Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 632
  • 782
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте и от мен. Аз съм в 17-та седмица. Втора бременност, огромен корем. За сега всякаш не съм качила мн кила и се надявам да не стане, с първата от 55 влязах да раждам 80 :/ ама не ги и следя де Grinning ние чакаме момче, правих си пренатален тест и знам още от 12-та седмица. Дават го 99.9% вярност, ама таткото не вярва ха ха ха страх го е, че на първото на прегледите казваха, че ще е момче и изведнъж на феталната стана момиче ха ха ха вечер и понякога през деня все още ми прилошава.. доста ми е гадно. пишкам най-много през час... и денем и нощем.. ужас е. също съм ужасно разсеяна... на работа ходя и мисля да седя (нямам и заместник още) до около средата на август, най-късно на 1-ви септември им казвам майната ви. всеки ми казва, че по жегите ще ми е мн трудно.. то и сега пъхтя, пуфтя.. по стълби особено.. бебето мисля, че го усещам от известно време, и аз се чудих въобразявам ли си или не, ама вчера след вечеря се облегнах и си пипах корема и от време на време на различни места съвсем леко ставаше по-твърд като някой крайник да бута там и после пак си ставаше меко. мисля, че си е то. и аз съм се насочила към рокли, квото става от моите или такива по-големи номера.. и така доста дълго стана Simple Smile)

# 646
Здравейте момичета, за дрехите нямам проблем имам широки рокли и поли, тениски потници стават ми. По скоро проблемът ми е с бельото, вече и сутиени и бикини ми стягат и изнервят, трябва да си закупя, но някак не ми се иска да са специални за бременни, по- скоро по- голям размер.
Започнах да се оглеждам за поддържащите колани за корем, рано е, но определено съм решила да ползвам такъв и ако някоя мама може да препоръча ще се радвам. Също и за възглавница.

# 647
  • София
Здравейте момичета, за дрехите нямам проблем имам широки рокли и поли, тениски потници стават ми. По скоро проблемът ми е с бельото, вече и сутиени и бикини ми стягат и изнервят, трябва да си закупя, но някак не ми се иска да са специални за бременни, по- скоро по- голям размер.
Започнах да се оглеждам за поддържащите колани за корем, рано е, но определено съм решила да ползвам такъв и ако някоя мама може да препоръча ще се радвам. Също и за възглавница.

Аз съм си взела удължители отзад за сутиена и така се разширява иначе ми стиска в обиколката вече пък чашките не са по-големи 😀

# 648
Аз по принцип нося най-малкия размер дрехи и сега просто си купувам с един размер по-големи, ако става въпрос за панталони. Рокли си купувам моя размер, за да мога да си ги нося и като родя, просто гледам да са еластични.
Сутрин почти нямам корем, а вечер става голям като в 6ти месец. Grinning В сряда влизам в 18та седмица, та общо взето 5ти месец вече дойде.
С предната бременност носих само клинове за бременни. Мисля, че и с тази ще е така, защото Октомври ще е студено и няма да ми е ок с рокля навън.

# 649
Здравейте , дами! Отдавна не съм писала ,вече съм в 16с и 5 дена ,на преглед сме чак на 21 ,което ще е 18та сед и 5 дена и нямам търпение вече. Тея прегледи много надалеч ми се струват и трудно със записването на часове ;/ :Д
На моменти не усещам ,че съм бременна и забравям,което ми е супер странно. Иначе при мен глада не ме оставя ,в началото ядох по 5-6 пъти на ден ,но поне не ми се яде сладко и вредни храни. Ходя до тоалетна вечер по няколко пъти и в училище като се кача до учителската на третия етаж е все едно на маратон съм била хахаха. От sinsay  си взех една рокля лятна ,уж S пък огромна , но реших да си я оставя. Така че там лъжат размерите и не са скъпи ,тъкмо за лятото да имаме. Поръчах си бански от shein има и сайт и проложение , по 10-15 паунда/евро са,както и много евтини дрехи за бременни. Сега търся да си купя слънцезащитен крем само. Гърдите ми не са пораснали особено ,но ми стягат повечето сутиени и се чудя какво да си взимам и там. Корема е по порасна вече ,но мине ли обяд си личи сутрин не толкова хахахах

# 650
Аз съм в 16гс и имам огромен корем. Освен, че ми е 2ра бременност (само 1г след първата), а и са близнаци. Имам корем като в 6 месец. Нося само летни разкроени рокли. Поръчах си сега от Boohoo рокля за бременни, че вече с нормалните не става. Иначе имам и от h&m и waikiki. А банския си поръчах от Амазон още предната бременност. Цял е, много удобен. Аз съм от Варна и ще си ходя на нашия плаж, че нямам сили с 'баткото' да пътувам. Особено както се очаква да родя поне месец преди термин. Не ми се рискува да съм надалеч.
По-назад видях, че е имало въпроси за ФМ, аз съм при Желязкова.
Миналата бременност ходих при Давидков, после в МД и след това при нея. От нея останах най-доволна.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 10:15 от vdgvdg

# 651
  • София
Аз съм в 16гс и имам огромен корем. Освен, че ми е 2ра бременност (само 1г след първата), а и са близнаци. Имам корем като в 6 месец. Нося само летни разкроени рокли. Поръчах си сега от Boohoo рокля за бременни, че вече с нормалните не става. Иначе имам и от h&m и waikiki. А банския си поръчах от Амазон още предната бременност. Цял е, много удобен. Аз съм от Варна и ще си ходя на нашия плаж, че нямам сили с 'баткото' да пътувам. Особено както се очаква да родя поне месец преди термин. Не ми се рискува да съм надалеч.
По-назад видях, че е имало въпроси за ФМ, аз съм при Желязкова.
Миналата бременност ходих при Давидков, в МД и след това при нея. От нея останах най-доволна.

А как поръчваш от Boohoo? Чрез превозвач ли?

# 652
На мен ми е също втора бременност и ми личи по раничко този път....15 седмица съм. Готиното на лятото е, че мога да ходя предимно с широки рокли, Поли т.н. честно казано в тази жега нищо друго не ми се носи 😀 та за сега не съм си купила нищо ново понеже моите летни дрехи са си по широки принципно. Иначе добре се чувствам като цяло, мисля че преминаха умората и гаденето от първия триместър, имам като че ли повече енергия. В момента се наслаждавам на златния втори триместър, където аз поне забравям на моменти, че съм бременна...ходя си на прегледи в Токуда при Апостолова, очаквам втората фетална с нетърпение да ни потвърдят дали наистина ще е момченце ❤ бтв, върви напоследък с една седмица напред бебето, което с първата не беше така.

Дано другите мами да се чувствате добре и спокойни най-вече. Само на мен ли ми се струва, че ноември ей сега ще дойде 😀 Много бързо минава времето! А, също предполагам, че фейсбук групата повече се ползва, че тук по рядко се пише, аз понеже нямам фейсбук и не мога там да ви следя 😄

# 653
Здравейте на всички бъдещи мамита!
Вече съм в 16 г.с. , преди няколко дни си доктора ми пусна изследване за уреоплазма,оказа се че е положителна и несъм я излекувала преди да забременея. Доктора нежелае на този етап да ми изписва антибиотици иска бебка още малко  да порастне.
Някой сблъскал ли се е с такъв проблем?

# 654
Сетих се нещо допълнително....разболях се преди 2 седмици от някакъв вирус, основния ми симптом беше кашлица така доста неприятна постоянна, дължеше се на сополите, които ми се стичаха в гърлото. Слава на Бога не слезе в дробовете. Вече съм много по добре, имам малко остатъчна кашлица. Сетих се, че мога да приемам биозин мама и започнах, но малко късно (през първата ми бременност го пих и почти не боледувах) та го препоръчвам за подсилване на имунитета. Иначе беше голям зор с какво да взимам по време на боледуване то ми...всички аптекари ми отказаха да дадат сиропи освен стодал, който не знам изобщо дали прави нещо...после се оказа след консултация с АГ, че повечко неща могат да пият бременните. Та ми е интересно вашия опит какъв е, какво пиете по време на настинки и вируси?

# 655
  • София
Директно на лекар. И двата пъти едвам лекарите се навиваха да изпишат нещо. Колкото до Биозина на мен лично никаква работа не ми е вършел. Сега ще пробвам с продуктите на Аквасорс и дано не се стига до тежки боледувания. При нас и инхалатора от детето спасява положението за сополите.

# 656
Здравейте, и аз се присъединявам към ноемврийските бебчета с термин на 25.11. Може ли линк и към групата във фейсбук?

# 657
Здравейте, мамита! На 30 години съм, първа бременност ми е и ми е адски притеснено от всичко. Днес съм в 17г.с.+5 с термин 10-ти ноември, момиченце според феталната морфология. Следя се в Надежда, предимно в Paradise center, при д-р Кайрякова. Като цяло първото тримесечие си беше тегаво, но пък и мина без реални проблеми. На линия си бяха леки болки в корема, гадене, доста рядко повръщане, от много рано киселини, с които ми беше трудно, но им хванах цаката и си киселеем заедно, бъбреците си ме наболват заради песъчинки, но и това си преглъщам и търпя. На стерилната урина преди 2-3 седмици обаче ми излязоха Staphylococcus aureus та пих 7 дни Аугментин, в средата на които пък излезе и микробиологията от влагалищен секрет:
-Микроскопско изследване: Липсват lactobacilli; Преобл. Гр (-) кокобацили (Gardnerella морф.); 2-3 Leuco/поле; "clue" cells  
-Микроорганизъм: Не се изолиратаеробни бактерии; Candida /-/ отр.
-Интерпретация на резултата:Бактериална вагиноза

От там по телефона лекарката ми изписа вагинални таблетки 1 опаковка Флоумизин, след тях да продължа с 2 опаковки Лактажин. Остават ми 3 таблетки и свършвам курса, ще си пусна нови изследвания няколко дни след приключването. Разбира се от таблетките се получава неприятно леко течение, без силни миризми, но с дискомфорт, особено сега в жегите, когато има и потене. Някоя мама минала ли е през това и успяла ли е да се отърве с един курс лечение и с какви симптоми е била? Другото е, че леки коремни болки си продължават от време на време на различни места, от вчера ме наболва ниско в ляво като съм седнала или се изправям. Лекарите все си ми казват „Нормално е, пий но-шпа”, но аз си се притеснявам. Те не са силни болки и ако не бях бременна бих ги неглижирала, но сега ме е страх да не вреди на бебка или колкото и глупаво да звучи да не я боли и нея. Гаденето също си продължава, а при мен си е и целодневно, но много рядко повръщам за щастие.
А оказа се, че имам и сравнително висок риск от развиване на Прееклампсия та вечер съм и на Акард 150 мг, стискайте палци да се окаже фалшива тревога, но на последната урина имаше следи от белтък, не беше написана стойност, аз се надявам да е било моментно, че ме наболваха пак бъбреците точно в тези дни.
Паралелно се следя и при местна гинеколожка, която ми го предложи, защото нали Надежда са изцяло частни и реално не ползват направлението от НЗОК, но тя по-скоро ми е за по-често виждане на бебка, тъй като няма кой знае какво оборудване, а и не ми хареса, че на Стафилококите реагира с „А те са единични колонии, няма какво да ги лекуваме засега”...
Ох стана роман, ама освен с няколко приятелки и познати, които за щастие са с по-леки бременности даже и от моята, скъпата ми майчица отиде на небето, за да ми изпрати бебка, и в крайна сметка нямам с кой да си поговоря и да питам аджеба нормално ли е всичко това?!

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 16:38 от zazzito

# 658
Хей, Хей Simple Smile и аз съм за 10ти новмври. Според мен иди да видят дали няма някакви контракции. Следи си ги нещата, 2ро, 3то мнение не са излишни и спокойно Simple Smile. Аз се следя при Христова в надежда, доволна съм много засега. Ако искаш ми пиши и на лично. 
Здравейте, мамита! На 30 години съм, първа бременност ми е и ми е адски притеснено от всичко. Днес съм в 17г.с.+5 с термин 10-ти ноември, момиченце според феталната морфология. Следя се в Надежда, предимно в Paradise center, при д-р Кайрякова. Като цяло първото тримесечие си беше тегаво, но пък и мина без реални проблеми. На линия си бяха леки болки в корема, гадене, доста рядко повръщане, от много рано киселини, с които ми беше трудно, но им хванах цаката и си киселеем заедно, бъбреците си ме наболват заради песъчинки, но и това си преглъщам и търпя. На стерилната урина преди 2-3 седмици обаче ми излязоха Staphylococcus aureus та пих 7 дни Аугментин, в средата на които пък излезе и микробиологията от влагалищен секрет:
-Микроскопско изследване: Липсват lactobacilli; Преобл. Гр (-) кокобацили (Gardnerella морф.); 2-3 Leuco/поле; "clue" cells  
-Микроорганизъм: Не се изолиратаеробни бактерии; Candida /-/ отр.
-Интерпретация на резултата:Бактериална вагиноза

От там по телефона лекарката ми изписа вагинални таблетки 1 опаковка Флоумизин, след тях да продължа с 2 опаковки Лактажин. Остават ми 3 таблетки и свършвам курса, ще си пусна нови изследвания няколко дни след приключването. Разбира се от таблетките се получава неприятно леко течение, без силни миризми, но с дискомфорт, особено сега в жегите, когато има и потене. Някоя мама минала ли е през това и успяла ли е да се отърве с един курс лечение и с какви симптоми е била? Другото е, че леки коремни болки си продължават от време на време на различни места, от вчера ме наболва ниско в ляво като съм седнала или се изправям. Лекарите все си ми казват „Нормално е, пий но-шпа”, но аз си се притеснявам. Те не са силни болки и ако не бях бременна бих ги неглижирала, но сега ме е страх да не вреди на бебка или колкото и глупаво да звучи да не я боли и нея. Гаденето също си продължава, а при мен си е и целодневно, но много рядко повръщам за щастие.
А оказа се, че имам и сравнително висок риск от развиване на Прееклампсия та вечер съм и на Акард 150 мг, стискайте палци да се окаже фалшива тревога, но на последната урина имаше следи от белтък, не беше написана стойност, аз се надявам да е било моментно, че ме наболваха пак бъбреците точно в тези дни.
Паралелно се следя и при местна гинеколожка, която ми го предложи, защото нали Надежда са изцяло частни и реално не ползват направлението от НЗОК, но тя по-скоро ми е за по-често виждане на бебка, тъй като няма кой знае какво оборудване, а и не ми хареса, че на Стафилококите реагира с „А те са единични колонии, няма какво да ги лекуваме засега”...
Ох стана роман, ама освен с няколко приятелки и познати, които за щастие са с по-леки бременности даже и от моята, скъпата ми майчица отиде на небето, за да ми изпрати бебка, и в крайна сметка нямам с кой да си поговоря и да питам аджеба нормално ли е всичко това?!

# 659
Здравейте, пиша и аз с проблемите, които възникнаха по време на бременността при мен. И за мен е първа и съм в 16 г.с. След инвитро ЗЕТ, репродуктивния каза, че вижда отлепване на плодното сакче и не може да се разчита, че всичко ще е наред и бременността ще продължи. Лежах за кратко в АГ болница за задържане и там нещата се поуспокоиха. По това време ми откриха е. коли в урината, които не знам дали излекувах, защото на деня на изписването от АГ болницата направих транзиторна исхемична атака (ТИА) и лежах в неврологично отделение. От там се започнаха всякакви консултации с какви ли не специалисти. Всеки специалист разбира само от неговата област и комуникирането и предаването на информация задочно, създаваше големи проблеми, тъй като никой не взема чуждите проблеми присърце, а и открих, че повечето доктори се плашат от по-тежките случаи, всеки иска нещо лесно разрешимо. При всеки последвал преглед лекарите откриват нещо ново, а понякога имам чувството и само за да си оправдаят парите за прегледи. И за прееклампсия ми излезе висок риск, както и при консултация с кардиолог систоли, сърцебиения и т.н. На всичкото отгоре съм се отчаяла и не мога да намеря АГ при когото да се следя и да раждам, защото за периода през целия месец от предишния ми преглед до сега, тази при която и сестра ми се следеше, не ми отговори на единственото съобщение, което и бях написала, от което зависеше и прегледа ми при друг специалист, което хич не ми вдъхва спокойствие. Та в тази връзка, дали има и някоя бъдеща майка, която да е изкарала проблемна бременност и да ми препоръча някой, при когото да се следя и дай боже да родя.

Общи условия

Активация на акаунт