Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 175
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе
Еее, добре де, дава верен отговор, знае го. Защо си хаби жокера?!
тц тц

Не е казал, че знае - предполага. Взел си е поука от предишните грешки, поправени от публиката, и каза, че тъй като не е съвсем сигурен, ще ползва жокер. Така се прави.

# 406
Дяволското гърло - всеки, който е ходил, знае. Страшно лесно.

Ах, и това е местна туристическа измишльотина. Когато е възниквал митът за Орфей, древните гърци не са били чували за пещерата Дяволското гърло, а и това име - славянско - очевидно е дадено на пещерата в доста по-късни времена. Пак изсмукано от интернет.
Дяволът е християнско "изобретение"/персонаж. Откъде-накъде в древногръцката митология Дявол?!

# 407
Ах, и това е местна туристическа измишльотина. Когато е възниквал митът за Орфей, древните гърци не са били чували за пещерата Дяволското гърло, а и това име - славянско - очевидно е дадено на пещерата в доста по-късни времена. Пак изсмукано от интернет.

Да де, обаче пещерата е много по-стара от древните гърци и няма как да не е била известна на траките, които там живеят. Все пак те са си падали по каменни светилища и без съмнение са изръшкали всички канари и пещери. По тази причина е съвсем вероятно когато в тракийските земи е търсен потенциалният вход за подземния свят изборът да е спрял баш на тази пещера, още повече заради обвития в мистична тайнственост сифон. А че тогава не се е казвала "Дяволска пещера" е ясно, но това какво значение има? Аз не виждам в Родопите по-подходящ обект за слизането на Орфей в царството на мъртвите.

# 408
Какво значение има дали е истина? Легендата около това място е такава. Дали е просто привнесена или се базира на някакви обективни податки, все тая! Сякаш в самата древногръцка митология има нещо вярно 😀

# 409
Ох, този участник не ми харесва! Лесни въпроси и го бутат.

# 410
Е, то един път се пада труден и изгарят.

# 411
Въпроса за 10k беше елементарен, дори жокер не му трябваше, той си знаеше че е Ан.
Статистическия въпрос не знаех аз.

# 412
Дяволското гърло - всеки, който е ходил, знае. Страшно лесно.

То за остров Гозо да не е по-различно?

# 413
Дяволското гърло е съществувала по времето на Орфей и е на правилната локация, никой не отрича, че е местен мит. Тя тогава не се е казвала така, няма нужда да се коментира името. Но не е и измислица от Интернет.
Тя се приема за вход към подземния свят много от преди Интернета - поне за пред туристите (вътре има и изображение на Орфей).
Аз не бях много впечатлена - има едно езеро, има река, която отива незнайно къде, но иначе е една зала и стълби, които са стръмни и реално човек се изтегля с ръце по тях (не е чак толкова трудно за относително здрав и не много силен човек като мен - много ни сплашваха преди да влезем и ни подкарваха да се върнем, ако не сме силни, но наистина - нищо особено, стига да имаш търпение и здрави ръце).

Бях много по-впечатлена от Ухловица, където се върви дълго под земята и има интересни образования и от Магурата, където имам чувството, че вървях час или повече долу и наоколо има пропасти и разклонения, които не са част от туристическия маршрут.

# 414
Ангел Гечев- нещо дебилно има в него, учител, ама във вечерна гимназия, че иначе учениците ще го вдигнат във въздуха. Е, пуснаха му и исторически и географски въпрос. И помощ от четвъртия жокер-Билалов имаше на два въпроса.
На мен като зрител ми създават усещане, че хората много знаят.

# 415
Въпроса за 10k беше елементарен, дори жокер не му трябваше, той си знаеше че е Ан.
Не е елементарен. Може да се направи аналогия с Ан Болейн съпругата на крал Хенри Осми,че името Ан е разпространено тогава и до там. Но Мерил и Рийз също са възможна опция.

# 416
Съпругата на Шекспир не е само Ан. Името ѝ е Ан Хатауей.

# 417
Човекът няма зъби и затова говори странно. Иначе и аз мисля, че повечето му въпроси бяха лесни.

# 418
Не е елементарен. Може да се направи аналогия с Ан Болейн съпругата на крал Хенри Осми,че името Ан е разпространено тогава и до там. Но Мерил и Рийз също са възможна опция.
За мен не са опция, преди 500г, не е имало Рийз, Мерил също е по ново име, докато Ан е най очевидния вариант. Според мен, не е въпрос за такава сума, лесен е.

# 419
Не бяха чак толкова лесни въпросите му.
Аз пък му симпатизирам, макар и да ме изнервя като почне бавно и славно да се обяснява. Учителски маниер, вероятно 🙂
Без значение докъде ще стигне, дано се въздържи от необмислени рискове и си тръгне ако не с повече, то поне с досегашните спечелени 10000, а не слезе на 1500. Нали на толкова заключи?
Човекът има нужда от парите!

Общи условия

Активация на акаунт