Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

  • 26 114
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • Sofia
  • Мнения: 29 241
Само цейлонската канела е полезна.
Масовата и по-евтина “касия” е токсична в по-големи дози.

# 706
  • Мнения: 14 182
Как така не знаете?! Канела на пръчки обаче,слагам почти винаги в супи и чорби,включително и в пилешката супа. След като свалите от котлона,изваждате пръчката. Впрочем,този табиет го научих в Гърция. Както и да се капва/изстисква лимон на почти всичко готвено.

# 707
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 692
deaf, какво е това "Как така не знаете?"
Не е ли нормално в България, където канелата НЕ Е традиционна подправка, да не знаят хората? Па макар и Гърция да е на един хвърлей, дето се казва...
Ей, тук се нагледах на сума ти подобни реакции за неща, които така или иначе не са чаааак толкова широко известни. Не знам кому са необходими мераците да изкара останалите едва ли не невежи. А реално пък той самият вероятно е невежа в някоя друга област, но що пък да не се покаже...

# 708
  • София
  • Мнения: 13 340
Канела се ползва много и в индийската и арабската кухня за солени ястия. Част е и от гарам масалата, коята си я слагат наред индийците и в района. Аз обичам да готвя и такава кухня, но си е въпрос на съчетаване на подправките. Скоро готвих в чужда кухня и трябвале да сготвя пиле с ориз с чубрица и черен пипер. Само, че вместо черен пипер, хората си държали в пиперника канела, разбрах чак като беше готово вече. Е, ставаше за ядене, ама не е добра комбинация Grinning Докато басмати ориз с индийски подправки, кашу и пиле, е любимо на мъжа ми.

# 709
  • Мнения: 51 774
Аз и в сладкиши не я тача особено, но в манджите си съвсем не искам никаква канела.

# 710
  • Мнения: 12 293
Канела, мисля, че има и в кетчупа. И аз слагам по малко канела в каймата за спагети, ако се сетя. Но наистина трябва да е в съвсем малка доза, за да не доминира. Не харесвам сладкиши, които силно миришат на канела. Слагам умерено в ябълков сладкиш и в коледните сладки.

# 711
  • Мнения: 6 826
Започнах да правя Чили кон карне по рецепта на Джейми Оливър. Там има и канела, и кимион, и кориандър, и черен и лют пипер. Първия път реших да спазя точно рецептата, въпреки съмненията за канелата. Ами чудесно се получи. Всъщност това е единственото ястие с канела, което правя-освен някои сладкиши тип щрудел и тиквеник.

# 712
  • София
  • Мнения: 33 654
офф
бруст бе!!

# 713
  • Мнения: 51 774

Не мога да повярвам, че това е въпрос за 5000 лева. Като се замисля за какви неща питаха преди...

# 714
  • Мнения: 7 299
Билалов направо да му беше казал въпроса,що за подсказване на телефонен жокер.Тази ще я бутат до края.

# 715
  • София
  • Мнения: 33 654
Жената е с връзки;)

# 716
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 692
Напоследък виждаме едни доста успешни телефонни жокери. А тук се пишеше как не било възможно. Много богове, много нещо...

Бруст е толкова логичен отговор - при него ръцете не участват толкова активно, както при останалите стилове. Изобщо не беше за 5000 въпросът, да.

# 717
  • Мнения: 42 072
И аз го знаех бруста, и за камъка е лесно Simple Smile

# 718
  • Мнения: 9 516
Ми аз ги не знам стиловете плуване, смейте ми се. А, и не мога да плувам.

# 719
  • София
  • Мнения: 33 654
Е, не е истина просто, това и малките деца го знаят с анимациите за Пингвините.
Ехаааа, егати и късметлийката

Общи условия

Активация на акаунт