Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 203
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
... Организаторите трябва да намалят трудността на въпросите,иначе при този подбор на участници много хора ще спрат да гледат.
Според мен, поизхарчиха се повечко от предвиденото и затова сега цакат с трудни въпроси.

# 346
Херкулес и Хубавата Елена отърваха кожите

Joy Joy

# 347
Въпросът на Ивайла:
май пак е писан от същия, който измисля и "Сатурнов натюрморт", "Уранова инсталация" и "Плутонов портрет". Този път измислил названия с лодки, но само един от отговорите е наименование на живо същество.  т. е. измислил е несъществуващи неща, подобни на португалска галера.  Ивайла много добре се сети, че бригантина, клипер,  гемия, галера  са плавателни съдове. Но този път не искаха да и подскажат. Тя игра достойно.

# 348
А защо трябваше да й подскажат? Съгласна съм, че игра много добре, но Билалов също й подсказва поне 2 пъти.

# 349
Изтървах епизода, ще го изгледам утре. Както обичам митология, предчувствам, че и аз ще се възмутя Simple Smile

# 350
  • София
Жалко за Ивайла, но все все пак взе 5000 лв. Добре е. Simple Smile
Мъжете бяха пълнеж.

# 351
  • Русе
Противно е това вадене на въпроси от интернет! Изобщо не съм сигурна, че има такъв "воден организъм", който да носи името на кораб, а островът на Калипсо си е Огигия - Гозо е някаква туристическа измишльотина. Бившият военен е трябвало да прочете поне древногръцките митове и легенди, в края на краищата, учат се и в училище. Позор! А туристическият мениджър може да е обиколил половината свят, но нищо не му е влязло в главата.

# 352
  • Mediterraneo
Малко трудно, но морският организъм излиза с търсене в Гугъл, че е португалска галера.

# 353
Както написах преди няколко часа, знам за португалската галера без изобщо да пипна Интернет. Знаех я като медуза, то било някакъв комбиниран гад. Дали знаем отговорите на въпросите, зависи от нашите интереси. Спомням си как май в първия сезон знаех отговора на въпрос май за 20 000 - кой е създал първия акваланг. Както помня въпроса до сега, така и винаги ще знам отговора - Кусто и Ганяр. Но след като хлапе съм изчела всички книги на библиотека Нептун, някои от тях по повече от веднъж, е ясно, че знам отговора.

# 354
За острова съм съгласна, но за португалската галера знам отдавна от природонаучните предавания по телевизията. И в нета е заринато с нейни снимки. Тя съвсем не е изсмукана от пръстите, но приказките на Билалов бяха смешни - галерата е кораб с гребла. Има и едно голямо платно, понякога и по-малки, но най-древните галери са били с едно. От там името.

# 355
Гледах сега, аз си я знам медузата (португалска галера), така че просто щях да отговоря на въпроса. Тя (както каза Билалов, не е точно медуза, а колония от организми) има нещо като платно (не е истинско платно, само прилича - мисля, че в случая е нещо като балон, пълен с въздух), което се вижда над водата и затова е кръстена така, не заради гребането.

Военният правилно си тръгна с 500 лв, не знае Сун Дзъ, бърка Одисей с Прометей и Орфей, защото завършват на "ей"... А островът на Калипсо е Огигия, отговорите им бяха много измислени. Освен ако някой не е доказал, че Одисей и Калипсо са съществували реално Joy

# 356
Ей го чудото,и на мен ми стана интересно снощи и го търсих.Не го бях чувала и със сигурност ми трябваше жокер.Мен ме издразни Билалов как се подигра на инженер  ли какъв беше последния с очилата дето си тръгна с два жокера и то пред детето му.Ми много смешно беше няма що.

# 357
Как глупаво изгоря. Аз си спомням това от книгата, но ако не го помниш - край, няма начин да стигнеш по логически път.

# 358
Що ми се стори, че Билалов някак се подигра с тоя участник с "емфие" - то.
И бързо, бързо го разкара. Дори жокер да ползва не му предложи.
Пп Съгласна съм с Пони. Тоя отговор просто трябва да го знаеш. Ако ли не, търсиш помощ. Аз го знаех, защото съм чела книгата. Grinning

# 359
  • София
Жалко. И аз го знаех, това си е култово. Ама ако не си го чел, абсурд да стигнеш до верния отговор с някаква логика.
Иначе той даде добър отговор, ама тц, кофти, изглеждаше обещаващ играч, който искаше да стигне по-далеч преди да почне да използва жокерите си.

Общи условия

Активация на акаунт