АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 58 383
  • 785
  •   1
Отговори
# 585
Отидете в МЦ Хипократ на бул. България. Безплатно е. Носите амбулаторен лист от АГ с препоръка за болничен и бяла книжка за болнични - май беше амбулаторна карта.

Здравейте някой може ли да ми обясни къде точно в Тракия до форума издават болнични, насочиха ме там да отида от Селена. И каква е процедурата,къде,какво се показва и дава.. знам че цената е 30лв

# 586
Никоя дама ли няма да каже при кого е правила биохимичен скрининг 11-13 гс в Селена? Мнение за др.Апостолова?

Правила съм БХС при д-р Апостолова. Първо ме прегледа на видеозона измерваше някакви неща на бебето след това ми взеха кръв в лабораторията и ме питаха разни въпроси. Резултата го взех от д-р Апостолова. Това беше 1 триместър. След това ходих на ФМ при нея във втория триместър не мога да кажа, че бях очарована от прегледа(беше много припряна, сопната, абе общо взето не беше в настроение), но всичко с бебето беше наред и това беше важното за мен. След това и в последния триместър направих ФМ отново при нея просто защото доктора ми ме пращаше при нея а и за мен нямаше голямо значение къде ще е то така или иначе се заплаща. Тогава прегледа беше доста по-спокоен обясняваше ми доста неща и останах по-доволна. Имах само един лек проблем с нея, но това беше защото не бяхме се доразбрали още в началото когато беше първия преглед и така да кажа ми се накара че имало риск за бебето и защо не съм била споделила и защо не съм казала било много опасно (просто имам високо кръвно извън бремеността, за което не приемам никакви медикаменти, защото не е постоянно) което супер много ме издразни, но ми оставаха още няколко седмици до раждането и вече нямаше значение какво ще ми каже за кръвното имам предвид. Тук четох много коментари, че е на моменти и на настроения и съм съгласна с тях. Извинявам се за дългите обяснения, но исках да съм максимално полезна в отговора си.

# 587
  • Асеновград
Здравейте някой може ли да ми обясни къде точно в Тракия до форума издават болнични, насочиха ме там да отида от Селена. И каква е процедурата,къде,какво се показва и дава.. знам че цената е 30лв

Намира се в ДКЦ 5, до форума е на две крачки, най-вероятно го знаете, първо отивате на регистратурата долу да си платите за комисията, казвате че сте за комисия за болничен за бременни, плащате си и се качвате на 3-тия етаж (те ще ви кажат, ако не се лъжа беше на 3-тия етаж, в дъното на коридора).
Там комисията е от пон до чет по часове, и отивате възможно най-рано, всички влизат по реда в който са отишли. Не са много дружелюбни, но се свиква😂. Трябва да си знаете името и адреса на седалището на фирмата в която работите, както и да имате лична амбулаторна карта, купува се от книжарницата, но първо трябва да е минала през личния лекар. Плюс листа който са ви дали от Селена за удължаване на болничния. Където и да идете за болнични ще ви трябват тези двете неща.
Това е графика:
Дкц 5 Комисия
От понеделник до четвъртък
Пон и сряда от 13:00ч
Вторник и чет от 11:00ч
Имайте предвид че за час и нещо приключва комисията и след това може и да не ви издадът болничен.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 21:53 от Yana.GG

# 588
А защо на мен ми казаха, че за удължаване на болничен от Селена взимат 110 лв за комисията която го издава?

# 589
  • Асеновград
А защо на мен ми казаха, че за удължаване на болничен от Селена взимат 110 лв за комисията която го издава?

Защото там това е цената на комисията. Те всички комисии са платени, просто цената е различна. Има мисля и безплатни или с много ниска такса, по нагоре бяха писали къде има. Другия вариант е да се запишете при лекар по зк за жк и тя/той ако е в комисия за болничен да ви издава болничния всеки месец безплатно, моята лекарка не е част от комисия но ми взима 3 лв за болничен, и само ми изпраща амбулаторната карта с на всички останали и нас комисията изобщо не ни вижда, както е и на много други места, преди и аз ходех в Тракия, но има и други варианти. Предполагам и комисията в Тракия издава фиктивно болнични на пациенти на техни колеги, само амбулаторната карта е нужна. Не знам там те вече как се уговарят и колко пари взимат, но има доста комисии в Пловдив, доколкото знам.

# 590
Аз се записах при др.Тотев, взима 40 лв за комисия за болничен. Предложиха ми да се запиша в Селена при някой от лекарите, но като чух че трябва да плащам по 110 лв за комисия и се отказах, казаха ми го по повод удължаване на болничен след престой в болницата

# 591
  • Асеновград
Попринцип не е задължително изобщо да ползвате тяхната комисия. Единично ли ви трябва удължаване на болничния, или всеки месец?

Попринцип болничния в който излизат бременните жени се води по болест, няма такъв за бременност, с изключение на 45-дневния преди термин който си се води майчинство. И всеки здравноосигурен човек има право на тези 180 дни болничен по болест, просто трябва да се удължава на всеки 30 дни при комисия.

# 592
Всеки месец, рискова е бременноста.

# 593
  • Асеновград
А вие по ЗК при кой сте там, Петрова или Д.Ставрев, има май и още един двама които работят със ЗК но не ги знам кои са. То няма значение при кой сте, те като ви издадът листа за удължаване на болничен можете да идете на всяка една комисия която искате. Те също го знаят.

Имате 180 дни, после 45-дневния болничен, и ако не стигнат тази 180дни се ходи за оставащите дни да се издаде от ТЕЛК.

# 594
Платено съм при др.Минев. Не се записах при никой от Селена по ЗК заради високата такса за комисия, никой не ми обясни, че се издава лист за удължаване на болничен и може да отидеш на комисия другаде. Няма нищо, даже по добре, сега си ходя по ЗК при друг лекар, той ми дава болничен и иска 40лв за комисията.

# 595
Брей, вече и цената на комисията са увеличили, преди беше 100 лева.

Аз се следях при др Ставрев и болничните ми ги издаваше жената, която е в кабинета до др Ставрев, не знам дали и на другите доктори, които работят с НЗОК тя ги издава, но беше така добра да ми каже, че мога да използвам тяхната комисия или някоя друга. Беше честна жената и изобщо не ме задължи. Честно да ви кажа не го очаквах и бяха приятно изненадана. Simple Smile

В ДКЦ на бул. Васил Априлов комисията също е безплатна.

# 596
Може като препоръка следящия доктор да препоръча фетална морфология при конкретен негов колега, никой не задължава пациента да си има избор.

С болничните е същото, комисия може навсякъде.
Никой в болницата няма да каже, че само платената комисия там зачитат, само предлагат.

Казаха ми да отида, пратиха ме и тн..... всеки предлага,  избора си прави пациента. Не си вменявайте липса на избор и принуда, само в собственото възприятие е.

Предлагаше ми следящия по ЗК /извън болницата/, къде да ходя на фетална, при кого да родя, нормално....... аз си правех мое проучване и си ходех по мой избор, никой не ми е търсил сметка защо така.

д-р Лазороски  преглежда по ЗК от изброените горе.
д-р Костадин Георгиев мисля също, може да се пита.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 07:40 от Щефи

# 597
Аз съм при др. А. Йончев, също преглежда по ЗК. Направление за комисия ми издаде веднъж и също ми обясни, че или мога да ползвам тази в Селена (но се чакало много) или - с талона да отида където искам. За БХС и ФМ също не ме е записвал без мое потвърждение, в крайна сметка едното направих при тях в Селена при др. Стратиева, а другото - в друг МЦ.
Единствено не знам какво да правя относно избора на лекар за раждане, дано отново е така либерален и разбиращ, защото май клоня към друг, израждащ, но непреглеждащ в Селена 😊 Вие как тактично уведомявате вашите АГ по ЗК, ако изборът ви за израждащ е различен? 🤪

# 598
А защо избирате различни лекари за следене на бременност и за раждане? Освен, ако следящия не поема раждания. Наистина ми е интересно. Логиката е, че следящия бременността те познава най-добре, знае какво и кога се е случвало и т.н.

# 599
Не всички доктори в Селена работят по каса за да бъдат ЖК и раждания да водят.

Болницата обслужва голяма географска територия и е невъзможно и ненужно някои да пътуват по 2-3 часа за следене на бременност. Избират израждащ доктор към края.

Общи условия

Активация на акаунт