На море в България 2022 г.

• 76 754
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
Черноморието го загубихме отдавна, поне 10+ години. Трябва само да се погледне Поморие, Слънчев бряг, Равда, Несебър - огромните бетонни квартали, закупени основно от чужденци.....предполагам и на други места, но не съм ги посещавала скоро.

# 271
Чета и други теми в бг мама, не само тази. Гледам новините. Като всички вас. И започвам да си задавам въпроса: Ще се махнат ли украинците от нашето Черноморие или ще сме загубили излаза си на море и без война?
Аз не искам да ходя на почивка редом с украинските бежанци. Верно, навсякъде пишат, че само богаташи са дошли, че икономиката дръпнала много напред от това, но аз просто не искам. Не мога да отида на почивка и да знам, че човекът до мен е изгубил родината си, работата си, домът си. Чоглаво ми е някак, как ще се забавлявам така?!!!!
Само на мен ли ми минават такива мисли през главата или има и други? Как ще се ходи тази година на море и къде?
Е, това вече е прекалено! Що за истерия? Ти с колко хора, които случайно са "До теб" ти се налага да комуникираш? Никой няма да те кара зорлем да говориш с украинци като не искаш.

# 272
За съжаление войната в Украйна няма да свърши скоро, така че трябва да свикваме с присъствието на украинците тук. Хотелиерите искаха да изкарат пари от престоя им, сега се чудят къде да ги местят. Ами те са като всички останали чужденци - какъв е проблема? Гледам ги като минавам покрай един от хотелите в нашия град, където има настанени - децата им си играят, разхождат се в парка. Хора като всички останали.

# 273
Е, това вече е прекалено! Що за истерия?
Еми такава съм си. Минават ми и такива мисли през главата и ги споделям. Не би ми било комфортно да почивам редом с бежанци. С туристи от други страни да, но с хора, бягащи от войната- не.

# 274
Може ли мнение за Лагуна Бийч Созопол. Как е храната, базата, разстояние до плажа.

# 275
Впечатлена съм от някои коментари. Ако в ежедневието си се обвързвате с максимум изисквания - то такава ще ви е и почивката, която планирате. 1. Почиващите с кучета не трябва да имат достъп до хотели, защото след тях в същите стаи ще има настанени бебета; 2. На почивка се ходи на места САМО АКО до хотела има медицински център, за предпочитане денонощно работещ и задължително педиатър. 3. На почивка с МОП и препарати, защото хигиената не е на ниво....4....5.... Защо си разваляте кефа още преди да сте отишли на избраната дестинация??? Вземете си репелент, аналгетик, прахче при повръщане и разтройство, мазило за предпазване от слънце, аспирин и тръгвайте.... Някои отсега са с нагласата, че детето ще се разболее докато са на почивка....е какво очаквате?? Я по-ведро!!! И приятна ваканция!!!
Ако това 91 в името на списващата е набора, то моят е 76.
Та от камбанарията на МОЯ опит ще попиша малко:
За почиващите с куче или въобще животно: ами зависи от самото животно. Дори и малко да е , може да си препиква навсякъде, това нещо как се пере? Други тъгуват, трети са бесни и ядат всичко каквото им попадне. И това че една дама си спи с кучето (и аз спя с мойта котка) не означава, че това е ок за следващия почиващ, защото може да е алергичен. Според мен всеки хотел трябва да си избере политика дали допуска или не домашни любимци, а пък всеки турист си избира дали ще отседне в съответния хотел съобразно оповестената политика. Просто е. Имам куче, котка, риби (особено ценни за ММ, превозвахме едни от Бургас до София като ги купихме , така че транспортирането ни е ясно). Не съм си позволила никога да тръгна с менажерията на море. Особено с кучето, което е един бесен дявол и незнам как ще опазя стаята, външните части на хотела (нямам цветя на двора, изяде и изкопа ги) и хората на плажа - ще бъде едно голямо риене.
Не съм писала , че трябва да се ходи на места, САМО АКО до хотела има медицински център, за предпочитане деноногщно работещ и задължително педиатър. Просто изискването ми е за поне малко от малко читава медицинска помощ. Щото "съм го яла"  в Черноморец -  с повръщащо, дрискащо, изгарящо от температура и обезводнено малко дете не успях да намеря един лекар дори за възрастен такъв, който да го прегледа. Или пък когато "пръстът му опука" на един батут - рабирайте обърнат и гадно сцепен нокът, заради което се наложиха тридневни превръзки.  С дете си длъжен заради самото дете да предвидиш и покриеш максимален брой рискове. Това не е нагласа, че детето ще се разболее, но пък искам да съм подготвена за такава ситуация.
По въпроса с МОП-а и препаратите: от камерерките съм си взимала парцали за под, ако ми потрябват (например синковеца е разлял нещо и трябва да го забърша, банята не се оттича добре или друго подобно). Никога не са ми отказвали. Веднъж в Перлите Приморско решиха докато обитаваме стаите да пръскат с препарат за нашествие от мравки, познайте дали позволих. Ако си взимам МОП и препарати за почивката или ми се наложи да купувам такива, после някой ще ми възстановява пари по резервацията.

За украинците - не ми пречат. Хора като хора. Виждам ги по центъра на София, днес например упътих и се разговорих с една много усмихната украинка. Ама да влизам във филми, че са ни превзели черноморието, или пък аз да не почивам щото те са бедни и нещастни... На мен принципно не би ми се почивала в страна , в която виждам , че местното население е бедно и нещастно и за тях аз съм богата като Крез - такива дестинации за мен са например Индия, Египет , Мароко, Тайван.

# 276
# 277
Пробват се, ако може що да не останат и още една година. Кучето скача според тоягата, вижте си какво правят 90% от емигрантите в Европа

# 278
Препоръчайте ми хотел с топъл минерален басейн , по възможност северното черноморие.
Хотел Сириус в "Св.св.Константин и Елена"  36-38° на минералната вода и е на първа линия на самия плаж.

# 279
Далеч съм от мисълта, че всички украинци са нагли, безочливи и находчиви - намерили мекото на хляба в нашите курорти и искат да седят на хотелче на морето през лятото. Всяко племе си има мърша. Но и нашето правителство изцяло липсва в тази ситуация - няма ясен план, няма ясна комуникация какво се случва, хората седят в неведение и с усещането, че утре може да нямат покрив над главите си и над главите на децата си. Имам чувството, че по отношение на бежанския въпрос в България цари тотален хаос, изцяло липсва стратегия, действията на отговорните лица са хаотични, непремислени, забавени… ужасна липса на професионализъм.
Естествено, и българските медии обслужват нечии интереси - в случая явно да настройват публиката срещу тия гадни украинци, дето искат да седят по хотелите и да муфтят държавата ни, и да им даваме по 40лв и прочие тъпотии. Отделно, българските хотелиери мислеха, че ще намажат в нулев сезон с някакви субсидии - никой не отказва пари. Обаче нещата се проточиха повече, лятото идва, и сметката вече не излиза…

Апропо, на мен не ми пречи да почивам с украинци. Така или иначе миналото лято в хотела ни беше пълно с чужденци, бих казала, че румънците са далеч по-неприятни от руснаци и украинци.

И да, имам изисквания към хотела, затова и си плащам. Почивам в курорти близо до Бургас или Варна, с малко дете съм - ако ми се наложи искам да се кача в колата и за 15-20мин да съм в голям град с нормална болница, лаборатория, специалисти. Никога, никога не съм носила почистващи материали със себе си, освен шише спирт за избърсване на санитария в банята. И неща нужни за хигиената на детето. Моп и доместос у дома.

# 280
Естествено, че ще искат да останат в хотелите. Вие няма ли да искате? Сама жена с дете, дошла от майната си с един куфар, останала най-вероятно без дом и работа, с адски несигурно бъдеще. Тамън са свикнали и хайде пак къде, какво ще правят. Не са виновни бежанците, а безхаберната държава и алчните хотелиери. Ако българите бяхме на същото положение, по-силно щяхме да ревем да останем, нека не се лъжем.

На мен украинците не ми пречат. От Варна съм, около нас живеят, по площаки всеки ден срещам. Хора като хора, нито са нагли, нито са шумни, нито носят калашници, нито пеят нацистки песни и т.н. безумия, които се пишат и говорят. Нито са в дрипи, нито просят, нито изглеждат нещастни и окаяни (само те си знаят какво им е). Ако не чуеш, че говорят на друг език, няма и да ги различиш в тълпата.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 08:38 от Ели-Мели

# 281
Скрит текст:
Имаме имот в този район, поне десетина жени минаха да питат, дали ще им дадем под наем, притеснени са, че ще ги извадят, обаче не искат на друго място, край морето им харесвало.
В Слънчев бряг в момента имало над 20000 украинци, колко над нямам представа, но се виждат че са доста. Около РПУ е задръстено с техни автомобили, регистрирт се явно. Въобще не виждам къде ще ги настаняват след 31 май. В някои хотели вече има смесени с първите англичани. Хотелиерите се притесняват, че ще има лоши отзиви от туристи, защото украинците не са на почивка, те живеят в хотелските стаи, перат, простират, носят торби от супермаркетите и готвят по стаите. Кой турист иска хотелът му да прилича на център за настаняване? Външен наблюдател съм, ама това се вижда с просто око. Патова ситуация, както се казва, всеки сам да си прецени.

# 282
Много разводнихте темата. Пишете по същество.

# 283
Не мисля, че се разводнява темата, защото такова море ни очаква в България това лято. Не можем да се правим, че ги няма бежанците, че няма проблем. Освен това си мисля, че отзиви от морето и курортите по тази тема биха били полезни на хората от другите части на България, да си направят що-годе преценка за ситуацията.

# 284
Не мога да отида на почивка и да знам, че човекът до мен е изгубил родината си, работата си, домът си. Чоглаво ми е някак, как ще се забавлявам така?!!!!

Не са читави хора, друго трябва да мислиш(се притесняваш) като си до тях, не какво са загубили.

Петел, пловдив24 и марица са сайтове, които са ми в блок листата Wink

Общи условия

Активация на акаунт