Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 126
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Канела в гръцката мусака? Странно.

# 676
  • Бургас
Кажи го на грък. Ще опули очи и ще каже:"Ама как без канела?"

# 677
В Гърция сме яли макарони със смляно на кайма агнешко месо и канела. Сигурно си има име ястието, но не го знам. Затова се насочи към този отговор.
Въпросът за % е тъп.

# 678
Само аз ли си мисля, че жокера "помощ от публиката" е пълна пунта-мара.. не за друго, ама публиката прилича на събрана от някоя опашка за олио в супермаркета - типичната платена масовка, която е готова да дреме и ръкопляска на всичко срещу 20 кинта надница..

# 679
Само аз ли си мисля, че жокера "помощ от публиката" е пълна пунта-мара.. не за друго, ама публиката прилича на събрана от някоя опашка за олио в супермаркета - типичната платена масовка, която е готова да дреме и ръкопляска на всичко срещу 20 кинта надница..

А, здрасти... Simple Smile
Този жокер трябва да се тегли първи, защото до определена сума помага, след нея лъже.
Това и по времето на Ники Кънчев го имаше.

# 680
Имах предвид, че отговора не го дава публиката, а продукцията.. така че кога помага и кога "лъже" зависи от друг.

# 681
Е, след като съм държала два изпита по електротехника, мога да те оборя. Погледни някой контакт, и ще видиш, че освен двете дупки има и отстрани едни метални пластини. Те вътре в контакта са свързани към нулата на инсталацията. Съответните щепсели имат отстрани метален контакт. Кабелите в тях са три - фаза, нула и трети, който при уред с метален корпус се свързва към корпуса. Това е с цел, ако случайно попадне фаза на корпуса, веднага да стане късо и да изключи бушона.
Точно това са контактите и щепселите шуко.

Ето определението за шуко контакт:

Цитат
"Schuko" is a short form of the German term Schutzkontakt (literally: protective contact),[1] which indicates that plug and socket are equipped with protective-earth contacts (in the form of clips rather than pins).

Или както казах - сгрешила си думичката, не е зануляване, а заземяване, защото нула си има всеки контакт, даже и необезопасеният.

Грешиш донякъде и с обяснението. Ако металният корпус попадне под напрежение наистина би могло да стане късо съединение (както описваш), но то става рядко, защото се иска много "качествен" контакт на фазата с корпуса. На практика най-често не е така и се търси друг ефект - съпротивлението "корпус - земя" да е много по-малко от съпротивлението "корпус - човешко тяло - земя" и така в съответствие със закона на Ом основният ток да отиде в земята през заземяването, а не през човека.
И аз сън инженерка все пак Wink

Тук е описано добре:
Цитат
Доброто заземяване е изключително важен фактор. Ако изолацията на включения уред с метален корпус е нарушена, то корпусът може да се окаже под електрическия потенциал на фазата и при отсъствие на заземяване това не може да се установи. Съприкосновението с такъв неизправен уред може да доведе до смърт. Ако металният корпус на електрическия уред е заземен, то при възникването на електрически контакт между фазовия проводник и корпуса може да се случи следното:

Ако уредът е включен в електрическата мрежа чрез дефектнотокова защита, тя реагира дори и при незначителен утечен ток (обикновено прагът на чувствителност е 10 mA или 30 mA), и незабавно изключва неизправния участък от мрежата.
    Ако няма дефектнотокова защита, неизправният участък може да се изключи само от предпазител, и то само ако силата на тока във фазата превиши прага му на задействане. Фактически предпазителят се задейства при много голям ток, докато при по-слаби утечни токове той не прекъсва фазата, т.е. не изключва повредения участък.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1% … D0%B5%D0%B4%D0%B8

# 682
Викинги.

# 683
Какъв подвеждащ въпрос! 

# 684
Какъв подвеждащ въпрос! 

Кой от всичките? Simple Smile

# 685
За викингите и испанците. Зависи от учебника по история.

# 686
  • Бургас
Аз мисля, че на публиката някой им подсказва, защото като им гледам средната възраст и, като могат даползват само устройството за гласуване....

# 687
Защо Билалов говори като човек, който наскоро е преживял инсулт?

# 688
На момичето въпросите бяха много по-лесни отколкото тези на учителя по английски в първата част.

# 689
Днес наистина въпросите са на друго ниво: Ноам Чомски и либертариански социализъм, Ши Пей Пу, Херодот и тамян, гръцка мусака и канела (как щях да изгърмя тук, не е истина, а е едва 5 въпрос), мозък и енергия (това по една случайност съм го чел и го знам, но такива въпроси с нула разсъждение са ми тъпи), Дисниленд и наследници на диктатори... А някои и с Гугъл не могат бързо да се открият.
За Америка и кой пръв я е открил има спорове, но испанците не са били първи със сигурност, и остават само викингите.
И не се научиха хората, че глаголът е заимствам, защото идва от заемам.

Общи условия

Активация на акаунт