Кралски работи и клюки- март 2022

• 68 788
  • 1 426
  •   1
Отговори
# 105
  • Някъде там
Лана :Използването на маска обаче трябва да се прилага при многолюдни събития, в които стоите по близко от 1,5 метра, според медиите.
Явно това е причината.
А за Вилем, идея нямам дали пуши още.

Птица тя да.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 21:45 от daviz

# 106
В западна Украйна - Киев и особено гр. Лвов, са т. нар. греко-католици. Познавам такива, тяхното обяснение е, че през 15 или 16 в., имало някакъв разкол между православните, и те се отцепили, като признали върховенството на Папата, в замяна на даденото им обещание, че ще могат да извършват обред, литургии и т. н. по стария (византийски) начин.
Не е грешка или неправилен превод

# 107
Кралицата е направила щедро дарение в подкрепа на хуманитарния призив на Комитета за бедствия (DEC) на Украйна.

Катедралата, която са посетили е католическа.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Catholic_Cathedral_of_ … y_Family_in_Exile

# 108
Ясно, моя грешка!
Западна Украйна са католици, защото е била част от полската държава.

# 109
  • София
Няма общо с превода. Катедралата не ме притеснява, знам че е така (да и Александър Невски е катедрала).
Ето текста

Пише Catholic Cathedral - a попа си е православен отвсякъде. Та кой е в грешка, ако има такава.
(Иначе, в Украйна, западната към границата с Полша имало много католици, четох)

ПП постът не се беше публикувал, та може да е налко "изостанал"

# 110
Не, не са католици като поляците. Вярват в троединството, не вярват в Чистилището, използват квасен хляб, попове те могат да се женят, не използват статуи, а икони и литургията име е по православен /те го наричат византийски или греческийй/ тертип.
Православни, признали върховенството на Папата.

# 111
  • Истински се вижда само със сърцето.
Лана според уебсайта им е католическа https://parish.rcdow.org.uk/ukrainianchurch/contact/

# 112
  • София
Много странни православни. Но обяснява защо църквата е "католическа". Благодаря за инфото.

Еее, Илейн, уж тъкмо стана ясно и сега пак се обърка 😅

# 113
  • Пловдив
Поповете са православни, иконата - също. Пеенето на видеото също ми звучи като църковно-славянско.

https://www.slobodenpecat.mk/bg/video-kamila-ne-mozheshe-da-gi-z … se-molime-za-vas/

# 114
  • Истински се вижда само със сърцето.
Лана ето и повече инфо https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Catholic_Cathedral_of_ … y_Family_in_Exile

# 115
  • София
Това го видях, но и в него пише greek catholic, а пък на сайта roman. Мешавица пълна Simple Smile, но пък човек научава разни работи.

Малко по кралско - стари снимки на Максима на ски...и да минаваме вече към банските

# 116
  • София
Става дума за Катедралата на Светото семейство, на Украинската гръцко-католическа епархия в Лондон.

# 117
  • Някъде там
Кристиян колко висок изглежда.

Разкошна снимка на Паола

# 118
  • Майничка
Поповете са православни, иконата - също. Пеенето на видеото също ми се видя като църковно-славянско. ...

Униати им казваме по нашенско.

# 119
  • Някъде там
Фредерик и близнаците тази сутрин пред посолството на Украйна.

Посланието
Скрит текст:
Безкрайно тъжно е това, което преживяваме в Европа в момента и е сърцераздирателно да следим ситуацията в Украйна. Семейството ми и аз сме дълбоко трогнати от изображенията и докладите, на които ставаме свидетели ежедневно. Прави много голямо впечатление. За щастие можем да разкажем и на децата си за солидарността, показана от останалата част от Европа и световната общност към украинския народ, и за голямата спешна работа. Важно е да поддържаме надеждата жива и да споделяме доброто, което се случва дори насред всички зверства. Преди училището да започне тази сутрин, най-малките ми деца и аз минахме покрай украинското посолство. От името на семейството си изпращам най-топли мисли към украинския народ

Общи условия

Активация на акаунт