Искам първо да попитам Д-р Даниел Ставрев дали води женска консултация по ЗК? И ако да - кога мога да се запиша, 6г.с рано ли е?
Другия ми въпрос е свързан с болничния.
Тази седмица бях на преглед, Д-р Ставрев ми потвърди, че съм бременна и другата седмица трябва да отида, за да чуем сърчицето ❤
Помолих за болничен, той ме изпрати в 5-ти кабинет при някаква акушерка, която се занимавала с болничните. Въпросната акушерка беше меко казано нелюбезна и груба (но няма да изпадам в подробности) и ми отказа болничен, понеже още не сме чули сърцето, и ми обясни че в 11 г.с е най-добре да се пусне болничен.
Конкретния ми въпрос е - другата седмица като чуем сърцето (ще съм 6г.с) дали вече ще мога да получа болничен или пак ще е рано?
Благодаря ви предварително!
Нормално е да ви откажат болничен преди установяване на пулс. Това, което можете да направите към момента е да помолите ОПЛ да ви издаде болничен лист с друга диагноза (най-често ОВИ) за максимум 14 дни, а вече след установяване на сърдечна дейност (възможно е да не е точно в 6 г.с) можете да бъдете насочена към ЛКК.