АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 127
  • 785
  •   1
Отговори
# 345
Coco' Milk,  няма как д-р Даскалова да прави физически преглед.
Ще си поговорите на база изследвания, минали събития и заболявания за насоки - начин на живот, какви изследвания като препоръка - обикновено хормони - полови, щитовидни, ИР, високо кръвно.....
Някоя схема за добавки
Спермограма може да направи и да я коментира

Специалност андрология в България няма, а е част от урологията. Малко уролози пък имат интереси към андрология - мъжко репродуктивно здраве.

За уролог  съм водила мъжа ми при д-р Милен Кацаров, но е било отдава и не го пиша като препоръка.

Андролог  проф. Башар в Истанбул, преди работеше в Мемориал, сега има самостоятелен кабинет. Може да се попита в истанбулските теми за клиниките, чрез Хафизе да да се запази час и съдействие за превод на прегледа.
Изготвяне на спермограма е първото
 Второто прегледа - мануален, ехографски, вземане проби за микробиология, уреаплазми, микоплазми, хламидия
После са  по преценка генетични изследвания, хормони, кр захар, кръвно...
. добавки...

# 346
Щефи,благодаря! Ние преди години сме ходили при д.р Даскалова. Но тя тогава не се водеше "андролог" и та затова питам дали няма промяна в самия преглед,като е с нова титла . То не за друго ами да подготвя психически мм 😄 ако ще е и мануален прегледа,но явно лекарката си кара по старо му.

# 347
А къде пише, че е андролог?
Чета го за втори път тук, в сайта на Селена ми попадна обозначение - репродуктивен специалист.
Преди се представяше за ембриолог като изготвяше спермограма.
Не лошо, хубаво е, че дава насоки на объркани двойки, другото си е лобита някой е човек на някой и слагат табелки.
Не, че нещо, андролог е и уролог - разчита спермограма, прави прегледи, назначава изследвания, назначава лечение, извършва пункция на тестиси за търсене на сперматозоиди... прави коригиращи операции.... и тн

# 348
В сайта като запазих час и излиза Кабинет Андрология и само тя е опция

# 349
Здравейте
Имате ли мнение за неонатологията в Селена
Били ли са вашите дечица там и как им се отрази
Аз съм доволна, моето бебе лежа там 10 дни

# 350
  • Пловдив
Здравейте,
да ви попитам за стаите на родилките- по колко жени слагат в стая? По две или по три?
Питам просто информативно.

# 351
По две майки са в стая.
Има и ВИП стаи, срещу допълнително заплащане, там са самостоятелно майките.

# 352
  • Димитровград
Момичета преди 5 дни родих и преди да ме изпишат мина кардиолог през стаята ми и каза че кардиограмата не ми била ок някви отрицателни вълни, някви миокарди, ако съм карала ковид от него било и в повечето случеи било сериозно и трябва да отида на преглед да видят проблема сериозен ли е......моята приятелка в съседната стая роди с мен със спешно секцио и на изписването и на нея същото са казали....искам да ви попитам и вас ли така са разтроили точно на изписването и ходили ли сте при този кардиолог на консултация и какво се е случило? И аджеба ако имам проблем преди операцията не искал да ми казвал да ме притеснява....е как ще ме пуснеш на секцио с проблем на сърцето.....малко не ми се връзва, а реши да ме притесни точно на изписването.

# 353
  • Пловдив
И на нас с момичето по стая ни казаха същото на изписването. И двете раждахме нормално направиха ми кардиограма преди раждането и никой нищо не спомена. Реших да отида на преглед, когато водих и детето. Прегледа ме доста обстойно, каза, че съм имала нещо си, но не ми пречило, даже не запомних какво. Пита ме дали съм карала Ковид и мен, направи ми пак кардиограма, гледа сърцето с ехограф и заплатих 80 лева. Надявам се, да не го правят заради парите, но доста се усъмнихме с дружката по стая как така и на двете ни имало нещо, пък ние нищо не сме разбрали. И ето сега и ти потвърждаваш, че и при вас така е било.

# 354
  • Димитровград
Ами стори ми се подозрително честно казано, ще искам направление от личния и ще ида другаде, да видя какво ще каже кардиолога, който не е от Селена....

# 355
  • до най-прекрасния мъж
И аз бях на преглед при кардиолог, но аз вдигнах кръвно след секциото.. За щастие нищо сериозно. В болницата пих хапчета, после имах същите вкъщи, но не ги продължих. Знам, че при мен е от  вълнение и притеснение. Иначе, сърцето ми е добре.

# 356
Каква е цената за раждане към момента? Ако има значение, секцио.

# 357
1850 лв и двете.

# 358
  • Асеновград
Аз разбрах че има увеличение на секциото на 1950лв, но не съм сигурна. Ако някои има по достоверна информация да пише.

# 359
Здравейте,
Въпрос към момичетата, които се следят на ЖК по НЗОК в Селена- искат ли ви допълнително заплащане към редовните прегледи?
Вчера бях на редовния си месечен преглед по НЗОК (бременна съм в 6-я месец) и ми поискаха да заплатя 45 лв допълнително?! Вдигнах една олелия на регистратура и ми излязоха с обяснението, че това били нови разпоредби?!

Общи условия

Активация на акаунт