АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 138
  • 785
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,
Въпрос към момичетата, които се следят на ЖК по НЗОК в Селена- искат ли ви допълнително заплащане към редовните прегледи?
Вчера бях на редовния си месечен преглед по НЗОК (бременна съм в 6-я месец) и ми поискаха да заплатя 45 лв допълнително?! Вдигнах една олелия на регистратура и ми излязоха с обяснението, че това били нови разпоредби?!

Да, винаги доплащах 50 лева на преглед.

# 361
  • Асеновград
И аз винаги доплащах по 40лв за прегледа при Д-р Петрова. Трябва да питате лекаря, аз така и не питах и се преместих другаде. Отделно си плащах за изследванията които също ни се полагат всеки месец от ЗК или през месец.

# 362
Къде се преместихте? И как е на другото място? Simple Smile

И аз винаги доплащах по 40лв за прегледа при Д-р Петрова. Трябва да питате лекаря, аз така и не питах и се преместих другаде. Отделно си плащах за изследванията които също ни се полагат всеки месец от ЗК или през месец.

# 363
  • Асеновград
При Амалиев на частно и при друга лекарка по ЗК заради болничните в моя град. Повече от доволна съм.☺

# 364
Винаги плащам, последно 60, преди беше 50. Това е заради ехографът. По ЗК се полагат 3 през цялата бременност,  а те гледат на всеки преглед. Аз съм се отказала да им търся сметка какво и защо, просто не виждам смисъл ...

Здравейте,
Въпрос към момичетата, които се следят на ЖК по НЗОК в Селена- искат ли ви допълнително заплащане към редовните прегледи?
Вчера бях на редовния си месечен преглед по НЗОК (бременна съм в 6-я месец) и ми поискаха да заплатя 45 лв допълнително?! Вдигнах една олелия на регистратура и ми излязоха с обяснението, че това били нови разпоредби?!

# 365
  • до най-прекрасния мъж
Имате право на 2 или 3 ехографа за цялата бременност, които са безплатни. Всички други прегледи се заплащат и така си е по разпоредби на НЗОК. Потърсете в нета има много инфо какво се полага по каса. И аз съм доплащала. Следях се на 2 седмици, заради рискова бременност над 35 г. Докторът ми пускаше изследвания безплатно, каквото се полага, но и много съм си платила, които е било необходимо да се следят по-често.

# 366
1950лв + 21лв тест за covid платих миналата седмица

Аз разбрах че има увеличение на секциото на 1950лв, но не съм сигурна. Ако някои има по достоверна информация да пише.

# 367
Ами нормално,то всичко се увеличава с всеки изминал ден.

# 368
Мерси за отговорите 🙂 До сега не са ми искали нищо допълнително, а това ми е втора бременност която следя там ро НЗОК и ми се стори странно… Явно вече таксуват ехографа като допълнителна процедура.

# 369
Проверете на какво имате право по НЗОК, както са ви писали и по-горе. По принцип имате право на два ехографски прегледа, а ако сте рискова бременност на три. Имате право и два пъти на изследвания на кръв и урина. Мисля, че и направления за други специалисти, ако имате нужда. Всичко останало се заплаща.
Не е нужно да се вдига "олелия", а да сте наясно кое колко струва. Можете да питате лекаря си или на регистратура. И нямайте очаквания за безплатно гледане на ехограф. Това го правят в някои държавни болници. Селена не е такава.

# 370
  • Пловдив
Актуална информация от днес - 1950 и 21 лв за ковид, при нормално раждане. Цената явно е увеличена, което не ме изненадва. Всичко расте за съжаление, а иначе са безкрайно любезни, поне за сега.

# 371
На фона на софийските болници все още е евтино, като се има предвид наплива на пациенти и голяма територия, която обслужват.

# 372
Еее стига де, през 3 месеца ли ще я вдигат. Съгласна съм, че живеем в такива времена, но не очаквах още едно поскъпване тази година. Аз и миналото едва преглътнах, че беше голям скок, сега отново. Жалко...може да си променя решението в 9-тия месец, колкото и да ми се иска да родя там, но до юли кой знае колко ще стане. Благодаря за информацията.

# 373
Точно.. Аз също доста се позамислих..

Еее стига де, през 3 месеца ли ще я вдигат. Съгласна съм, че живеем в такива времена, но не очаквах още едно поскъпване тази година. Аз и миналото едва преглътнах, че беше голям скок, сега отново. Жалко...може да си променя решението в 9-тия месец, колкото и да ми се иска да родя там, но до юли кой знае колко ще стане. Благодаря за информацията.

# 374
  • Асеновград
То нямаме и много избор според мен, ако говорим за частни болници, от Торакс не чувам много добри отзиви, а другите даже не ги знам. Най-вече заради лекарите ходят там жените според мен. И аз не изгарям от желание да съм в Селена, но там ще родя колкото и да вдигнат цената, защото моя лекар само там изражда. Не че е лошо, просто наистина всичко поскъпва всеки изминал ден, и мисля че ще продължават да увеличават цената с по 100лв уж да не се усети, докато не стане поне 2300-2500...

Общи условия

Активация на акаунт