Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 155
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София

Стани богат - 14.03.2022

# 556
Къде се скрива малкото козле, участникът не беше сигурен.
Билалов веднага направи строга физиономия да маркира верния отговор...

# 557
Аз от малка си мечтая за голям часовник с махало, отчасти заради тази приказка. Не съм мислела да се крия вътре, просто ми допада идеята. Simple Smile Но нямам място за такава мебел.

# 558
Въпросът за Големия взрив щях да кажа Хелий и Водород без жокер. А флуорът някак си не сме го чували, ако беше толкова важен, щяхме да сме го учили по химия. Кислородът щях да го изключа.

Как се наричат мекотелите и ракообразни от морето, които хората консумират?
А)водни армагани
В)океански бакшиши
С)морски дарове
Д)атлатически дарения

Този въпрос е съставен от 'нашия човек' -- тип "Сатурнов Натюрморт"
----------
С какво е известен охлювът Джеръми, кръстен на бившия лидер на Лейбъристката партия на Великобритания?
А)завита наляво черупка
В)шест рогца
С)червена окраска
Д)големия си размер

Този въпрос може и без да си чувал за конкретния охлюв, щом са го кръстили на лидера на Лейбъристката партия (лявоцентриска), значи завита наляво черупка.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 11:45 от Pepina_n3

# 559
Флуорът го свързвам със сапуна, не знам защо - сигурно нещо съм чела някъде. Но и аз без да се замисля, щях да избера единия отговор с водород. Щях да избирам между двата.

# 560
Още помня халогенната група от училище - флуор, хлор, бром, йод.  И като знаем колко гаден газ е хлорът, а флуорът е преди него, значи е още по-агресивен и отровен. В химията това може и да е полезно качество за производството и извличането на продукти, но определено не е газ, с който да боравят хората.

# 561
То при Големия взрив условията не са като сега, и ако нещо сега не взаимодейства с нещо (както участникът каза, Хелий с водород не взаимодействат), то тогава сигурно е можело, първо, че е било преди 13 милиарда години, а имало е огромна температура и налягане. Навсякъде са хвърчали електрони, неутрони и т н. Общо взето това е теория, а дали е било точно така никой не е сигурен.
И авторите на въпроса.
--------
Кое от следните е стандартна услуга в къщите за гости  у нас и по света?
А)нощувка със закуска
В)гощавка с разпявка
С)подслон с купон
Д)заспиване с преспиване

Пак от фантазията на 'нашия' човек, даже римувал.

# 562
  • София
Флуорът го свързвам със сапуна, не знам защо - сигурно нещо съм чела някъде. Но и аз без да се замисля, щях да избера единия отговор с водород. Щях да избирам между двата.
Аз - с пастата за зъби.
Моментално и аз отговорих за азот и въглерод-основата на живота.След кратко суетене,бях сигурна за верния отговор.Не знам защо така заби Георги към тефлона Simple Smile Много ми хареса играта му.

# 563
Иска ми се да е рибарчето, любимата ми птичка.

# 564
# 565
По-скоро пеликанът, макар да не хващам голяма прилика. Пеликанът има много дълга човка, а Шинкансен е също така - с несъразмерно голяма човка отпред. Предполагам, че това е не само за аеродинамика, а е и деформационна зона при сблъсък. Но и пеликаните се гмуркат много добре на скорост, та и аеродинамиката може би.

# 566
Като влизал в тунел, се чувал гръм и плашел птиците. Затова променили носа. Явно това рибарче се гмурка с тоя остър нос..

# 567
Не познах. Ама сега съм за френски. Да видим.

П.П. Познах, ама то си беше ясно - норманите са говорели френски.

# 568
Човката на рибарчето срещала най-малко съпротивление, затова.

Хайде, този изгоря.

# 569
Френски беше най-вероятния отговор.

Общи условия

Активация на акаунт