Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 137
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Не ми се гледа отново предаването, но не е това. С две думи беше.
Влакът куршум или влака стрела – можем да благодарим на птицата рибарче
Влаковете куршум първоначално били замислени да имитират куршума, но първоначалните версии били неуспешни. Те имали един проблем – издавали силен гръмотевичен шум, когато излизали от тунели. Тогава един японски инженер намерил решение на проблема с шума. Идеята му дошла от птицата рибарче и предложил в предната си част, влаковете да наподобят човката на птицата.  Това помогнало и освен това довело и до увеличаване на енергийната ефективност и до развиване на още по-високи скорости.

# 661
Рибарче - едно малко синичко с остра човка. Редовно го пускат по Фб и Инстаграм как се гмурка и хваща риби - понякога по-големи от него.

Аз пък знам как изглеждат влаковете ( и снимка пуснах) и повече ми мязат на пеликани. Как да уцеля на някого какво му направило впечатление, че от там взел идеята?

# 662
В студиото наистина е студено. Като бяхме деца ни водиха от училище в някакво специално издание, още като предаването беше с Ники Кънчев. Бяхме публика, беше топло време навън, а вътре беше студ. Попринцип се държи такава температура заради прожекторите, представете си Билалов с пот по челото. Grinning

Но аз друго не разбирам, ок, хладно е. Не вярвам мозъкът ти да спре да мисли, заради това, че е по-хладно, може би от притеснение от камера, водещ и тн. Но защо пишеш да се оправдаваш във фейсбук? Това не схващам. Кой го интересува топло ли ти е, студено ли ти е? Отиваш там с идеята, че ще те гледат по телевизията, добре, зле, представил си се по този начин и точка. Няма какво да се обясняваш във фейсбук.

# 663
Да, погледнах в линка - земеродно рибарче. Знам как изглеждат влаковете, наистина е като човка на птица, но на коя? Опитах в Гугъл, но не намерих информация. Явно не съм търсила както трябва.

# 664
И на мен ми приличат на човката на пеликан стандартните японски влакове-стрели. По-новите може и да са като на рибарче...

# 665
Ето го рибарчето. И у нас си го имаме, много е красиво.

# 666
Билалов ако чете тук,предлагам му да зададе въпросът формата на коя кола прилича на птицата колибри?

# 667
Билалов ако чете тук,предлагам му да зададе въпросът формата на коя кола прилича на птицата колибри?

А може би от кое животно е вдъхновен дизайнът на шуко контактите 220 волта? Wink

Скрит текст:

# 668

А може би от кое животно е вдъхновен дизайнът на шуко контактите 220 волта? Wink

Скрит текст:
😀, само че този "контакт" не е шуко - няма зануляване. Както и щепселът.

# 669

Е, ако ще издребняваме, има си зануляване - няма контакт без фаза и нула. На този му липсва заземяване.
Но иначе ставаше дума за дизайн (външен вид), не за функционалност Simple Smile

# 670

Е, ако ще издребняваме, има си зануляване - няма контакт без фаза и нула. На този му липсва заземяване.
Но иначе ставаше дума за дизайн (външен вид), не за функционалност Simple Smile
Е, след като съм държала два изпита по електротехника, мога да те оборя. Погледни някой контакт, и ще видиш, че освен двете дупки има и отстрани едни метални пластини. Те вътре в контакта са свързани към нулата на инсталацията. Съответните щепсели имат отстрани метален контакт. Кабелите в тях са три - фаза, нула и трети, който при уред с метален корпус се свързва към корпуса. Това е с цел, ако случайно попадне фаза на корпуса, веднага да стане късо и да изключи бушона.
Точно това са контактите и щепселите шуко.

# 671
  • Бургас
Браво на този жокер! Една свястна дума нямаше във въпроса.  Как го чу, как го въведе....как го получи. Аз го писах като калиграф.

# 672
И аз се възхитих на жокера.
Аз подозирах, че е Чомски, написах името в Гугъл и веднага излезе. Но не знам какво друго трябва да се напише, за да излезе веднага верният отговор. После пробвах с „либертарен социалист“, тц, не става.
Освен и жокерът да е подозирал Чомски и затова беше толкова бърз?

# 673
  • Велико Търново
И аз не виждам кой знае каква прилика специално между контакта тип "шуко" и зурлата на прасето. Реално единственото общо са двата отвора. Само че тях ги има и при обикновения контакт. Който даже и само заради по-плоската си форма някак ми е по-близо. При "шуко"-то въпросните отвори дори са по-навътре, а зурлата в никакъв случай не е вдлъбната.

На това момче днес въпросите му хич не са от лесните. Според мен жокерът не го е писал, а го е знаел. то какво да се напише на този въпрос, аз няколко пъти го четох и пак някак тежсо зададен ми се видя.

# 674
Доста трудни бяха въпросите на това момче, изобщо не отговаряха за сумите, за които бяха задавани.

Общи условия

Активация на акаунт