На море в България 2022 г.

• 76 592
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ако някой се интересува, пускам един хотел за който ми дадоха прилична цена - около 210 лева ( 2ма с две деца) за ОИ , през юли
https://www.booking.com/hotel/bg/avliga-beach.en-gb.html?aid=356 … p;type=total&
Има и друг Фламинго хотел в курорта, този е на първа линия и отзивите са горе-долу прилични
Не сме били в него и нямам никакви лични впечатления, но не "взех" тази оферта понеже е за двойна стая, а търсим задължително апартамент. Но ако някой се интересува да е до плажа.... може да погледне, имат и само със закуска и вечеря, паркинга е платен... като навсякъде в курорта Cry

# 661
PureLove, Мъфин, къде мога да направя резервация и да видя цени? Това, което намерих през букинг излиза солено.
Аз по-назад май писах, че наемах през частно лице за 130 евро на вечер. Това е цена при дългосрочно наемане (цял сезон). За късо ще е по-висока. Ако не се лъжа беше 210 евро на вечер.  Апартамента е тристаен с фантастична морска гледка. В комплекса обаче се отдават поне 7-8 по- малки апартамента. Някои са студия, а други двустайни. Повечето гледат към паркинга, но има 3 с частична морска гледка. Цените в комплекса не са ниски, но пък и няма много други места с такива условия. Мястото е фантастично. Това е един от най-хубавите плажове не само в България, но и в Европа.

# 662
Повтарям си поста и тук и специално поздравявам, този или тази, който или която ме упрекна, че съм нямал време да напиша отзив.
Днес времето е никакво и си пуснах лаптопа.....

Дълъг и отегчителен неутрално-позитивен отзив:

Топола Скайс

Скрит текст:
Не ти харесва - игнорирай, отне ми доста време, все за някого ще е полезен.
Благодаря !

Като за начало за мен/нас - неутрален отзив, за пристигащите за първи път - позитивен.

Сравнявам с посещението ни по време на Ковид пандемията. Сега рестрикции няма, но и подобрения няма.

Защо избрахме точно този комплекс, пред другите ?
Имахме семейни празници, 5 поредни дни - имен ден, 3 рождени дни, годишнина, празник на детето (нищо, че вече са големи Simple Smile  )
- аквапарк, който отваря след нашето посещение - напълно бяхме наясно и това не повлия на оценката ни
- екшън парк
- отопляеми басейни - предвид променливото време си е екстра
- охраняем паркинг
- ZIP Line - отделно е от хотела
- плаж Адора  и чувството, че не си в България
- защото комплекса е отворил преди месец, всички знаем, как е в първите дни

1. Паркинг - безплатен и голям и паркинг.
Влиза се след бариера и проверка за налична резервация.

В крайната му част си личи, че асфалта е по-тъмен, според мен са разширили с цял един ред паркинг, което е плюс. Сега е празен, както и комплекса, да е имало около 20 автомобила.

2. Рецепция - премахнали са " Ковид" преградите. Този път бяха любезни.
Настаниха ни в 11, гривните дадоха в 14.00, защото мамалигите и бай Ганьовците, ще вземат да идат на обяд и ще ги набутат Simple Smile

3. Апартаменти - настаниха ни в "блок" D.
Чист, голям, апартамент, с 2 бани с вани, 2 спални, хол, бокс, помещение със сушилник. Страхотен апартамент, с всичко необходимо и голяма тераса.

4. Басейни - с разочарование установихме, че подгряват само малкия басейн(първо разочарование).
Една от причините да изберем Топола Скайс пред Невис примерно. То пък уцелихме страхотно време и басейните се стоплиха. И все пак, дори с малкия си е екстра да си пиеш питието до полунощ и да се плацикаш в топла вода.

4 басейна - основен, между апартаментните сгради (не съм го снимал), отопляем и инфинити басейн.

Не мога да не отбележка, колко мръсен беше основния басейн(второ разочарование), въпреки усилията на персонала да го чистят.

5. Екшън/въжен парк - посещавахме го всеки ден, младежите бяха различни и много любезни/учтиви, говореха на Вие. Дребни неща, които забелязвам веднага.

Работното време е до 17.00, но реално е до 16,30-40.

6. Барове - лоби бар, пул бар. На междинния басейн не работеше.
Пул бара е с работно време до 17.00
3 поредни дни младежите затваряха ~16,30, къ да е и те хора, изморени са, все пак хотела отвори на Великден, преди цели ~31 дни.
Лоби бара работи до 23 или 00.00, не обърнах внимание.

И една вметка от името на моята половинка:
"Половинката ми беше рожденик, отидох в лобито с идеята да му поръчам коктейл и да му го занеса на басейна.
За моя изненада, не можаха да ми продадат коктейл. Като натъртих, че ще си го платя. Трябвало да сме гости на хотела, ами ние бяхме ! Да, но сме нямали гривни още. А ценоразпис има, алкохол, който не е към инклузива също има. Потърсих управител - нямаше, казах вече леко изнервена, че искам коктейл, който ще си платя и ако ще и на другия ден да ми го таксуват. Бармана отиде говори с отговорник рецепция, дойде и ми каза, че не можело.

Хубава работа, но българска.

Другото, което искам да отбележа е, че не всеки път има отиват гости с 3 поредни рождени дни.
На много места са ни изненадвали приятно, но тук нищо, въпреки че вкарват егн-тата в системата им."

6. СПА център.

Точно до отопляемия басейн, има сауна и парна баня. Работещи през цялото работно време, топли, без икономии. Имало и солна стая, която според ТА ни е включена в цената, но за нея никой нищо не ни каза, а и решихме, че не ни интересува. Предлагат и масажи.

7. Ресторант.
Не съм го снимал, приятна обстановка, с лятна тераса, на която може да се наблюдава залеза.
Нещо климатизацията не беше пусната в оптимален режим.

7.1 Напитки
Уиски Савой, мастика Карнобат, бяло и червено вино. Розе няма, за нас това е огромен минус.
Сокове от машина - прекалено сладки, което е по-добрия вариант, винаги можеш да си го разредиш с вода.

7.2. Храна
Евтини хотелски (да не използвам друга дума) номера, изкарат нещо, свърши и го заместват с друго.
Ако на комплекса бих дал 4 * на ресторанта и храната - твърдо 3

Най-добре беше откъм салати и зеленчуци.

От месата - свинско и пилешко. Преработваше се храна до 3 пъти. Имахме в компанията бивш готвач  в хотел и това беше негово мнение.

От морските дарове - миди всеки ден. Като единия ден бяха чисти, другия с ориз.

От рибите - преобладаваща скумрия. Един път представена като скумрия, на следващия ден като Сафрид.
Е такъв сафрид не бях ял Sweat Smile

Румънците най-много недоволстваха от сафрида Grinning

Другата риба беше Тилапия, която в най-добрия случай беше хек, дано да не е била Пангасиус.
Имаше и маринована риба. Липсваха за вечеря - мезенца, такива имаше за закуска. Имаха не лоши разядки, с отново объркани етикети.

Макаронени запеканки със сметана. Грах със свинско, като цяло тежки зимни ястия. Наденички.
Руло стефани, изклюичтелно солено, което също не е случайност Wink

Чушки бюрек, които като свършат сменят чушките с тичкички, но етикета не се сменя.

Храна има много, никой гладен няма да остане, но е много посредствена.

Десерти - доста слабо, сладки и разни рула/мини тортички, тарталети, абсолютно безвкусни, колкото да се отбие номера.

Плодове - ананас, портокали/грейпфрут, киви, банани.

Сладолед.

7.3 Следобедна закуска - потресаващо мазна и безвкусна баница от закуската + сладки.

Има десетки по-малки хотели, от които имат да се учат за поднасяне и качество на предлаганата храна.

За разлика от преди сега няма ковидчо и не остават опашки по 20-30 метра, стигащи по стълбите за ресторанта.

8. Анимация Такава липсва. Всъщност има един чичко, който събира децата за по 1 (една) игра и толкоз, а и мини диско за най-малките.
Преди имаше пандемия, сега пандемия няма, имат чуден амфитеатър:

какво чакат, отвориха преди месец и нещо ?

Сега се сетих, че няма и музика на басейна. В първия ден (делничен )имаше наистина малко хора, но на втория ден се напълни.

Една снимка преди 2 години:

9. Аквапарк - отваря врати на 15 Юни

Не е никак зле Simple Smile

10. Zip line - https://www.topolaskies.com/zip-line

35лв/човек, не влиза в цената на нощувките, заслужава си !

11. Плаж
Хотела няма "собствен" плаж. Има 3 варианта за стигане до плажа (Адора бийч):
- по стръмна екопътека
- с микробусен "шътъл" , има разписание
- с личен автомобил, това е и варианта, който избрахме, защото ходихме рано сутрин до към 13.15, за да хванем обяда. Следобед на басейните, аз така или иначе си имам правило преди 12 да не пия Joy

Има бийч бар, който НЕ е към хотела и все още не работеше, въпрос на дни.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Изкарахме си добре, на децата им беше скучно и не ни оставиха на мира с питие в басейна.

Малко общ снимков материал:

п.с. пропускам катерушки пред основната сграда за малки деца, футболно игрище и малка площадка зад екшън парка с пързалки за малки деца.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 16:23 от aiwabg

# 663
  • София
Препоръчвам Несебър. Ако обичате разходки и забележителности Несебър е по-добрият вариант. И откъм цени също. Доста повече ресторанти,достъпни за всеки. И плажът им е по-добър-с плитко и тихо море. Но това е според мен.Където и да изберете, ви желая хубава почивка!
И двата плажа ли са хубави на Несебър - и южен и този който го двързва със слънчев бряг?Кой е една идея по-хубав за Вас?

# 664
Aiwabg, това вече е друго нещо. Страхотен, обективен и много полезен пост. Надявам се разбираш, че този пост създава съвсем друго впечатление спрямо първоначалната ти недомлъвка. Още веднъж браво за изчерпателното и полезно описание.

# 665
Здравейте, някой да има отзиви за Кранево? Никога не сме почивали там, дали плажът е хубав? Flowers Palm Tree

Плажа е перфектен - като на Албена - ситен пясък и плитко море. Миналата година в началото на Август беше спокойно на южния плаж, но на северния и на Албена имаше червен флаг 4 дни подред. В силен сезон е голяма гъчканица и след 9 часа е "кърпа до кърпа". Има зони с чадъри и шезлонги само за хотели, но има и свободни зони - зависи в коя част ще изберете да се настаните.

# 666
Много ми хареса постът със снимките и подробното описание. Мисля, че сте си изкарали добре, защото пълна идилия никъде няма. Това да не ви намправят малък жест за нито един от рожденните дни обаче е колкото типично за българските хотелиери, толкова и тъпо. Кога ще се научат нашите да бъдат търговци един господ знае.

# 667
  • Sofia
PureLove, Мъфин, къде мога да направя резервация и да видя цени? Това, което намерих през букинг излиза солено.
Аз по-назад май писах, че наемах през частно лице за 130 евро на вечер. Това е цена при дългосрочно наемане (цял сезон). За късо ще е по-висока. Ако не се лъжа беше 210 евро на вечер.  Апартамента е тристаен с фантастична морска гледка. В комплекса обаче се отдават поне 7-8 по- малки апартамента. Някои са студия, а други двустайни. Повечето гледат към паркинга, но има 3 с частична морска гледка. Цените в комплекса не са ниски, но пък и няма много други места с такива условия. Мястото е фантастично. Това е един от най-хубавите плажове не само в България, но и в Европа.

Тези цени само за нощувка ли са? Ако да са доста високи, предвид че отсреща през пътя в Грийнлайф може да се намери апартамент с две спални за 140-150лв на вечер, същият плаж, широко, басейни прекрасни, също детски площадки. Дори да добавим цена на чадъри, пак излиза доста по-скъпо с разлика гледката.

Пп. Само давам втора идея за същия плаж, далеч съм от мисълта кой къде да си харчи парите

# 668
  • София

Тези цени само за нощувка ли са? Ако да са доста високи, предвид че отсреща през пътя в Грийнлайф може да се намери апартамент с две спални за 140-150лв на вечер, същият плаж, широко, басейни прекрасни, също детски площадки. Дори да добавим цена на чадъри, пак излиза доста по-скъпо с разлика гледката.,

Пп. Само давам втора идея за същия плаж, далеч съм от мисълта кой къде да си харчи парите

Края на август и началото на септември, бяхме  на плаж до така прехваления апартхотел.  На паркинга имаше  5-6 коли и горе долу в толкова помещения си личеше, че има "живот". Басейна е над ресторант или може би бар и след 12 ч. е в тотална сянка. Може би защото е ню-ню имаше около 10 шезлонга около него.
Загледах го защото за 2-3 дни почивка в нищото би ми харесал, но за "нищо"  дори и 130 евро не бих дала.

# 669
  • под тепетата
Aiwabg, конната база не работеше ли или те са към Калиакрия?

# 670
Към Калиакрия.
Пробвахме веднъж в Албена и не е за нас Simple Smile

# 671

Тези цени само за нощувка ли са? Ако да са доста високи, предвид че отсреща през пътя в Грийнлайф може да се намери апартамент с две спални за 140-150лв на вечер, същият плаж, широко, басейни прекрасни, също детски площадки. Дори да добавим цена на чадъри, пак излиза доста по-скъпо с разлика гледката.

Много благодаря за предложението. В Грийнлайф гледахме къща срещу басейна. Двете места нямат нищо общо като усещане. Коренно различни са. В Пясъчна Лилия се чувствам като на див плаж. Виждам само дюните и морето. Уникално е. Вечер след ресторанта прекарваме по два часа на терасата. Страхотна идилия. За мен е много важно когато погледна от хола или терасата да виждам само море или зеленина. В случая апартамента, който наемаме е ъглов и виждам и двете. Грийнлайф е със страхотно съотношение цена/качество. Според мен е много добър избор. Горещо препоръчвам. С паркирането е малко сложно, но пак казвам, че за цената си е супер.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 22:12 от Мъфин

# 672
  • Sofia
Това, на което държим е хубав плаж и паркинг (включен в цената по възможност). Лошото е, че не намерих нищо под 3300-3500 лв. и то за двама. Вярно е, че гледам за десет дни в началото на юли, ама все пак.. Чадърите и шезлонгите отделно, и за тях около 25-30 лв на ден. Както е тръгнало "златна" ще излезе тази почивка. 🙄

# 673
  • В.Търново
Ако някой се интересува, пускам един хотел за който ми дадоха прилична цена - около 210 лева ( 2ма с две деца) за ОИ , през юли
https://www.booking.com/hotel/bg/avliga-beach.en-gb.html?aid=356 … p;type=total&
Има и друг Фламинго хотел в курорта, този е на първа линия и отзивите са горе-долу прилични
Не сме били в него и нямам никакви лични впечатления, но не "взех" тази оферта понеже е за двойна стая, а търсим задължително апартамент. Но ако някой се интересува да е до плажа.... може да погледне, имат и само със закуска и вечеря, паркинга е платен... като навсякъде в курорта Cry
Май не сте вкарали децата, за това ви излиза по-ниска цена. И не е ол инклузив , а полупансион.

# 674
  • София
Май не сте вкарали децата, за това ви излиза по-ниска цена. И не е ол инклузив , а полупансион.
Офертата не е през букинг, беше през Global Tour. Пуснах запитване. Ясно пише в отговора че е двойна стая, ОИ, двама с две деца. Не съм питала повече, щото двойна стая не ме устройва. Пък и се навихме на друго междувременно. Но това ми пратиха срещу запитването, повече не знам Thinking  Цента ми се стори читава, затова я споделих

Общи условия

Активация на акаунт