На море в България 2022 г.

• 76 809
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Руснаците изобщо не бъркат нашите хотелиери. Едва 2% са.
Повечето, които са тук имат имоти.

# 106
В петък по сутрешния блок говориха хотелиери и казаха, че има лек застой на резервациите в момента, но няма анулации повече от нормалното и очакват добър сезон. Стана ми странно, защото традиционно винаги мрънкат, че са прецакани и очакват кофти сезон, дори и да е лъжа реално. Този път така положително настроени бяха.

# 107
  • Варна
Както писах по-рано, тази година очакваха рекорден сезон и по-добър от 2019.
Хотели вече се запасяват със стока и зареждат. Други бързат да завършат строеж и да отворят, за да поемат туристите. (Мирамар  , Обзор отварят вилите си, новият 5* в Албена и той отваря за този сезон...)
Мъжа ми е кулинарен консултант и за това имаме поглед от по-рано за сезона, защото той от повече от месец се подготвя от хотелите, но предвид, че има само досег с кухните им и готвачите им, на мен ми се налага да търся отзиви, за да резервирам, защото като попита някой отговора е "супер е при нас, идвайте и цена ще ви направя".

# 108
За мен тази година да се ходи на българското Черноморие ще е безумие. Пълно е с нагли украинци, които надали ще искат да се местят от окупираните хотели. Четох даже, че някои хотели отказват да приемат туристи през април и май, защото имат настанени бежанци. Отделно до няколко дни се очаква да навлязат мини в българската акватория. А пък за цените да не говорим. Още от сега фърчат нагоре, извинявайки се с кризата.
Винаги съм била върл националист, но тази година смятам за пръв път да почиваме в Гърция. Дори и с драмата около езика (не владея гръцки), пак ще ми е в пъти по- спокойно, отколкото на нашето море.

Цените ежедневно растат, левът се обезценява,  всичко поскъпва... и май прогнозите хич не са обещаващи 😔

Хотели няма да приемат туристи:
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Mai-se-poyavi-golyam-pr … po-moreto-1238851

Мини в Черно море:
http://m.dnes.bg/rusia/2022/03/27/rusiia-predupredi-minite-v-che … -za-10-dni.524768

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 06:07 от Mia Rulana

# 109
В Гърция спокойно се оправяш с английски. Не е нужно да знаеш гръцки.
Също май натам клоня...

# 110
Уф, аз още се подмотвам. И Тунис гледам, и Крит, и при нас...все нещо не ми е ок Joy

# 111
Честно казано, след гъчканицата миналата година и липсата на местенце за една хавлия на плажа, плюс ходещите върху главата ми, все повече се заглеждам по оферти за Гърция.

# 112
  • There I was on a July morning
Ние редовно ходехме в Гърция през м. септември преди короната. Тази година /и предишните 2/ не съм гледала цените им, но предполагам и там са скочили в сравнение с 2019 г.  Thinking
Иначе и аз ще разгледам оферти за там за второ море.

# 113
В Гърция ходим и ние всяка година за по няколко дни, спим предимно в квартири и се храним в местни ресторантчета. Като калуклирам, не излиза евтино, както го изкарват, само дето се радвам на почивка тип селска идилия Simple Smile вкусно е и не е гъчканица, но не е моето за основна почивка,  въпреки страхотните гледки...
И хотели НВ пробвахме няколко, но не мога да препоръчам,  все нещо куца...
В Турция сме почивали страхотно, но последните години не смея да резервирам и там... въпреки че разглеждам оферти.

# 114
  • Пловдив
За мен Анталия-Турция е мястото където е най добро за пълноценна почивка.Няма обикаляне къде да паркирам,какво да ям,дали ще има места на плажа и кой ще се опита да ме прецака.В България само Дюни,Мирамар и УЕЙВ РЕЗОРТ се доближават до тях. Гърция единствено след Атина .Островите и Крит.Но там почивката излиза златна.

# 115
  • Sofia
И ние след двугодишна принудителна пауза, отново мислим за Турция. Няма да загърбим и нашето море, вместо  два пъти в Анталия - през май там, а юли тук. Такива са плановете, да сме живи и здрави да ги осъществим. Simple Smile
Успешни резервации на всички. Simple Smile

# 116
За Гърция - не излиза по-евтино, то няма и как при условие, че цените им са като нашите, но по 2. Просто различен тип почивка.
Турските курорти са ми далече. Не ми се пътува толкова само заради единия плаж, освен ако не разглеждам забележителности, но тях вече съм ги посетила. Hands V

# 117
С цените за нощувки, които обявяват за новия сезон, направо си е същото. За студио ми искат от 150 нагоре и то най-най-евтиното, на което съм попадала. В Гърция искат 70-80 евро. Вярно, че храната е по-скъпа, ама чак пък толкова..... А почивката е несравнима. Поне за пенсии кат мене...Grin дето не обичат тъпканица и шумотевица.

# 118
Soul free, зависи кога и къде почиваш.
Последният път бяхме в края на сезона, около 20-ти септември и беше супер идилия и десетина човека на плажа.
Според информация от домакините - на същото това място до 15-ти септември е фул и туристите няма къде да си сложат хавлията на плажа....

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 23:11 от Скубиду

# 119
С цените за нощувки, които обявяват за новия сезон, направо си е същото. За студио ми искат от 150 нагоре и то най-най-евтиното, на което съм попадала. В Гърция искат 70-80 евро. Вярно, че храната е по-скъпа, ама чак пък толкова..... А почивката е несравнима. Поне за пенсии кат мене...Grin дето не обичат тъпканица и шумотевица.
Ако търсите студио с кухненси бокс без изхранване в "почивка бг" е пълно с такива на цени между 50 и 100 лв.

Общи условия

Активация на акаунт