Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 245
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Ами умните хора знаят, че много не знаят, и избягват да се завират между шамарите 🙂
Освен това, както неведнъж сме си говорили и сравнявали с чуждите продукции, нашите въпроси са с няколко нива по-трудни от западняшките. Как си представяте у нас 6ти или 7 ми въпрос да е за Луната, Земята и Слънцето и кое около кое обикаля 😀 И участникът не знае, и публиката не знае... Вярно, че и при нас преди време една участничка се чудеше откъде изгрява слънцето, но май беше за по-малко пари.
Аз лично съм обнадеждена за мъжа в роз! Изглежда спокоен, уравновесен и знаещ. Изпуснах визитката му, но щом организира подобни турнири, вероятно има познания в различни области.
А за дълговете, той си знае. За някакъв клуб се спомена. Клубовете надали печелят кой знае колко, а през последните 2 години вероятно хич.

# 151
  • Велико Търново
Въпросът за продуктите беше неясно формулиран, не знам как публиката позна отговора. Ставаше дума за продукт със запазена марка. Трябваше да е написано не просто "произведен в страната", а "произведен в страната, от която се внася" или "страната производител". Доколкото знам специално за шампанското, то може да се продава като шампанско само ако е произведено в областта Шампан във Франция.
Оказа се, че това, което съм написала за шампанското по-горе, вече не се отнася за Русия. Ето още една проява на руската арогантност: В Русия е приет закон, според който в Русия може да се продава вино с етикет "Шампанское" само ако то е произведено в Русия, а вносителите на произведено в други страни пенливо вино нямат право да пишат на етикета му "шампанско". Това се отнасяло и за оригиналното вино от Шампан! Френските производители можели на етикета да пишат "Champagne" на латиница, но на руски език са задължени да пишат "игристое вино" (пенливо вино). Това си е пладнешки грабеж, да откраднеш марка със закон!
Точно защото знам и аз за болднатото, също изключих отговор А.
Бях изумена като стана ясно, че именно той е верният. Наистина е пладнешки обир това! Откъде накъде ще си присвояват марка, която е толкова широко разпространена, че даже и като нарицателно се употребява. Ама да си приписват едва ли не "авторство"... това вече на нищо не прилича Rage
Всъщност не е ли с "коняк" подобен случаят? Не е ли това пак географско наименование - Cognac? Въпреки това обаче и арменският коняк е много популярен, нищо че няма как да има общо с географското място.

Заради темата за "Последният печели" търсих едно предаване в сайта на БНТ и вижте на какво попаднах:

Въобще не си спомнях, че Васил Бележков е участвал и там. Скрийншотът е линк.

Edit: Сега видях в Уикипедия следното - Във връзка с ограничението за наименованието „коняк“ арменското правителство въвежда новото наименование „арбун“. Е, съобразили са се арменците. Ама и те не са толкова "велика сила" като Русия все пак.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 12:47 от DamaPika

# 152
У нас е бренди.

# 153
  • Велико Търново
Да, да, така е - напитката е бренди. Коняк е само когато брендито е произведено от определен сорт грозде и то от определен регион във Франция - областта Коняк.
С шампанскотто е същото - пенливо вино, произведено в областта Шампан. Само че ето - руснаците са си измислили техен си закон и са си присвоили името.

# 154
Точно затова въпросът беше много коварен - именно защото ВСЕКИ знае, че само френски пенливи вина от областта Шампан могат да се наричат "шампанско". Както е и с "коняк". И се очаква да отхвърли варианта с Русия и да се спре на нещо друго, защото Русия звучи абсурдно. Аз лично го бях чела някъде и знаех и чаках да видя как мадамата ще изключи наглед грешния отговор на мига, ама тя НЕ ЗНАЕШЕ това, което ВСЕКИ знае и...затова не пропадна...

# 155
За играта в сайта на бтв. Въпросът за композитора който умрял в един същи ден със Сталин не се отваря. Как е при вас?
Отваря се! Мусоргски, Рахманинов, Шостакович, Прокофиев.
Да ти кажем ли отговора 😀

Когато се появи този въпрос играта забива и ме връща в началото. Отговарям с правилния отговор - Прокофиев и след това забива

# 156
Пробвах се на тази игра /не знаех, че я има!/ защо не ме допуска над 10000 лева?

# 157
Ако слуховете се окажат верни, явно този играч с ексцентричния мустак ще е първият достигнал до 50 хил.

# 158
Егати побутването трябва да е....
- Да не знаеш какво е "крайцерска скорост"???
- Да не знаеш, че тайфуните са във Филипините и Конг-Конг, а ураганите в САЩ???

Добре, че е публиката...

# 159
Май 50 хиляди ще са поредния мираж.Не виждам как за два въпроса използва всички жокери и ще стигне много напред.Разочаровах се.Иначе Димо Падалски му беше в приятелите,легенда е той.

# 160
За скоростта и аз не го знаех, защото не съм шофьор. И на спортния въпрос не мога да отговоря.

# 161
  • Велико Търново
Черна станция, а знаеш ли кой е турнирът от последния въпрос?

Тихомир маркира правилния отговор, въпреки че се обърка при обяснението. Спомена Купата на европейските шампиони, а реално сега този турнир е Шампионска лига. Лига Европа е турнирът-наследник на този за КНК (Купата на националните купи). А КНК е наследник на Купата на панаирните градове.

# 162
И аз не съм чувала за тази крайцерна скорост, не мисля, че е много разпространено познание и не виждам нищо чудно, че има хора, които не го знаят.

# 163
Все си мисля, че ако се отвори такъв въпрос ще има реклами и ще чуем поне, че се отваря без да видим кой е играча...

# 164
За скоростта и аз не го знаех, защото не съм шофьор. И на спортния въпрос не мога да отговоря.

Терминът не се ползва от шофьори, а основно за кораби и самолети. Който е летял и се е интересувал с какво лети ще го е чел.

Черна станция, а знаеш ли кой е турнирът от последния въпрос?

Да, макар и не точно. Знаех, че това е било името преди да стане купа на УЕФА. Явно вече не се казва така, ама беше единственото свързано с футбол.

Общи условия

Активация на акаунт