Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 598
  • 782
  •   1
Отговори
# 660
Ми-08 забранила си личниъе съобщения. Пловдив, д-р Здравко Минев, не се плаши от проблемна бр. и за мен е един от най-добрите в страната.

# 661
Здравейте на всички бъдещи мамита!
Вече съм в 16 г.с. , преди няколко дни си доктора ми пусна изследване за уреоплазма,оказа се че е положителна и несъм я излекувала преди да забременея. Доктора нежелае на този етап да ми изписва антибиотици иска бебка още малко  да порастне.
Някой сблъскал ли се е с такъв проблем?

Здравей , аз имах миналата година уреаплазма .. много упорита бактерия ,два пъти лекувах с антибиотици. Само че аз рабрах ,зашото ме болеше ,пикаеше ми постоянно .. мислех си ,че от това било ,но кой знае. Следете си ,че е упорита ,но знам ,че много жени са я имали..а преди не бях я чувала. Аз знаех и много държах да зная ,че съм чиста преди бебеправенето ,не че проблема ми разбрах от какво е де ,но това е друга тема.
Леко бременеене и се следете щом я имате.

# 662
Здравейте, мамита! На 30 години съм, първа бременност ми е и ми е адски притеснено от всичко. Днес съм в 17г.с.+5 с термин 10-ти ноември, момиченце според феталната морфология. Следя се в Надежда, предимно в Paradise center, при д-р Кайрякова. Като цяло първото тримесечие си беше тегаво, но пък и мина без реални проблеми. На линия си бяха леки болки в корема, гадене, доста рядко повръщане, от много рано киселини, с които ми беше трудно, но им хванах цаката и си киселеем заедно, бъбреците си ме наболват заради песъчинки, но и това си преглъщам и търпя. На стерилната урина преди 2-3 седмици обаче ми излязоха Staphylococcus aureus та пих 7 дни Аугментин, в средата на които пък излезе и микробиологията от влагалищен секрет:
-Микроскопско изследване: Липсват lactobacilli; Преобл. Гр (-) кокобацили (Gardnerella морф.); 2-3 Leuco/поле; "clue" cells  
-Микроорганизъм: Не се изолиратаеробни бактерии; Candida /-/ отр.
-Интерпретация на резултата:Бактериална вагиноза

От там по телефона лекарката ми изписа вагинални таблетки 1 опаковка Флоумизин, след тях да продължа с 2 опаковки Лактажин. Остават ми 3 таблетки и свършвам курса, ще си пусна нови изследвания няколко дни след приключването. Разбира се от таблетките се получава неприятно леко течение, без силни миризми, но с дискомфорт, особено сега в жегите, когато има и потене. Някоя мама минала ли е през това и успяла ли е да се отърве с един курс лечение и с какви симптоми е била? Другото е, че леки коремни болки си продължават от време на време на различни места, от вчера ме наболва ниско в ляво като съм седнала или се изправям. Лекарите все си ми казват „Нормално е, пий но-шпа”, но аз си се притеснявам. Те не са силни болки и ако не бях бременна бих ги неглижирала, но сега ме е страх да не вреди на бебка или колкото и глупаво да звучи да не я боли и нея. Гаденето също си продължава, а при мен си е и целодневно, но много рядко повръщам за щастие.
А оказа се, че имам и сравнително висок риск от развиване на Прееклампсия та вечер съм и на Акард 150 мг, стискайте палци да се окаже фалшива тревога, но на последната урина имаше следи от белтък, не беше написана стойност, аз се надявам да е било моментно, че ме наболваха пак бъбреците точно в тези дни.
Паралелно се следя и при местна гинеколожка, която ми го предложи, защото нали Надежда са изцяло частни и реално не ползват направлението от НЗОК, но тя по-скоро ми е за по-често виждане на бебка, тъй като няма кой знае какво оборудване, а и не ми хареса, че на Стафилококите реагира с „А те са единични колонии, няма какво да ги лекуваме засега”...
Ох стана роман, ама освен с няколко приятелки и познати, които за щастие са с по-леки бременности даже и от моята, скъпата ми майчица отиде на небето, за да ми изпрати бебка, и в крайна сметка нямам с кой да си поговоря и да питам аджеба нормално ли е всичко това?!

Ако болките не са силни, според мен са нормални. Матката се разширява и е нормално да има болки и дискомфорт. Най-добре се консултирай АГ и ще ти кажат дали не са контракции. Започна ли да пиеш магнезий? Той много помага за такива неща също.

# 663
Да се разпиша и аз с проблемите, също съм с уреаплазма, бях с кървене повече от 8 дни без да могат 4 лекари в два града да установят откъде е, накрая отидох в Токуда в спешното за кой ли път, тръшнах се че няма да си тръгна докато не ми кажат откъде идва, бактерията ли е проблема или е нещо друго, защото за мен не е ок, и най-накрая някой там успя да види, че кървя от разширени съдове на шийката на матката. Аз от самото начало имах и др проблеми /отлепване на плоден сак, после отлепване на плацента, когато се закрепиха, се почна уреаплазма, кървене неустановено и тн, на една камара хапчета съм и с генни мутации 4/5G заради които ме сложиха на кръворазреждащи/. Сега вече ми спряха кървенето и чакам проба от цитонамазка, но е важно да се настоява момичета за установяване на проблем, дори ако лекарите понякога твърдят, че не е нищо /на мен ми казаха ако се събудя в локва кръв тогава чак да съм отидела, как пък не/. Аз се следя при Колева в Токуда по ЗК, при нея с комуникацията проблем нямам, когато и да й пиша, отпуска, уикенд, по време на часове и тн винаги ми отговаря в рамките на час, даже ме потърси сама по време на отпуска си преди няколко дни за да провери какво са казали в спешното. Отделно искам да похваля и др Герганова пак в Токуда, тя ми откри причината за кървене, беше със супер отношение и ме увери, че се случва и всичко е наред /за сравнение, колежката й в спешното ме изкара на умирачка... /

Та така, и аз съм в супер филма от месец насам, минах четири спешни кабинета и сумати лекари, антибиотици и тн, много хрисима бях и стресната и може би трябва повече настояване, ние усещаме когато нещо не е наред или обратното.

А бебка /чакам момиче, 18гс/ през всичкото това време си беше супер, само това ме държеше.

# 664
  • София
А коя лекарка ви е прегледала в спешното?

# 665
Първият път др Велева, вторият път Сесил някоя си. И двете бяха от криви по криви, мълчаха през цялото време и имаха доста студено и неприятно отношение,което някак ме наведе на мисълта че винаги посреднощ е един човек в спешното и този човек задължително винаги е супер сърдит. Все едно че аз искам да съм там...

А коя лекарка ви е прегледала в спешното?

# 666
  • София
Ммм да и аз имам неприятна случка с друга лекарка вечерта та затова попитах иначе си се следя там.

# 667
А как ви таксуват за спешните прегледи? Аз в Майчин дом съм ходила в спешно отделение. Отнесоха се сравнително добре и не съм плащала.

# 668
  • София
Ами зависи от болницата. Ако е частна като Токуда си дерат кожи.

# 669
Мда в Токуда спешния преглед ми струва между 100-150лв...плюс сърдито отношение нощно време. Но пък изгрее ли слънцето, спешен през деня изведнъж е песен и усмивки 😅

# 670
В държавните болници, нито спешния преглед, нито лежането в болница се заплащат по време на бременност и майчинство, аз лежах вече 2 пъти в болници (АГ и неврологично отделение) и нищо не съм плащала, единствено трябва да сте здравноосигурени.

# 671
  • София
Аз 2018г. като лежах в Токуда също не платих една стотинка, но после си смениха няколко пъти политиките и започна резачката Simple Smile

# 672
Здравей! Не са силни болките, не са и постоянни. Има дни без, има дни в които са честички, но никога силни чак. Понякога са нещо като ток/импулс, който минава на долу за секунда и се повтаря на няколко пъти и като сменя позата обикновено до след малко е спряло. Аз просто не знам точно как да различа контракции. Има ли някакви изследвания, които се правят за това, или? Ох много глупаво звучи... Grinning Магнезий не пия, само на Биозин мама и Фолацид съм си, никоя от лекарките не споменава нужда от други витамини.

Здравейте, мамита! На 30 години съм, първа бременност ми е и ми е адски притеснено от всичко. Днес съм в 17г.с.+5 с термин 10-ти ноември, момиченце според феталната морфология. Следя се в Надежда, предимно в Paradise center, при д-р Кайрякова. Като цяло първото тримесечие си беше тегаво, но пък и мина без реални проблеми. На линия си бяха леки болки в корема, гадене, доста рядко повръщане, от много рано киселини, с които ми беше трудно, но им хванах цаката и си киселеем заедно, бъбреците си ме наболват заради песъчинки, но и това си преглъщам и търпя. На стерилната урина преди 2-3 седмици обаче ми излязоха Staphylococcus aureus та пих 7 дни Аугментин, в средата на които пък излезе и микробиологията от влагалищен секрет:
-Микроскопско изследване: Липсват lactobacilli; Преобл. Гр (-) кокобацили (Gardnerella морф.); 2-3 Leuco/поле; "clue" cells  

От там по телефона лекарката ми изписа вагинални таблетки 1 опаковка Флоумизин, след тях да продължа с 2 опаковки Лактажин. Остават ми 3 таблетки и свършвам курса, ще си пусна нови изследвания няколко дни след приключването. Разбира се от таблетките се получава неприятно леко течение, без силни миризми, но с дискомфорт, особено сега в жегите, когато има и потене. Някоя мама минала ли е през това и успяла ли е да се отърве с един курс лечение и с какви симптоми е била? Другото е, че леки коремни болки си продължават от време на време на различни места, от вчера ме наболва ниско в ляво като съм седнала или се изправям. Лекарите все си ми казват „Нормално е, пий но-шпа”, но аз си се притеснявам. Те не са силни болки и ако не бях бременна бих ги неглижирала, но сега ме е страх да не вреди на бебка или колкото и глупаво да звучи да не я боли и нея. Гаденето също си продължава, а при мен си е и целодневно, но много рядко повръщам за щастие.
А оказа се, че имам и сравнително висок риск от развиване на Прееклампсия та вечер съм и на Акард 150 мг, стискайте палци да се окаже фалшива тревога, но на последната урина имаше следи от белтък, не беше написана стойност, аз се надявам да е било моментно, че ме наболваха пак бъбреците точно в тези дни.
Паралелно се следя и при местна гинеколожка, която ми го предложи, защото нали Надежда са изцяло частни и реално не ползват направлението от НЗОК, но тя по-скоро ми е за по-често виждане на бебка, тъй като няма кой знае какво оборудване, а и не ми хареса, че на Стафилококите реагира с „А те са единични колонии, няма какво да ги лекуваме засега”...
Ох стана роман, ама освен с няколко приятелки и познати, които за щастие са с по-леки бременности даже и от моята, скъпата ми майчица отиде на небето, за да ми изпрати бебка, и в крайна сметка нямам с кой да си поговоря и да питам аджеба нормално ли е всичко това?!

Ако болките не са силни, според мен са нормални. Матката се разширява и е нормално да има болки и дискомфорт. Най-добре се консултирай АГ и ще ти кажат дали не са контракции. Започна ли да пиеш магнезий? Той много помага за такива неща също.

# 673
Здравей! Не са силни болките, не са и постоянни. Има дни без, има дни в които са честички, но никога силни чак. Понякога са нещо като ток/импулс, който минава на долу за секунда и се повтаря на няколко пъти и като сменя позата обикновено до след малко е спряло. Аз просто не знам точно как да различа контракции. Има ли някакви изследвания, които се правят за това, или? Ох много глупаво звучи... Grinning Магнезий не пия, само на Биозин мама и Фолацид съм си, никоя от лекарките не споменава нужда от други витамини.

ако са като ток е нормално. Aз на английски знам как се наричат, нямам идея на български, но са нормални за втория триместър. Повече инфо:

https://americanpregnancy.org/healthy-pregnancy/lightning-crotch … during-pregnancy/

https://my.clevelandclinic.org/health/symptoms/21642-round-ligament-pain

# 674
Здравейте момичета. Включвам се в темата и аз. Чакаме на 90% момиче, термин 9-16 ноември Grinning Всички начални симптоми преминаха, освен умората и високия пулс. Записах се за ЖК при д-р Аврамова в МБАЛ Света София, доволна съм, чувствам се спокойно при нея, пък и ми е близо до вкъщи. Другия месец ми предстои втора фетална морфология, ще ходя при д-р Михова в Надежда, понеже там беше първата фетална. Леко бременеене на всички и да пълним темата само с хубави новини.

Общи условия

Активация на акаунт