! Втора бременност, на 33г., от Бургас. Термина ми е за 11.11.22г. Чакам да дойде 05.05. за да ми направят феталната морфология и да пусна първия БХС. Надявам се, че всичко ще бъде наред! Това, което мен ме мъчи е, че още не съм уведомила работодателя… не помня можеше ли с амб.лист, който е преди 12г.с. или задължително бременността трябваше да е регистрирана и тогава да се каже?
Здравей! При кой лекар ще правиш феталната и при кой се следиш?
Аз на моите работодатели казах доста рано още 6г.с , но без официален документ, такъв още нямам.

# 460
Здравейте и от мен, аз съм вече в 10 г.с. с термин 20 номември 2022г. Имам едно детенце на 8години и 10 месеца и един аборт с празно сакче през 2020г. Живеем в София.
На 11.05 съм на фетална морфология, като цяло съм забравила, какво беше нужно като прегледи и изследвания, затова правя каквото ми кажат лекарите, но бих се радвала да получа някой съвет и от вас, тъй като не карам никак лека бременност, както първата ми е. С много силни постоянни болки в яйчниците, матката и кръста, гадене и повръщане всеки ден и сутрин и вечер, безсъние през нощта от 3ч до 6ч., главоболие и световъртеж, които от няколко дни спряха, нужда от сън през деня, което винаги не съм харесвала, но… , имам някакъв ускорен пулс на сърцето, който ме притеснява и ще ходя на кардиолог другата седмица. На 33г. съм и преди една година изкарах КОВИД доста сериозно, но за жалост не успях да си направя сериозни изследвания преди бременността, заради личната ми, която постоянно отлагаше да ми даде направление.
Успех на всички мами и лека бременност. ☺

# 461
Имали мами в 13 седмица Simple Smile

# 462
Здравейте.
Има ли някоя мама в групата ,която може би вече знае пола? В 14г.с съм утре ми предстои преглед , последния преглед мо беше в 11 седмица трябваше да ми се направо биохимичен скрининг , но не се получи поради Мм на плода , отказах часа при АГ която посещавах поради причината , че беше на час и половина път от моя град , а пътя ме убиваше, запазих си час за най-добрия в родния ми град , но ще ме вземе чак утре , притеснявам се заради пропуснатия биохимичен скрининг , разговарях с много АГ и те ми споделиха че има общо 3 биохимични скрининга и да не се притеснявам, че съм пропуснала този. На брат ми съпругата пропусна първият скрининг , защото каза , че процентите , които излизат са тревожни и няма смисъл от излишно напрежение. Нямам търпение да отида утре, защото ставам все по-притеснена.

# 463
Здравейте.
Има ли някоя мама в групата ,която може би вече знае пола? В 14г.с съм утре ми предстои преглед , последния преглед мо беше в 11 седмица трябваше да ми се направо биохимичен скрининг , но не се получи поради Мм на плода , отказах часа при АГ която посещавах поради причината , че беше на час и половина път от моя град , а пътя ме убиваше, запазих си час за най-добрия в родния ми град , но ще ме вземе чак утре , притеснявам се заради пропуснатия биохимичен скрининг , разговарях с много АГ и те ми споделиха че има общо 3 биохимични скрининга и да не се притеснявам, че съм пропуснала този. На брат ми съпругата пропусна първият скрининг , защото каза , че процентите , които излизат са тревожни и няма смисъл от излишно напрежение. Нямам търпение да отида утре, защото ставам все по-притеснена.
Несе притеснявайте моята сестра също не прави първия скрининг защото не е знаела даже че не бременна Simple Smile сега си има един здрав юнак Simple Smile а за пола незная аз тайно таех надежда че на първия биохимичен скрининг ще разбера но уви Grinning нещо неминказаха относно пола

# 464
  • София
Здравейте.

Аз предпочитам да го бях пропуснала даже Simple Smile Иначе пола го знам от първата фетална.

Общи условия

Активация на акаунт