На море в България 2022 г.

• 76 739
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
Скрит текст:
Имаме имот в този район, поне десетина жени минаха да питат, дали ще им дадем под наем, притеснени са, че ще ги извадят, обаче не искат на друго място, край морето им харесвало.
В Слънчев бряг в момента имало над 20000 украинци, колко над нямам представа, но се виждат че са доста. Около РПУ е задръстено с техни автомобили, регистрирт се явно. Въобще не виждам къде ще ги настаняват след 31 май. В някои хотели вече има смесени с първите англичани. Хотелиерите се притесняват, че ще има лоши отзиви от туристи, защото украинците не са на почивка, те живеят в хотелските стаи, перат, простират, носят торби от супермаркетите и готвят по стаите. Кой турист иска хотелът му да прилича на център за настаняване? Външен наблюдател съм, ама това се вижда с просто око. Патова ситуация, както се казва, всеки сам да си прецени.
Че на кой не му харесва по морето (генерално)? Топло, приятно, за децата е супер… но проблемът не е в хората, а в държавата - пълен батак е ситуацията! Но, из страната има достатъчно ведомствени сгради с добри условия. В крайна сметка да им предлагат настаняване, а те, ако държат да са на море, да търсят на свободен пазар и това е. Друго не се сещам. Много ужасна ситуация. Не знам какво ще стане.

# 286
  • В.Търново
Аз ви писах по-рано, че ще има пороблем с украинците и хотелите. Сега гледайте как се отказват резервациите на българите.

# 287
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз ви писах по-рано, че ще има пороблем с украинците и хотелите. Сега гледайте как се отказват резервациите на българите.
Да,  plovdiv24 е много достоверен източник на информация...

# 288
https://www.standartnews.com/biznes/ukraintsite-sviknali-s-khote … atoto-492334.html
По същата тема и в друго издание. Едва ли е измислица.

# 289
  • В.Търново
Да,  plovdiv24 е много достоверен източник на информация...
Още вчера даваха интервюта на представители на хотелиерския бизнес по националната ТВ. Въобще не е слух.

# 290
Реално погледнато статията на двата сайта е една и съща.
Предпочитам украинци пред пияни англичани и нахални румънци. Аз специално с украинки ще имам огромна тема на разговор - гоблени, те почти всички шият, при тях това е нещо като национален култ. Няма да ми е скучно.

# 291
Няма как да си си загубил дома, да не знаеш бъдещето на собствената си държава какво ще е, да не знаеш близките ти, които са в Украйна, как оцеляват, а ти да си на морето (и не само), със скъпата кола, скъпите дрешки и да вървиш с едно самочувствие .. 😳 Това е по-тъжно.
Но, разбира се, мен никой не ме пита, моето мнение е без значение, а и тази тема за украинците е много много дълга и мненията ще се различават.
Нека просто да се придържаме към темата за тазгодишното море, доколкото можем🤗☀

# 292
  • There I was on a July morning
Има варианти да се реши проблемът с бежанците. Дали ще ги прехвърлят във ведомствени бази, в центровете за настаняване на бежанци в градовете, или в незаети хотели - това е задача и приоритет на правителството и дано да измислят приемливо за всички решение.
Естествено, че не можем да се съобразяваме само с техните желания. Който има претенции и възможности - би могъл да си намери квартира на собствени разноски.
На мен никак не ми пречат и не ме смущават. Hands V Това са достойни хора в бедствено положение и мисля, че е нормално да им помагаме с каквото можем.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 19:50 от Скубиду

# 293
  • Пловдив
Мен пък ме дразнят и са супер нахални поне това което виждам в Пловдив.В началото ги съжалявах но вече не.И не искам да почивам в хотели с тях.Аз да дам торба с пари за почивка а те да ползват същото нещо безплатно.И на нас българите в тия времена не ни е леко за да мислим и за тях .

# 294
  • There I was on a July morning
Те със сигурност не получават и няма да получават колкото и ти. Нито ще са на ОИ, нито ще имат чадър и шезлонг на плажа и т.н.
Иначе никой не те кара ти лично да мислиш за тях, има си международна политика за бежанците и най-малкото сме длъжни да им даден подслон и прехрана.
Скрит текст:
Работя в голяма международна фирма и украинските колеги с риск за живота си не са спрели да  изпълняват служебните си задължения. Помагаме им - на тях и семействата им от много държави, най-вече полските и колегите от Западна Европа,  без да мрънкат и да се оплакват.
А тук за няколко хиляди бежанци голям проблем настана.

# 295
Случка от преди два дни на бензиностанция в Бургас, украински гражданин почва да вика и крещи на момчето, което зарежда, че те са с предимство и той не може да чака, тръгна да го рита . Личното ми впечатление е че са много нагли, и си мислят, че всички сме длъжни да се съобразяваме с тях. В МОЛа те бутат и блъскат, аз няколко пъти направих път на майки с малки деца- няма благодаря, едната почти ми мина върху краката с количката. В Лидл една около 60 годишна ме изблъска от хладилната витрина и почна да вади храна и да я оставя извън нея.

# 296
  • Сф
И аз не ги обичам отпреди. От тях може да се отървете единствено с руския манталитет 😜 на империалист.
Един път си купувах шпроти и не помня какво и изрично казах, че не искам да са украински. ( По съвсем други причини ) но продавачката в Березка, веднага се засегна( сигурно беше украинка)и каза- О, вие имате принципи? Аз злобно просъсках- разбира се, вие какво и за коя  си мислите??? Веднага се сниши...😂
Та , безкомпромисно с тях. Като тях. Иначе не става .
Моето дете ще ходи на лагер в Слънчев бряг, юли. Да видим. Ако стане много напечено ще замина и аз около района , да съм наоколо , да ми е спокойно.

# 297
Странен ми е двойния аршин-преди години приехме бежанци от Сирия-бяха настанени в общежития. Сега от Украйна-те също са бежанци. Настанени са в скъпи хотели. Нещо повече-настаняват ги в скъпи хотели/ казаха ми, че искали всеки ден да им се сменя спалното бельо/ . Сега  ги настанят във ведомствените бази, с което решение децата на България не могат да отидат да почиват. Аз не мисля, че това е нормално. Не коментирам факта, че много от тях имат имоти в Гърция, които дават под наем и живеят безплатно в България

# 298
Здравейте. Мислим тази година за пръв път от 8 години да изневерим на любия Несебър и се насочихме към Созопол. С дете на 3 годинки сме и съм пред дилема. Искаме да сме на плаж Каваци, а през останалото време разходки в Созопол. Дилемата е къде да спим. Като знам как рано сутрин се заемат всички места по плажа там както и паркоместата май е добре да спим на каваците,а после палим колата и до Созопол. Ако може някой да ме ориентира къде да се насоча, ако има хотел със шезлонги на този плаж? Изобщо всякаква информация ще ми е от полза.

# 299
Здравейте. Мислим тази година за пръв път от 8 години да изневерим на любия Несебър и се насочихме към Созопол. С дете на 3 годинки сме и съм пред дилема. Искаме да сме на плаж Каваци, а през останалото време разходки в Созопол. Дилемата е къде да спим. Като знам как рано сутрин се заемат всички места по плажа там както и паркоместата май е добре да спим на каваците,а после палим колата и до Созопол. Ако може някой да ме ориентира къде да се насоча, ако има хотел със шезлонги на този плаж? Изобщо всякаква информация ще ми е от полза.
Ето този комплекс има чадъри и шезлонги на плажа. https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-griyn-layf-biych-r … t-kavacite-19632/
Имайте предвид, че в самия Созопол паркирането е кошмар, а пък вечер на Каваци няма какво да правите. По-добре е да се настаните в града в близост до централния плаж. Миналото лято имаше много добри отзиви от централния плаж.
Може да погледнете темата за Созопол.

Общи условия

Активация на акаунт