АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 184
  • 785
  •   1
Отговори
# 540
Родих скоро в Селена,посредством секцио, операцията и екипа бяха добре. Пускат ти система за оводняване, преди самата операция, след което те привеждат в операционна, сядаш на масата слагат ти анестезия, за спинална упойка говоря. Не се усеща нищо, първо слагат местна анестезия на мястото на което ще поставят самата спинална упойка. Питах дори анестезиолога дали е това, защото нищо не усетих. Започваш да усещаш затопляне на краката, поставят ти катетър, също нищо не разбираш. И самата операция започва, 3 мин. по-късно и вече бебето е извадено. Умишлено е така, за да не достига анестезията до кръвотока на бебето. След което около половин час те шият. На мен лично ми стана много лошо и ми се гадеше, през по голямата част от операцията, но може би зависи от организъм. Тук чета, че и при други се е получило така. След което се почиства влагалището и от личен опит мога да кажа, че това е един много полезен момент от операцията, защото нито тече по 6 седмици, нито пък е нещо толкова обилно. Мога да сравня с цикъл, дори цикъла ми е по-обилен. Цялата операция е 50 мин,ако няма разбира се усложнения. След което те привеждат в стаята ти или в реанимация, зависи как е протекло всичко. Аз си бях в стаята. Мога спокойно да кажа, че няма от какво да се плашите като операция болка почти няма, после възстановяването е кофти. Първите 12ч си с катетър и те държи упойка и нищо не усещаш. От там на сетне 2-ри и 3-ти ден е тогава наистина е болка. Лошото е, че обезболяването не е особено на ниво.Слагат един парацетамол, които далеч нищо не обезболява. Това според мен е недостатък,защото ако искаш детето при теб,е обезболяващи ти трябват със сигурност. Но не слагат нищо сериозно. И едва чакаш да се прибереш.Ще споделя и впечатления от базата като цяло. Стаи-прилични, храна-ужасна(за 5 дни престои, само веднъж донесоха нещо вкусно), персонал има хора които си вършат съвестно работата, но повечето не са такива,посещава те кардиолог, които на всички родилки обяснява едно и също, че имате шум на сърцето и трябва много внимателно да ви проследи и да ви прегледа-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Преглед при ортопед за бебето-70лв,като ти казват, че детето е добре и ти показват ЕДНО УПРАЖНЕНИЕ да си го правиш вкъщи. Бях поискала да определят кръвната група на детето-не се случи до самото изписване.Бях го заявила още щом родих. Епикризи и болнични  чакаш и не са готови на време. Имаш право на 2 прегледа за майката и бебето които не се осъществяват никога, защото когато попиташ ти казват часове няма или доктора е в отпуска. Чудесно оправдание, все едно и също за всеки момент. От всичко до тук написано мога да обобщя, че за тези пари мога да раждам където и да е в страната, а  обслужване не отговаря спрямо цената.

# 541
Подкрепям горното мнение, но с уточнението, че ако си поискаш обезболяващи, ще ти дадат. Слагаха ни системи с Дексофен, а док ме беше предупредил да си нося свещички Профенид, които така си останаха.

# 542
  • до най-прекрасния мъж
Аз бих се съгласила с негативите само в частта с прегледите. Наистина, успях да запиша час само за един преглед за дъщеря ми и то не за лекар, който исках. Още в деня на изписването всичко беше заето.
За обезболяването аз също не съм съгласна. Слагаха системи и беше ефективно. Свещички даваха също, но моите така си и останаха. Системата отпускаше в късния следобед, но тогава вече си се движил повече и има лека поносима болка. На ден 4 на изписването бях без обезболяване, на ден 3 също, но си имаше болка. Аз така пожелах, иначе слагаха и системи, даваха и Профенид.
За храната - въпрос на вкус, аз си вземах супи, за мен бяха вкусни и винаги ги носеха топли. Само от закуската има какво да се желае, но за болница е повече от добре.

# 543
Писала съм преди, обезболяват след секциото първия ден, от втори нататък при нужда. Втория ден е много гаден, когато пуска упойката, аз имах ужасни контракции, разревах се, че не мога да мръдна, бяха ми оставили свещичка само.
Щом ви боли настоявайте за система, свещичките при силно болки не помагат особено.

Полагащите се два прегледа за детето  - единият е излишен. Ако държите на прегледа при педиатър запишете час веднага при изписване.
Останах с впечатление тук, че  повечето им е безполезен и ненужен.
Заведох децата на един преглед.

Много пъти сме коментирали, че недостатък е след като изпишат детето и веднага се наложи спешна консултация, дори за нещо дребно, отказват педиатър, нямат платен кабинет и се започва лутане и обикаляне с няколко дневно дете.

За цената, не е  малка за стандарта на живот в България, но като ги гледам софийските болници са с над 1000лв отгоре, някои и двойни цени сравнено. Не бих ги платила за малко повече лукс по мои разбирания и по- разнообразна храна, при условие, че съм избрала лекар в Пловдив и болницата има нужната неонатология.

# 544
Във връзка със спешните педиатрчни прегледи след изписване, аз пък имам съвсем скорошен позитивен опит. Родих преди 2 месеця. 5 дни след изписване се ошашкахме, че бебчето не се изхожда. Беше неделя вечер, приеха ни веднага за преглед от дежурния педиатър.  Млада и много мила докторка ( мисля, че каза, че се казва д-р Шевкет или подобно) прегледа малчо, успокои ни и му изписа капчици. Не ни взеха никакви пари. В последствие се възползваме и от 1 педиатричен преглед около 40тия ден, понеже се обадих 3 седмици след изписване и нямаха часове. Не съм очарована от прегледа, но мисълта ми е, че проявиха гъвкавост и не ни отказаха преглед, понеже няма часове. Може пък да четат форума и индиректно да са приели обратната връзка тук Simple Smile

# 545
Момичета, имаше ли сешоари в стаите, че не помня.
И има ли препоръки по късо или дълго ръкавче да става изписването?

# 546
В моята стая нямаше сешоар, носих си. Никой няма да ви държи сметка, за това какво с какво сте решили да бъде облечено детето на изписването.

# 547
  • до най-прекрасния мъж
Сешоар имат, дават при поискване.
За дрешките - аз занесох всякакви и на място се реши как да е облечено бебето. Нашата е декемврийче, беше с боди с дълъг ръкав, ромпър и увита в плетено одеалце+тънка шапчица. Имах още ританки,  боди с къс ръкав, плюшен космонавт, останаха си така. Но аз си заделих от дрехите, които й бях купила, не съм вземала комплекти за изписване. За мен са ненужни.

# 548
За момичетата, които са родили секцио. В колко часа ви качиха бебчета и за колко време?

# 549
Към 17 за около 20-30мин.
За момичетата, които са родили секцио. В колко часа ви качиха бебчета и за колко време?

# 550
  • Асеновград
Към 17 за около 20-30мин.

Ако поискаме няма ли да ни ги дадът за по-дълго? Или да останат поне до вечерта при нас?

# 551
При мен изобщо не го качиха първия ден Sad
Според мен са ме забравили.
Но повече от 20-30мин не знам дали бих могла, защото физически след секциото няма как да го обслужите толкова бързо след операцията.

# 552
При мен изобщо не го качиха първия ден Sad
Според мен са ме забравили.
Но повече от 20-30мин не знам дали бих могла, защото физически след секциото няма как да го обслужите толкова бързо след операцията.

Мисля, че трябва да се обадите и да си го поискате. Моето секцио беше вечерта, звъннах им сутринта да го свалят, ако не бях звъннала мисля, че нямаше да ми я докарат. Ако родилката не се чувства способна да се справи им се обажда пак да й го вземат.

# 553
  • Асеновград
Да и това е така, сигурно няма да мога първия ден да го обслужвам със сигурност, но поне да е малко повече от 30мин, за да се пробваме да се накърмим, пък като напълни памперса искам, не искам ще трябва да им го дам за да го сменят.

Но и аз знам че трябва да си ги искаме и да звъним в детска стая, защото има много бебета и понякога забравят.

# 554
Няма да ви го дадат първия ден да се грижите за него, ако раждате секцио. Само да го видите. Изрично исках, обясниха ми, че не оставят бебетата първия ден, защото още не сме раздвижени, не можем да се грижим за тях и по този начин се избягват и инциденти.

Общи условия

Активация на акаунт