АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 103
  • 785
  •   1
Отговори
# 570
Реално е така, но на  практика е много важно замерване на определени части на бебето, както и оглед на дадени органи. Затова е изключително важно кой гледа и как мери, че после е късно и да няма изненади в 20 гс и по принцип се прави от специалист по фетална морфология, защото един вид това също си е. Др. Апостолова се води такъв специалис в Селена, никой ли не е ходил при нея?

# 571
  • до най-прекрасния мъж
БХС НЕ е фетална морфология и има разлика между двете неща. Ако искате, можете да си отидете и на ранна ФМ при лекар със специалност по ФМ. БХС не замества ФМ и ФМ не замества БХС.

# 572
Единствената разлика е, че при БХС се взима кръв за установяване на определени генетични аномалии, които също така се изчисляват процентно в риск, главно определящ се от възрастта на майката, носната костница и нохалната гънка на врата на бебето. Всичко друго което се гледа, крачета, ръчички, сърце, бял дроб, мозък си е чиста морфология, която няколко седмици по късно се нарича фетална и се прави тогава, защото органите са много по-големи както и бебето и всичко се вижда много по добре. Ако специалиста е добър още в 12 гс открива дефекти в органите
и тялото, което си е според мен изключително важно. Както и лошите синдроми, лошото а че до 13 гс може да се направи само хорион биопсия, която може да изключи или да потвърди само тези синдроми а на по късен етап се прави амноцентеза която може да покаже доста  повече дефекти. И в двата случая се дупчи корема и се взима околоплода течност, която в първия случай съдържа само хориони. На моя позната още в 12 гс се видя дупка в устата и недоразвити бели дробове на едно от двете  ембриончета, веднага редуцираха този с проблемите и другото се роди живо и здраво.

# 573
Аз съм била преди години при Апостоловани бях много доволна. Хвана минимално разминаване от нормите. В последствие се оказа, че бебенцето наистина има аномалия. Беше много мила и подробна. Като минус тогава бих казала, че чаках много

# 574
Здравейте! Може ли да изкажете мнение за д-р Матев като репродуктивен специалист ?

# 575
Здравейте! Може ли да изкажете мнение за д-р Матев като репродуктивен специалист ?

Здравейте. Ние го посещаваме вече 2 ри месец. За момента имам добри впечатления. Ние ходим двавата с ММ, дава насоки,  прегледите са обстойни, обяснява всичко, като попитам за нещо конкретно- винаги ми отговаря, като обяснява. Внимателен е, до момента всеки преглед е с усмивка, като цяло позитивен, нещо което при другите лекари е липсвало. Надявам се и занапред да е така и най-скоро да имаме положителен резултат! Hug

# 576
  • Пловдив
За фетална морфология  освен д-р Стоилов при който ходих, препоръчвам д-р Даскалов, имам добри впечатления от тяхната клиника по друг повод, а близък мой човек го е посещавал и има прекрасни отзиви. А препоръчвам горещо Ина Сарова ако ще кърмите, чудесен човек, който помага безусловно!

# 577
Препоръчвам д-р Стоилов! Изключителен специалист!

# 578
Здравейте
Имате ли мнение за неонатологията в Селена
Били ли са вашите дечица там и как им се отрази
Аз съм доволна, моето бебе лежа там 10 дни
Каква е цената на ден за неонатологията? Не дай си боже ако се наложи

# 579
Напоследък с който говоря за раждане в Селена, все ми казва "Трябваше са родя нормално, но се наложи спешно секцио".
Чак започнах да се притеснявам. В последния месец за 5 такива случаи разбрах на мои близки или техни приятелки. Въобразявам ли си, излишно ли се притеснявам и тук има ли раждали нормално там? При кой лекар?

# 580
Raffaella_, две мои приятелки родиха нормално при д-р Минев, Аз съм раждала при него секцио ,две други приятелки които много искаха да родят нормално  вкичко тръгна както трябва да е но последният момент и при двете се наложи секцио по-спешност Но не са раждали в Селена, така че как ще се развият нещата ,когато настъпи раждането никой не може да гарантира. Просто не го мисли за да не си вкарваш излишни филми в главата.

# 581
А има ли родили при д-р Минев, но не с предизвикано нормално раждане? Три мои близки родиха при него и трите с предизвикано нормално раждане. За спешното секцио не съм сигурна, само ще кажа, че понякога е по-добре. И на мен ми изтекоха водите и се наложи спешно секцио, но съм сигурна в решението на лекаря.

# 582
А има ли родили при д-р Минев, но не с предизвикано нормално раждане? Три мои близки родиха при него и трите с предизвикано нормално раждане. За спешното секцио не съм сигурна, само ще кажа, че понякога е по-добре. И на мен ми изтекоха водите и се наложи спешно секцио, но съм сигурна в решението на лекаря.
Да едната ми приятелки, за която споменах по-горе 100% не е с предизвикано раждане. Тя е йога инструктор и държеше абсолютно всичко да мине по най-натуралния начин ,даже и упойка не е искала д-р Минев се съобрази с нейните предпочитания!
Другата ми приятелки беше с предизвикано нормално раждане.

# 583
В Селена абсолютно са “ За” нормално раждане , въобразяваш си според мен .
Аз имам две нормални предизвикани раждания там . Много мои приятелки също . Като едната не искаше упойка и си протече напълно естествено . Всички са много доволни и никога не е имало толеранс към секцио без причина .

# 584
Здравейте някой може ли да ми обясни къде точно в Тракия до форума издават болнични, насочиха ме там да отида от Селена. И каква е процедурата,къде,какво се показва и дава.. знам че цената е 30лв

Общи условия

Активация на акаунт